به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت تودیز زمان، این نویسنده اهل ترکیه و برنده جایزه نوبل ادبیات که در جشنواره ادبیات در بلژیک به سر میبرد در گفتگو با یک کانال دولتی در بروکسل گفت: کشورهای عربی نه تنها به دنبال دموکراسی هستند بلکه برای بازیابی آبروی خویش تلاش میکنند.
این نویسنده ادامه داد: خوشحالم که دیگر ملتها در سراسر جهان در این علاقه عربها برای دستیابی به دموکراسی سهیم شوند.
پاموک در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه نقش ترکیه را به عنوان یک مدل دموکراسی اسلامی در قیام مردم تونس و مصر موثر میداند پاسخ داد: من این طرز فکر پدرخواندگی را نمیپسندم ولی میتوان گفت ترکیه از نظر دموکراسی نسبت به کشورهای عربی از توسعهیافتگی بیشتری برخوردار است که امیدوارم آن را از دست ندهد.
این نویسنده مطرح همچنین زمانی که برای تبلیغ کتاب خود در آلمان به سر میبرد درباره قیامهای مردم جهان عرب گفت: هر چند نمیخواهم وارد بحث سیاسی شوم اما به پاخاستن ناگهانی در جوامع تحت ستم که به دنبال تغییر هستند موضوع نویدبخشی است که نمیتواند موجب نگرانی شود.
اورهان پاموک سال 1952 در ترکیه به دنیا آمد. وی دروس متوسطه را در کالج آمریکایی رابرت در استانبول گذراند و سپس به اصرار خانوادهاش به ادامه تحصیل در رشته معماری در دانشکده فنی استانبول مشغول شد.
وی این رشته را نیمهتمام رها کرد و در دانشگاه استانبول و در رشته روزنامهنگاری به تحصیل پرداخت اما هرگز بهعنوان یک روزنامهنگار مشغول به کار نشد. اولین اثر این نویسنده با نام "تاریکی و نور" انتشار یافت و در سال 1979 از سوی مؤسسه انتشاراتی ملیت جایزه ادبی دریافت کرد. پاموک در سال 2006 موفق به دریافت جایزه نوبل شد.
رمانهای "برف" و "قلعه سفید" از پاموک به وسیله ارسلان فصیحی به فارسی ترجمه شده است.
نظر شما