۱۵ فروردین ۱۳۹۰، ۱۳:۳۸

شرح حال اختلافات بنیانگذاران مایکروسافت/ بیل گیتس فرصت طلب است

شرح حال اختلافات بنیانگذاران مایکروسافت/ بیل گیتس فرصت طلب است

پل آلن که یکی از دو بنیانگذار مایکروسافت است در کتابی که از نیمه آوریل وارد بازار می شود بیل گیتس را یک فرصت طلب نامیده و اظهار داشته است که رئیس سابق غول نرم افزاری دنیا به وی خیانت کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، نام بیل گیتس یکی از مشهورترین نامها در تاریخ فناوری دنیا است. درحقیقت حتی امروز که استیو بالمر ریاست مایکروسافت را به عهده دارد باوجود این، همه با شنیدن نام مایکروسافت به یاد بیل گیتس می افتند.

این درحالی است که در تاسیس این شرکت بزرگ نرم افزاری بیل گیتس تنها نبود و یک شریک و همکار به نام "پل آلن" داشت.

پل آلن در سال 1975 به همراه بیل گیتس مایکروسافت را بنیان گذاشت اما در سال 2000 این شرکت را ترک کرد. اکنون به نظر می رسد که بنیانگذار دوم غول نرم افزاری دنیا تصمیم گرفته است علل خروج خود از این شرکت را در قالب کتابی منتشر کند.

این کتاب که Idea Man: A Memoir by the Co-Founder of Microsoft (مرد ایده ها: شرح حالی از بنیانگذار دوم مایکروسافت) نام دارد از نیمه دوم ماه آوریل وارد بازار کتاب می شود.

پل آلن در این کتاب از ذکر هیچ جزئیاتی حتی درباره فعالیتهای خیرخواهانه خود خودداری نکرده و اظهار داشته است که حدود یک میلیارد دلار به اهداف بشردوستانه اختصاص داده است. اما نکته ای که در این کتاب بیشترین جذابیت را دارد ارتباط و دوستی قدیمی وی با بیل گیتس است.

با خواندن این کتاب این حس در ذهن خواننده ایجاد می شود که شاید بهتر است در مورد دوستی این دو بنیانگذار مایکروسافت تردید کرد.

در این کتاب آلن تجربه خود را در مقر اصلی ردموند مرور کرده و نوشته است که در زمان توسعه های اولیه زبان برنامه نویسی "بیسیک" برای میکرورایانه های Altair 8080، گیتس هرگز از کار وی اطمینان نداشت و در سراسر شب کدهای آلن را کنترل می کرد و به دنبال خطاهای وی می گشت.

آلن اظهار داشته است که چگونه گیتس بر تقسیم غیرعادلانه درآمد مایکروسافت تاکید داشته و خود آلن نیز تقسیم 60 به 40 به نفع گیتس را پذیرفته بوده است، اما در زمان اولین قرارداد بزرگ، این تقسیم درآمد تغییر کرد به صورت 64 درصد برای بیل و 36 درصد برای پل نوشته شد.

اختلافات میان پل آلن و بیل گیتس با ورود "استیو بالمر"، رئیس فعلی مایکروسافت به این شرکت شدت گرفت. درحقیقت بیل گیتس تقریبا 9 درصد از حق مایکروسافت را به استیو بالمر داده بود درحالی که به آلن تنها 5 درصد تعلق می گرفت.

پل آلن و بیل گیتس

به زودی بالمر و گیتس تصمیم گرفتند بی فایده ترین همکار را که زیر استانداردهای کاری فعالیت می کند از تیم خود خارج کنند.

آلن در کتاب شرح حال خود توضیح داده است: "من به تاسیس شرکت کمک کردم و هنوز یک عضو فعال در هیئت مدیره بودم. حتی اگر به سبب بیماری ام فعالیتهای خود را محدود کرده بودم. اما بعد، شریک و همکارم شروع کردند به خارج کردن من. بیل گیتس کاملا یک آدم فرصت طلب بود."

وی ادامه داده است: "در آن لحظه، چیزی درون من مرد. فکر می کردم که شراکت ما برپایه دستکاری قرار گرفته است، اما در آنزمان من دیدم که بیل علایق شخصی خود را وارد کار کرده است. شریک من تلاش می کرد سهم بیشتری از کیک را برای خود نگه دارد. این چیزی بود که من نمی توانستم قبول کنم."

در تاریخ فناوری، افراد بسیاری هستند که نقشی کلیدی در تاسیس شرکتهای بزرگ داشته اند اما قبل از اینکه شرکت نام خود را برای همیشه در تاریخ جاودانه کند آن را ترک کرده اند.

در این خصوص "دیوید یوفی"، استاد مدرسه بازرگانی هاروارد در خصوص کتاب اخیر پل آلن اظهار داشت: "بدون آلن، گیتس به سختی می توانست دانشگاه را برای تاسیس مایکروسافت ترک کند و غیرممکن بود که استیو جابز بدون استیو ووزنیاک بتواند به جایگاهی که اکنون در آن قرار دارد برسد. نمی توان نقش این افراد را در موفقیت مایکروسافت و اپل نادیده گرفت."

"دیوید بانل" که در دهه 70 برای مایکروسافت کار می کرد نیز در خصوص تفاوتهای شخصیتی آلن و گیتس گفت: "پل با استعدادتر است، عاشق موسیقی است فرهنگ والایی دارد. بیل به طور حتم در کار مصمم تر و بلند پروازتر است، اما آنزمان ما فکر می کردیم که در سرش تنها یک رایانه دارد."

کد خبر 1281195

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha