نصرالله افجه اي در گفتگوبا خبرنگار " مهر " گفت : در اواخر قرن هشتم ، نستعليق به دست ميرعلي تبريزي با تلفيق خط نسخ و تعليق وضع شد و پس از مدتي در قرن 10 در دوره صفويه به دست ميرعماد الحسني به اوج رسيد و به شكل مكتب در خوشنويسي عرضه شد .
اثر ميرعماد
وي افزود : معناي مكتب اين است كه وقتي ابتكار استادي در هنر خط ظهور مي كند به مرور زمان ماندني مي شود و به صورت مكتب در مي آيد . با اينكه بيش از 400 سال از اوج ظهور خط به دست ميرعماد مي گذرد ، خط نستعليق به شكل خاص ميرعمادي باقي مانده است البته به مرور زمان در دوره قاجار مكاتب مهم ديگري هم ظهور مي يابند مثل مكتب ميرزا رضا كلهر ، ميرزا غلام رضا و در اوايل دوره پهلوي مكتب عماد الكتاب .
وي افزود: در دوره معاصر ، استاد حسن و استاد حسين ميرخاني ، استاد كاوه ، استاد زرين خط و استاد بوذري كه از شاگردان عماد الكتاب بودند ، ضمن اينكه خود صاحب سبك هستند هنوز نگاهشان به مكتب مير است .
افجه اي تاكيد كرد : با توجه به شكوه و جلال خط نستعليق و با توجه به حضور مكتب ميرعماد و مكاتب بعد از آن ، هنوز اين خط و هنر خوشنويسي مهجور مانده و توجهي از مقامات مسئول به اين هنر نمي شود .
نظر شما