محمدعلی ابهری در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره وضعیت پرونده مربوط به این آثار در یونسکو گفت: تا جایی که ما اطلاع داریم این دو اثر در کمیسیون مشورتی یونسکو در دست بررسی است و در ماههای مرداد یا شهریور یا همان تابستان 2011 نتایج این ارزیابیها اعلام میشود.
نایب رئیس کمیته ملی حافظه جهانی با اشاره به ویژگیهای برجسته کتابهای التفهیم (ابوریحان بیرونی) و خمسه (نظامی گنجوی) تاکید کرد: نسخههایی که ما به یونسکو ارائه کردهایم قابل مقایسه با برخی آثار پیشنهادی دیگر نیست و ما بسیار امیدواریم این دو در حافظه جهانی ثبت شوند و انشاءالله بتوانیم این خبر خوب را در همان ماههای آخر تابستان به رسانهها اعلام کنیم.
وی درباره وعده رئیس کتابخانه ملی اتریش برای پیگیری ثبت خمسه در حافظه جهانی، با بیان اینکه "کتابخانه ملی کشورهای مختلف دخالت چندانی در ثبت آثار در برنامه حافظه جهانی ندارند" در عین حال گفت: نسخه خوبی از خمسه در اتریش نگهداری میشود و به همین خاطر ما در سفر اخیر خانم یوهانا راخینگر (رئیس کتابخانه ملی اتریش) به ایران از او خواستیم که کتابخانه ملی اتریش هم به این برنامه بپیوندد که او هم وعده همکاری داد.
نایب رئیس کمیته ملی حافظه جهانی همچنین درباره وضعیت فعالیتهای این کمیته پس از کنارهگیری اشعری از ریاست بر آن، گفت: مسلم است که با کنارهگیری آقای اشعری فعالیتهای کمیته مثل قبل جریان ندارد و لذا باید هر چه زودتر سازمان اسناد و کتابخانه ملی تعیین تکلیف شود و بعد از آنکه رئیس جدید این سازمان به عضویت کمیته ملی حافظه جهانی درآمد، برای تعیین رئیس کمیته تصمیمگیری میشود.
ابهری در عین حال از جمعآوری نسخههای مختلف از برخی آثار ادبیات کهن ایران برای ارائه به یونسکو جهت ثبت در برنامه حافظه جهانی سال 2012 خبر داد و گفت: آثار پیشنهادی ایران برای دوره بعد تقریباً همزمان با اعلام آثار ثبت شده در سال جاری میلادی و در تابستان امسال به یونسکو ارائه خواهد شد.
کمیته ملی حافظه جهانی اوایل سال گذشته کتابهای "التفهیم لاوائل صناعه التنجیم" ابوریحان بیرونی و "خمسه" نظامی را برای ثبت در برنامه حافظه جهانی یونسکو (IAC) در سال 2011 به کمیته حافظه جهانی سازمان علمی، فرهنگی ملل متحدد (یونسکو) پیشنهاد کرد.
نظر شما