علی مهدوی در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد اظهار داشت: سال 90 به فرموده مقام معظم رهبری سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده است که در اولین نگاه به این نامگذاری مفاهیم بلندی می توان استخراج کرد.
وی با بیان اینکه آنچه که از کلمه جهاد برداشت می شود مبارزه و پیکاری مقدس در عرضه های گوناگون است، افزود: با توجه به اهمیت اقتصاد در زندگی بشر و اهمیت آن به عنوان بستر و شاخص توسعه یک جامعه به نظر می رسد که حرکت جهادی در این راستا بسیار مهم است.
رئیس سازمان صنایع و معادن استان لرستان ادامه داد: انتخاب واژه جهاد از سوی مقام معظم رهبری خود بیانگر اهمیت این حرکت در درجه اول و ترسیم نقشه راهی است که مسئولان و مردم در درجه دوم باید مد نظر داشته تا در این راستا بتوان به اهداف کلان تعیین شده از سوی مدیران ارشد نظام دست یافت.
مهدوی با تاکید بر اینکه مجموعه وزارت صنایع و معادن در این راستا رسالت سنگینی بر عهده دارد، یادآور شد: این وزارت یکی از بخشهای دارای وظیفه اصلی در راستای تحقق شعار سال است.
وی همچنین به برنامه های استان در این زمینه اشاره کرد و گفت: باید با رفع موانعی چون ضعف زیرساخت ها برای جذب سرمایه گذار و وضعیت منابع بانکی در راستای تحقق منویات رهبری در این زمینه در استان گام برداشت.
رئیس سازمان صنایع و معادن استان لرستان خاطرنشان کرد: ما در این سازمان در ماه های پایانی سال گذشته برنامه سه ساله حوزه صنعت و معدن استان را تا پایان دولت دهم تدوین کرده ایم.
مهدودی بیان کرد: یکی از مواردی که در این برنامه مورد توجه و تاکید قرار گرفته است ایجاد شهرکهای تخصصی در حوزه صنعت و معدن است.
وی از تعریف پنج شهرک تخصصی صنعتی در استان لرستان خبر داد و بیان کرد: عملیات اجرایی برای ایجاد تعدادی از این شهرک ها آغاز شده و همچنین در این راستا زمین برخی دیگر از این شهرک های تخصصی تملک شده است.
رئیس سازمان صنایع و معادن استان لرستان یادآور شد: در صورت تامین اعتبارات مورد نیاز راه اندازی این شهرک های تخصصی این امر به طور کامل محقق خواهد شد.
مهدوی ادامه داد: با راه اندازی شهرک های تخصصی صنعتی در استان لرستان بیش از 13 هزار فرصت شغلی در این شهرک ها ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به نیاز 5 هزار میلیارد تومانی برای سرمایه گذاری در این شهرک های صنعتی، افزود: برای هر کدام از شهرک های تخصصی یاد شده 45 تا 100 هکتار زمین در نظر گرفته شده است.
بخش صنعت از جمله قابلیت های استان لرستان است به طوریکه این استان به دلایل متعدد بشدت مستعد توسعه صنعتی می باشد. از یکسو موقعیت جغرافیایی این استان موجب شده تا دقیقا بر شاهراه ترانزیت جنوب - شمال قرار گیرد، از سوی دیگر همجواری با استانهای برخوردار و دارای بازارهای مصرفی همچون اصفهان و خوزستان و مرکزی و... پتانسیل توسعه صنایع تامین مواد اولیه کارخانجات بزرگ این همسایگان را توجیه می کند.
از طرفی این استان در نزدیکی یکی از مهمترین بازارهای منطقه از جمله عراق واقع شده است بدون اینکه تبعات همجواری با این کشور را پذیرا باشد.
در حال حاضر صنایعی همچون نساجی ، فرو آلیاژ، خودروسازی، تولید شیشه، یخچال سازی، کارخانجات صنایع دفاع، فارسیت، سیمان، داروسازی ... نمونه هایی از صنایع موجود در این استان می باشند که همگی نیز در زمره صادرکنندگان کشور قرار دارند.
البته در این استان علاوه بر امتیازات عمومی همچون موارد یاد شده پتانسیل تخصصی و ویژه ای نیز وجود دارد که عبارتست از وجود منابع سرشار جهت توسعه دو حوزه خاص صنایع کانی غیر فلزی از یکسو و صنایع تبدیلی از سوی دیگر.
در این استان بیش از یک چهارم منابع سنگهای تزئینی کشور، بیشترین حجم از منابع معدنی خاصی همچون تالک، سیلیس و ... وجود دارد که امتیاز حضور در حوزه معدن را برای سرمایه گذاران به ارمغان آورده است.
هم اکنون استان لرستان با بیش از 85 درصد معدن فعال، حدود چهار میلیارد تن ذخایر پیش بینی شده، 270 میلیون تن ذخائر قطعی، 450 واحد سنگبری و 12 میلیون متر مربع فرآوری سالانه انواع سنگ تزئینی، از جایگاه کم نظیری در امر استخراج، تولید و فرآوری سنگ ایران و جهان برخوردار است.
از سوی دیگر وجود بیشترین حجم تولید ماهیان سردابی در بین استانهای غیر ساحلی، اولین مقام تولید حبوبات کشور، اولین مقام تولید انجیر سیاه کشور و بسیاری موارد دیگر همه و همه حضور در بخش صنایع تبدیلی این استان را به مزیتی انحصاری تبدیل کرده است.
با این اوصاف در حال حاضر هزار و 478 واحد صنعتی در استان مشغول به فعالیت هستند که عمده این صنایع را صنایع کوچک تشکیل می دهند.
نظر شما