به گزارش خبرگزاری مهر، این عضو کمیته علمی سمینار "رسانه و آموزش شهروندی" عنوان کرد: جذابیت رسانهها در قالبهای دیگر بیشتر مورد توجه قرار گرفته و کمتر توانسته شهروندان را با جامعه و مشکلات شهری درگیر کند.
خانیکی با اشاره به نظریههای مانوئل کاستلز جامعهشناس معاصر در این زمینه افزود: ما از عصر "مخاطبان انبوه" عبور میکنیم و رسانههای تودهای جای خود را به رسانههایی میدهند که آنها را میتوان "رسانههای خودگزین" نامید که از دل آنها رسانههای شهروندی سر درآوردهاند؛ رسانههایی که امکان مشارکت شهروندان در تولید و پخش محتوا را افزایش داده و از سوی دیگر دریافت محتوا را نیز خودگزین کرده اند؛ یعنی هرفرد میتواند اطلاعات را تولید، توزیع و دریافت کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی به سه مفهوم "خودتولیدی، خودگردانی و خودگزینی" از کاستلز اشاره کرد و گفت: از همینرو گسترش روزنامهنگاری شهروندی مشارکت شهروندان را بههمراه دارد که یکی از مبانی فرایند توسعه پایدار است.
سمینار "رسانه و آموزش شهروندی" از سوی اداره کل آموزشهای شهروندی (معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران) روزهای اول و دوم خردادماه در تهران برگزار می شود.
نظر شما