اسرافيل شيرچي در گفت وگو با خبرنگار هنري " مهر " گفت : در دوره صفويه ، هنرهاي زيباي ايراني نظير معماري ، مينياتور و خوشنويسي به كمال خاص هنر شرقي رسيده اند. توجه و نگاه حاكمان و مردم باخرد صفويه باعث شد كه هنرهاي گوناگون جلوه كنند . از يك طرف علي رضا عباسي و رضا عباسي و از طرف ديگر مير عماد حسني جلوه گر شدند . ميرعماد حسني نستعليق را به جايگاهي رساند كه دول همسايه نظير هند ، تركيه ( عثماني آن زمان ) و شامات آن را دست به دست مي بردند .
وي افزود : ميرعماد اين اقبال را داشت كه مورد توجه مردم صاحب هنر باشد . امروز كه رود خروشان نستعليق ايراني در گوشه و كنار دنيا جاري مي شود و نهال زيباي هنر شرق را مطرح مي كند ، عصاره هنر ميرعماد در آن جاي دارد .
اثر ميرعماد
شيرچي تصريح كرد : ميرعماد مردي آزاده و بلند نظر بود كه سفره معنويش هم براي شاگردان و هم براي آيندگان سبز و پرنعمت است و اين رفتار مير بزرگ هميشه سرلوحه هنرمندان سختكوش بعد از اوست .
وي گفت : اخيرا به همت هنردوستان ايتاليايي و آمريكايي مجموعه نفيسي از آثار ميرعماد حسني چاپ شده است و به همت موزه متروپوليتن نيويورك در دسترس علاقه مندان خط ناب نستعليق ايراني قرار گرفته است .
شيرچي افزود : اعتقاد اين رهروي هنراين است كه مردم ، مخصوصا مردمي كه به زيبايي و كمال گرايي علاقه مندند ، با سفارش دادن شعر حافظ ، مولانا و كلام متبرك خداوندي در قرآن ، خوشنويس معاصر را سمت و سوق معنوي دهند تا مديران فرهنگي هم به اين مسئله بيشتر توجه كنند .
نظر شما