به گزارش خبرنگار مهر در پردیس، مناطق مختلف شمالشرق استان تهران به جهت وجود اراضی مناسب، در راستای کاهش بار جمعیت کنونی پایتخت و سرریز آن به نواحی یاد شده تحت اجرای طرحهای مسکن مهر قرار گرفت.
طرحهای مذکور در نواحی مختلف با شتاب مناسبی همراه بوده و رشد ساخت و سازها بصورت روزانه برای رهگذران دائمی این مسیر نیز قابل لمس است که این امر از عظم راسخ دولت خدمتگزار برای خانه دار شدن اقشار کم درآمد جامعه خبر می دهد.
اما وزارت مسکن و شهرسازی طی سالی که گذشت در خصوص طرح مسکن مهر "محک" دماوند و پروژه تصفیه خانه آب شهر جدید پردیس دچار خلف وعده شد و وعده های رسانه ای شده مسئولان این وزارتخانه در مقاطع زمانی موعود شکلی عملی به خود نگرفت.
تصفیه خانه آب پردیس
در حال حاضر آب شرب شهر جدید حال دیگر 100 هزار نفری پردیس بعنوان پرجمعیت ترین منطقه مسکونی شمالشرق استان تهران از چاه های فلمن حفاری شده در اطراف رودخانه جاجرد تامین می شود اما به عقیده کارشناسان امر، روند تامین آب به طرق مذکور با جمعیت رو به ازدیاد این شهر اقماری حاشیه پایتخت با افق جمعیتی به نقلی 400 هزار نفری و استناد دیگر منابع 600 هزار نفری همخوانی نداشته و لزوم احداث سامانه تصفیه خانه آب در جوان شهر پردیس امری ضروری قلمداد می شود.
اما داستان این تصفیه خانه مبحث دیروز و امروز پردیس نیست بلکه احداث پروژه مذکور به سال 84 و قرارداد دو وزارتخانه نیرو و مسکن و شهرسازی بازمی گردد اما مراحل احداث آن، بنا به دلایلی آغاز نمی شد تا آنکه در سال 88 ساخت این مجموعه شکلی جدی تر به خود گرفت و اجرایی شد.
حدود یک مترمکعب آب شرب در هر ثانیه با احداث و راه اندازی پروژه تصفیه خانه آب شرب پردیس تهیه و این ماده حیاتی برای شهروندان این شهر بشکل مناسبتری تامین خواهد شد. توان این سامانه تصفیه گر با توجه به افق آینده جمعیت 400 هزار نفری پردیس تجهیز و اعتباری بالغ بر 9 میلیارد تومان بدان اختصاص یافته است. در این طرح طی یک زمان بندی مشخص آب استحصالی از چاه های حفاری شده در حواشی رودخانه جاجرود به پردیس هدایت می شود تا پس از اجرای چند مرحله انجام فرایندهای تصفیه، آب شربی مناسب به واحدهای مسکونی این شهر عرضه شود.
حال نکته قابل تامل سخنان مسئولان پیرامون تخصیص بخشی از آب تصفیه شده این طرح پس از اتمام به شهرهای بومهن و رودهن است که این دو شهر در ردیف مناطق خشک و کم آب استان تهران قرار داشته و مردمان شهرهای مذکور با مشکلات عدیده ای در طول فصول گرم مواجه هستند.
پردیس را شهری با افق جمعیتی 400 و یا به نقل قولی دیگر 600 هزار نفری می دانند علاوه بر این هفت هزار واحد کارگاهی متعدد در مناطقی همچون "سعیدآباد"، جاجرود، "کمرد"، "خرمدشت" و "سیاهسنگ" وجود دارد که در صورت رای نهایی ابقای این واحدهای کارگاهی بعنوان یک شهرک صنعتی مصوب تامین آب آنها در ردیف وظایف بی چون و چرای شرکت آبفای شرق استان تهران قرار خواهد گرفت.
با توجه به این افق جمعیتی تعریف شده برای پردیس و کارگاه های صنعتی موجود در بخش مرکزی تهران به نظر نمی رسد بتوان آبی از تصفیه خانه پردیس را به شهرهای بومهن و رودهن اختصاص داد و شاید ایجاد توقع در میان مردم این دو شهر کاری صحیح شمرده نشود حال آنکه وزیر مسکن و شهرسازی طی مصاحبه با خبرنگار مهر وعده تخصیص بخشی از آب این سامانه تصفیه گر آب به دیگر نواحی و پایان فاز نخست آن تا انتهای سال 89 را داده بود، علی نیکزاد در میان خبرنگاران گفته بود: با پایان گرفتن طرح تصفیه خانه شهر جدید پردیس در سال 89 علاوه بر شهروندان این شهر ساکنین سایر نقاط شمالشرق استان تهران نظیر بومهن و رودهن نیز از مزیت آب شرب مناسب بهره مند خواهند شد.
این مسئول ادامه داد: تا پایان سال 89 پروژه تصفیه خانه آب شرب شهر جدید پردیس به پایان رسیده و شهروندان این شهر از منابع آب آشامیدنی مناسبتری برخوردار خواهند شد.
دیوار کوتاه سرما در تعویق طرحهای عمرانی
اما طرح یاد شده برغم وعده های از پیش اعلام شده به انتهای سال 89 نرسید و بار دیگر دیواری کوتاهتر از سرمای زمستان و برودت هوای شمالشرق استان تهران پیدا نشد تا مشکلات موجود در زمینه تعویق طرحهای عمرانی به پای این همیشه مظلوم نوشته شود.
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پردیس در گفتگو با خبرنگار مهر در این شهر پیرامون مباحث فوق اظهار داشت: سرمای زمستان و برودت هوای نواحی مرتفع شمالشرق استان تهران را می توان دلیل اصلی تعویق ایجاد شده در افتتاح طرح تصفیه خانه آب پردیس دانست.
سید حسین موسوی طادی ادامه داد: اجرای برخی امور عملیاتی درخصوص سازه های عمرانی مختلف در سرمای زمستان و به هنگام برودت دما می تواند اثراتی منفی بر کیفیت کار بگذارد.
این مسئول انتهای فروردین ماه سال 90 را زمان افتتاح طرح تصفیه خانه پردیس دانست و افزود: طرح تصفیه خانه آب شرب شهر جدید پردیس با پیشرفت فیزیکی 94 درصدی نهایتا در انتهای فروردین ماه سال 90 افتتاح و فاز نخست آن به بهره برداری خواهد رسید.
درحالی برودت دمای زمستان بعنوان عاملی جهت عدم تحقق وعده مسئولان پیرامون طرحهای شمالشرق استان تهران مطرح می شود که این امر در نواحی مذکور امری بدیهی محسوب شده و عملا تنها نیمی از سال را می توان فصل کاری در این مناطق قلمداد کرد و مواردی از این دست می بایست در ارائه وعده و وعیدهای مسئولان لحاظ گردد.
طرح مسکن مهر امام رضا(ع) دماوند
طرح مسکن مهر امام رضا(ع) یا محک دماوند نیز از دیگر وعده های عملی نشده وزارت مسکن و شهرسازی در سال 89 بود. علی نیکزاد در حاشیه سفرهای دور سوم هیئت دولت به استان تهران که بعنوان نماینده ریاست جمهوری در شهرستان دماوند حضور پیدا کرده بود به خبرنگار مهر گفت: هر دو پروژه مسکن مهر شهرستان دماوند در شهر دماوند و "مهرآباد" رودهن از پیشرفت مناسبی برخوردار است.
این مسئول ایام دهه فجر انقلاب اسلامی را زمان اتمام طرح مسکن مهر دماوند اعلام کرد و افزود: همانگونه که پیش از این نیز اعلام شد امیدوارم با این روند احداث، در ایام دهه فجر انقلاب اسلامی سال جاری شاهد افتتاح پروژه های مسکن مهر دماوند باشیم.
رئیس مسکن و شهرسازی شهرستان دماوند اواخر دیماه سال 89 در نشست کمیته برنامه ریزی این شهرستان که در محل فرمانداری برگزار شد نیز طی سخنانی خاطرنشان کرده بود: 200 واحد مسکونی از طرح مسکن مهر محک دماوند تا 22 بهمن سال جاری تحویل متقاضیان خواهد شد.
داریوش فرحبخش با تاکید بر لزوم ایجاد امکانات زیرساختی پیش از تحویل واحدهای مسکونی عنوان کرد: متقاضیان پس از تحویل واحدهای مسکونی خود بلافاصله مبادرت به نقل مکان خواهند کرد و عدم اجرای طرحهای خدماتی نظیر آب، برق، گاز و مخابرات برای رفاه حال مردم هرگز پذیرفتنی نیست.
اما طرح مسکن مهر محک شهرستان دماوند نیز سرنوشتی بهتر از پروژه تصفیه خانه آب پردیس پیدا نکرد و افتتاح آن به 22 بهمن سال 89 نرسید که این دو طرح را می توان بعنوان پاشنه آشیل عملکرد وزارت مسکن و شهرسازی در شمالشرق استان تهران محسوب کرد گرچه نباید از پیشرفت سریع پروژه های مسکن در شمالشرق استان تهران، دیگر نواحی این استان و سایر نقاط کشور در راستای کنترل بهای مسکن، قطع دست سودجویان و خانه دار شدن اقشار کم درآمد جامعه توسط دولت خدمتگزار دهم براحتی گذشت.
شمالشرق استان تهران از دو شهرستان فیروزکوه، دماوند و بخش مرکزی تهران تشکیل شده و بر اساس اطلاعات سرشماری سال 85 جمعیت مناطق مذکور عددی بالغ بر 340 هزار نفر می باشد که این تعداد سکنه با توجه به نگاه ویژه مسئولان کشوری و در نظر گرفتن نواحی مذکور به عنوان محل سرریز جمعیت پایتخت روز به روز در حال افزایش است.
شهرستانهای تهران - خبرگزاری مهر: طی سالی که گذشت وعده های رسانه ای شده پیرامون دو طرح نسبتا بزرگ در حال اجرای وزارت مسکن و شهرسازی در شمالشرق استان تهران شکلی عملی به خود نگرفت.
کد خبر 1281728
نظر شما