به گزارش خبرگزاری مهر، در پی نمایش سریال " پایتخت " از شبکه اول سیما، احمدعلی مقیمی نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی با ارسال نامه ای به عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی از چگونگی ساخت این مجموعه تلویزیونی انتقاد کرد.
در نامه مقیمی به ضرغامی آمده است: سریال های نوروزی یکی از مهم ترین بخش های تولیدات رسانه ملی است که هر ساله بودجه کلانی را به خود اختصاص می دهد.
وی در این نامه افزوده است: با توجه به تعطیلات نوروزی و فراغت جامعه در این ایام، رسانه ملی می تواند با تولید سریال های زیبا تعطیلات را به کام مردم شیرین تر کند. اما متاسفانه در چند سال اخیر شاهدیم که برخی از سریال های نوروزی به جای پرداختن به مسائل ریشه ای، برای خنداندن مخاطب به سخیف ترین کار ممکن دست زده و با تمسخر اقوام مختلف سعی در خنداندن مخاطبان خود دارند.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: فرهنگ ایران زمین از دیرباز با طنز گره خورده است و کم نیستند تولیدات سینمایی و تلویزیونی که با بهره گرفتن از شیرین زبانی های اقوام مختلف موفق به خلق آثاری فاخر و ماندگار شده اند،اما سریال هایی که در چند سال اخیر شاهد آنیم نه تنها بهره ای از طنز فاخر نبرده است، بلکه در نهایت با نگاهی توهین آمیز و به قیمت رنجش یکی از اقوام پر افتخار ایران زمین می خواهد به زور مخاطب را بخنداند.
وی افزود: به نظر نگارنده این سطور که سابقه سالها خدمت در رسانه ملی را دارد، مشکل اساسی تر از آن است که با انتقادات اقوام به سخره گرفته شده برطرف شود، چرا که به نظر می رسد حل این معضل بزرگ نیازمند نگاهی فرا قومی و ملی است که همه اقوام ایران را اعضای یک خانواده بداند.مدیران و تولید کنندگان رسانه ملی باید درک کنند که " همه با هم بخندیم،نه اینکه به هم بخندیم."
مقیمی اظهار داشت: تمسخر منکری است که بارها قرآن کریم ما را از آن نهی کرده است و این نوع تولیدات در واقع امر به منکر است. باید توجه داشت در شرایطی که تهاجم فرهنگی، فرهنگ غنی ما را نشانه گرفته است، جاهلانه ترین کار ممکن تهاجم به خرده فرهنگ های بومی از سوی رسانه ملی است. نمی توان از مبارزه با تهاجم فرهنگی دم زد و همزمان با حمله به خرده فرهنگ ها فضا را برای تهاجم فرهنگی دشمن آماده کرد.
وی گفت: سریال بی محتوای "پایتخت" که این شب ها از رسانه ملی پخش می شود نمونه بارز چنین نگاه توهین آمیزی به اقوام ایرانی است.
به نظر می رسید پس از فتوای صریح مقام معظم رهبری مبنی بر حرام بودن تمسخر اقوام مختلف، در صدا و سیما شاهد پایان یافتن این نوع تولیدات غیر هنری و غیر اخلاقی باشیم،اما گویا استعداد تولید کنندگان این آثار آنقدر پایین است که برای پر کردن دقایق قراردادهای خود از هیچ توهینی ابایی ندارند.
به عنوان یکی از نمایندگان ملت شریف ایران در مجلس شورای اسلامی به همه مسئولین عزیزی که دغدغه اعتلای فرهنگی ایران اسلامی را دارند توصیه می کنم با نگاهی فراقومی و ملی به این موضوع بنگرند،تا بتوانیم از این بحران عمیق که فرهنگ اقوام مختلف ایران را تهدید می کند، نجات پیدا کنیم.
نظر شما