۱۵ فروردین ۱۳۹۰، ۸:۴۸

گزارش خبری مهر ؛

روسیه به دنبال هویج"لغو روادید" غرب/ اعمال مدل عضویت ترکیه

روسیه به دنبال هویج"لغو روادید" غرب/ اعمال مدل عضویت ترکیه

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: در حالی که هنوز روسیه به عضویت سازمان تجارت جهانی در نیامده این کشور بر آن است تا روابط خود با غرب را بر اساس اصولی جدید بنا بگذارد.

در حالی که روسیه سالهاست با دادن امتیازهای فراوان به غرب هنوز نتوانسته به عضویت سازمان تجارت جهانی در آید این کشور بر آن است تا اصل جدید دیگری را در روابط خود با غرب بگنجاند و این کشور ماه گذشته درخواست هایی را مبنی بر لغو روادید اتباع خود برای ورود به آمریکا و اروپا ارائه کرده است.

در جریان اجلاس سران روسیه و اتحادیه اروپا هم که در 31 می 2010 برگزار شد روسیه پاکت موافقتنامه‌های مربوط به لغو رژیم روادید را به اتحادیه تحویل داد. دیمیتری مدودف رئیس جمهوری روسیه در کنفرانس مطبوعاتی در پایان آن اجلاس اعلام نمود روسیه می تواند همین فردا هم رژیم روادید با اتحادیه اروپا را لغو کند.

ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه نیز در دیدار ماه مارس خود با "جوزف بایدن" معاون رئیس جمهوری آمریکا این علاقمندی خود را پنهان نکرد و به وی پیشنهاد لغو روادید برای ورود اتباع روسی به این کشور را داد. گرچه پوتین درباره این پیشنهاد پاسخ مثبتی را دریافت نکرد اما این مسئله سبب نشد تا روسیه درصدد جلب حمایت اروپا برای لغو روادید شهروندان خود نباشد اما این پرسش مطرح است که اروپا برای همکاری چه خواهد کرد؟

 سفیر بلژیک در روسیه در این باره گفت: اتحادیه اروپا در رابطه با اوضاع قفقاز شمالی رژیم روادید با روسیه را لغو نمی کند. به گزارش مجله گازتا چاپ روسیه، "گی تروورا" سفیر بلژیک در روسیه در مصاحبه ای اعلام نمود اتحادیه اروپا قصد برقراری رژیم بدون روادید با روسیه را ندارد.

وی گفت حتی در صورتی که روسیه بطور یکجانبه روادید ورود برای شهروندان اتحادیه اروپا را لغو کند اتحادیه به پیشواز آن نرفته و روادید ورود اتباع روسیه را لغو نمی کند. وی گفت علت عدم علاقمندی اتحادیه مشکلات جاری در قفقاز شمالی (روسیه) می باشد. اروپا نگران روانه شدن سیل پناهندگان از مناطق مشکل دار روسیه می باشد.

دلیل اروپا برای عدم لغو روادید در حالی است که پیشتر "آرکادی دوورکوویچ" دستیار رئیس جمهوری روسیه نیز این عذر را پیش بینی کرده بود. دوورکوویچ اواخر فوریه در وب سایت اجتماعی "توییتر" نوشته بود که نگرانی از نیروی کار مهاجر در اتحادیه اروپا از تسهیل روند صدور روادید جلوگیری می کند.

روزنامه "مسکو نیوز"، در این باره می نویسد: مسائل قفقاز، یکی از طرح‌‌های مورد علاقه دیمیتری مدودف و ولادیمیر پوتین یعنی ایجاد رژیم لغو روادید بین روسیه و اتحادیه اروپا را عقیم گذاشته است.

                          

این روزنامه در ادامه نوشت: بررسی ‌امکان ‌لغو ‌روادید ‌جزو دستورکارهای ‌ملاقات‌‌های ‌مدودف ‌با ‌رهبران ‌اروپایی ‌شده ‌است. ‌بعضی ‌از ‌آنها ‌مانند ‌"تاریا‌ ‌هالونن" ‌رئیس ‌جمهوری ‌فنلاند، ‌اعلام ‌می‌کنند ‌که ‌حاضرند ‌از ‌فردا ‌از روادید ‌دست ‌بکشند. ‌دیگران ‌به ‌فرمول‌‌های ‌دیپلماتیک ‌متوسل ‌می‌شوند. ‌نیکولا ‌سارکوزی ‌رئیس ‌جمهوری ‌فرانسه ‌در ‌اجلاس ‌سران ‌روسیه، ‌آلمان و ‌فرانسه ‌در ‌دوویل ‌اظهار ‌داشت ‌که ‌تا ‌15-10 ‌سال ‌آینده ‌روسیه ‌و ‌اتحادیه ‌اروپا ‌عضو ‌فضای ‌واحد ‌اقتصادی ‌با اصول ‌مشترک ‌امنیت ‌خواهند ‌شد. ‌اظهارات ‌وی ‌بدین ‌معناست ‌که ‌لغو ‌روادید، ‌موضوع ‌مبرم ‌روابط ‌روسیه ‌با ‌اتحادیه ‌اروپا ‌نیست. ‌کرملین ‌از ‌1 ‌نوامبر ‌سال ‌2010 ‌شرایط ‌صدور روادید ‌به ‌آلمانی‌‌ها ‌را ‌شدت ‌بخشید ‌که ‌از ‌اینجا ‌معلوم ‌می‌شود ‌مسکو ‌چه ‌کسی ‌را ‌مقصر ‌این ‌وضع ‌می ‌داند.

‌بی ‌میلی اروپا ‌به ‌لغو ‌روادید با روسیه ‌ناشی ‌از ‌ملاحظات ‌ایدئولوژیکی و ‌نه ‌کاربردی است.

گفتنی ‌است ‌که ‌لغو ‌روادید ‌به ‌معنی ‌لغو ‌کنترل ‌گذرنامه‌‌ها ‌نیست. ‌لذا ‌اتحادیه ‌اروپا ‌به ‌آسانی ‌می‌تواند ‌در ‌مرز ‌از ‌ورود ‌مهاجران ‌نامطلوب ‌جلوگیری ‌کند. ‌"تیموفی ‌بوروداچف" ‌مدیر ‌مرکز ‌مطالعات ‌اروپایی ‌مدرسه ‌عالی ‌اقتصاد ‌می‌گوید:‌ ‌"توسعه ‌سامانه‌‌های ‌تبادل ‌اطلاعات، ‌افزایش ‌نظارت ‌دولت ‌بر ‌شهروندان ‌و ‌معرفی ‌همگانی ‌گذرنامه‌‌های ‌بیومتریک، روادید ‌را ‌امری ‌غیر ‌ضروری ‌می‌کند". ‌از ‌اینجا ‌می‌توان ‌نتیجه ‌گرفت ‌که ‌بی ‌میلی ‌به ‌لغو ‌روادید ‌ناشی ‌از ‌ملاحظات ‌ایدئولوژیکی است و ‌نه ‌کاربردی. نمونه ای که در عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا جهان شاهد آن بوده و خواهد بود.

--------------------------

حسین امیری

کد خبر 1280606

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha