۲۷ فروردین ۱۳۹۰، ۱۴:۱۱

در پاسخ به مهر اعلام شد ؛

ساخت 800 میلیون یورو توربوکمپرسورهای گازی/ توافق جدید برقی ایران و ترکیه

ساخت 800 میلیون یورو توربوکمپرسورهای گازی/ توافق جدید برقی ایران و ترکیه

مدیرعامل گروه صنعتی مپنا با اشاره به امضای قرارداد 800 میلیون یوروی برای ساخت 100 دستگاه توربوکمپرسوهای گازی از مشارکت یک میلیارد دلاری این مجموعه در ساخت دو فاز پارس جنوبی خبر داد و گفت: ایران برای ساخت 400 مگاوات ظرفیت نیروگاهی با ترکیه به یک توافق جدید دست یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس علی آبادی امروز در حاشیه برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پتروشیمی در تهران با اشاره به اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و واقعی و شفاف شدن قیمت برق در سطح کشور، گفت: اجرای این جراحی اقتصادی منجر به شفاف شدن سرمایه گذاری‌ها، کاهش ریسک و افزایش توجیه اقتصادی سرمایه گذاری در صنعت برق کشور می‌شود.

مدیرعامل گروه صنعتی مپنا با تاکید بر اینکه سال گذشته 5 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور با نصب و راه اندازی توربین و توربوکمپرسورهای ساخت داخل افزوده شد، تصریح کرد: در حال حاضر در صورت تامین منابع مالی امکان افزایش 6 تا 7 هزار مگاواتی ظرفیت تولید سالانه برق ایران وجود دارد.

این مقام مسئول در خصوص مشارکت مپنا در طرح توسعه دو فاز پارس جنوبی اظهار کرد: این گروه صنعتی در بخش ساخت واحدهای یوتی لی پی، تجهیزات جانبی پالایشگاه‌های گاز، واحدهای شیرین سازی و توربوکمپرسورهای گازی مشارکت می‌کند

علی آبادی سهم مپنا در سطح توسعه فاز 13 و 14 پارس جنوبی را حدود 24 درصد اعلام کرد و افزود: در مجموع حجم سرمایه گذاری مپنا در این دو فاز مشترک گازی حدود یک میلیارد دلار برآورد می‌شود و در شرایط فعلی اجرای این دو فاز مشترک گازی در مرحله مهندسی بوده که از حدود 8 درصد پیشرفت اجرایی برخوردار است.

رونمایی از اولین توربین و توربوکمپرسور ساخت ایران

علی آبادی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر،‌ در خصوص ساخت اولین توربین و توربوکمپرسور گازی بومی ساخت ایران بیان کرد: هم اکنون گروه صنعتی مپنا در ساخت توربین و توربوکمپرسورهای ملی 25 مگاواتی، ساخت توربین‌های بخاری 350 مگاواتی، توربین‌های 660 مگاواتی، توربین‌های 162 مگاواتی و 16 مگاواتی را در دستور کار دارد.

مدیرعامل گروه صنعتی مپنا ساخت اولین توربین و توربوکمپرسور ملی ایران با ظرفیت 45 مگاوات خبر داد و گفت: این توربین با برند کاملاً ایرانی نیز و با مشارکت سازندگان داخلی ساخته خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به تحویل 20 دستگاه توربوکمپرسوهای گازی به شرکت ملی گاز در سال گذشته، بیان کرد: گروه صنعتی مپنا در مجموع برای ساخت 100 توربوکمپرسور گازی قراردادی به ارزش 800 میلیون یورو امضا کرده است.

به گفته این مقام مسئول، پیش بینی می‌شود در برنامه پنجم توسعه در مجموع 80 دستگاه جدید توربوکمپرسورهای گازی تحویل شرکت ملی گاز شود.

وی با اشاره به واگذاری ساخت دستگاه‌های اندازه گیری نفت در مبادی تولید و پایانه‌های صادرات نفت ایران اظهار داشت: برای اولین بار مپنا با مشارکت سازندگان داخلی قرار است تجهیزات اندازه گیری نفت را در داخل کشور بومی سازی کند.

اجرای ساخت نیروگاه‌‌های برق در عراق، لبنان، ترکیه و سوریه

علی آبادی همچنین درباره طرح‌های برون مرزی گروه صنعتی مپنا با یادآوری اینکه هم اکنون سه پروژه نیروگاهی در مراحل مختلف ساخت، عقد قرارداد و برهه برداری در سوریه توسط این مجموعه در حال انجام است، تصریح کرد: همچنین ساخت دو نیروگاه جدید برق در عمان هدف گذاری شده است.

وی با اشاره به سنکرون اولین واحد نیروگاهی ساخت ایران در عراق تاکید کرد: این واحده از ظرفیت تولید 162 مگاوات برق برخوردار بوده و پیش بینی می‌شود تا سه ماه آینده دومین واحد این نیروگاه برق در مدار برهه برداری قرار بگیرد.

این مقام مسئول با اشاره به مذاکرات و بازاریابی انجام شده برای حضور در پروژه‌های صنعت برق الجزایر یادآور شد: همچنین پیشنهادهایی برای ساخت نیروگاه‌های برق در لبنان ارایه شده که در حال بررسی و ارزیابی این پیشنهادها هستیم.

مدیرعامل گروه صنعتی مپنا با بیان اینکه هم اکنون برای ساخت 4 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق در ترکیه قرارداد امضا شده است، خاطرنشان کرد: اجرای تمامی این طرح‌های نیروگاهی از طریق فاینانس خارجی انجام شده و این در حال یاست که شبکه بانکی داخلی باید از صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی حمایت کند.

کد خبر 1289954

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha