۵ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۲:۵۷

سعیدی:

مکتب اسلام بیشترین ارزش را برای قشر کارگر قائل است

مکتب اسلام بیشترین ارزش را برای قشر کارگر قائل است

قم - خبرگزاری مهر: تولیت آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) با اشاره به ارزش والای کار و کارگر از منظر آیات و روایات بیان داشت: مکتب اسلام بیشترین ارزش را برای قشر کارگر قائل است.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام سید محمد سعیدی صبح دوشنبه در دیدار با مدیرکل کار و امور اجتماعی و نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی استان قم با اشاره به هفته بزرگداشت کار و کارگر گفت: بدون شک این مناسبت‌ها انگیزه‌ای برای بیان ارزش‌هایی است که از منظر اسلام و انسان در زندگی با آن رو به رو هستیم.

وی خاطرنشان کرد: اما متأسفانه برخی در مقام انکار و مقابله با این ارزش‌ها بر می‌آیند و برخی آن را گرامی می‌دارند.

سعیدی در ادامه در خصوص ریشه نامگذاری روز کارگر در جهان گفت: ریشه تحقق این نامگذاری در منطقه‌ای که خود را دارای فرهنگ و قدرت می‌دانند شکل گرفته است و این روز نه برای اکرام، بلکه در کشور آمریکا و در شهر شیکاگو، به خاطر بروز فاجعه‌ای بوده که اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به اینکه برخی مناسبت‌ها به خاطر به دست آمدن افتخار و برخی به خاطر بروز فاجعه‌ای نامگذاری می‌شوند، تصریح کرد: در روزی که به نام کارگر نامگذاری شده است و همه آن را گرامی می‌دارند، گروهی از کارگران در کشور آمریکا برای احقاق حق خود دست به راهپیمایی می‌زنند و دولت آمریکا آن‌ها را به خاک و خون می‌کشد و به همین علت است که این روز به نام روز کارگر نام گرفت.

تولیت آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) خاطرنشان کرد: وقتی به مکتب خود، اسلام بر می‌گردیم و از آن یاد می‌کنیم مشخص می‌شود که در دنیا چه کسانی برای این قشر ارزش و احترام بیشتری قائل هستند و آن را گرامی می‌دارند.

وی کار، کارگر و کارفرما را سه عنصر مجموعه‌های کارگری و کارفرمایی عنوان کرد و افزود: کار از نظر اسلام و جایگاه بین المللی تعریف خاص خود را دارد و خداوند از همه انسان‌ها خواسته تا به نوعی کارگر هستی باشند.

سعیدی با تاکید بر اینکه از منظر روایات نیز کار ارزش والایی دارد، اظهار داشت: حتی ائمه و اهل بیت (ع) نیز خود به کار می‌پرداختند و برای کسب روزی حلال خانواده تلاش می‌کردند، همچنین در روایات کسانی که به بهانه‌های واهی دنبال کار نمی‌روند، مورد مزمت قرار می‌گیرند.

کار و خدمت به خلق هم عبادت است

وی در بخش دیگری از سخنان خود به انواع عبادت اشاره کرد و گفت: معنی عبادت دارای شاخص‌های گوناگونی است و انواع مختلفی دارد که تنها یکی از آن‌ها نماز است و جبهه کار و خدمت به خلق از انواع دیگر آن می‌باشد و چنانچه کار برای تامین روزی حلال خود و خانواده و یا حفظ دین باشد واجب و عبادت محسوب می‌شود.

امام جمعه قم در ادامه با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان جهاد اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری، بیان داشت: جهاد اقتصادی که قطعا با کار و تلاش همراه است نیز یک عبادت محسوب می‌شود چرا که سلاحی که ابرقدرت‌ها به وسیله آن بر برخی کشورهای اسلامی مسلط می‌شوند همین سلاح اقتصادی است، لذا مسلمانان نیز باید به این سلاح مجهز شوند.

ریشه فتنه‌های منطقه همه جنبه اقتصادی دارند

وی خاطر نشان کرد: ریشه‌های فتنه‌هایی که در حال حاضر در منطقه پدید آمده و بسیار آزار دهنده است همه جنبه اقتصادی دارند و آنان می‌خواهند نفت و ثروت کشور‌ها را چپاول کنند.

سعیدی تاکید کرد: لذا همه باید با سلاح اقتصادی به جنگ دشمن برویم و با برداشتن گام‌های بلند اقتصادی کشور را در مقابل دشمن مجهز و بیمه کنیم.

وی افزود: تحقق جهاد اقتصادی زمانی اتفاق خواهد افتاد که اولا از حیث اعتقادی باور کنیم که ما باید به این کار بپردازیم و دوما همه از کارگر و کارفرما در عرصه‌های مختلف کار نمائیم.

امام جمعه قم در پایان با تاکید بر اینکه ما از جنبه عبادی نگاه‌های ارزشمندی از سوی شرع مقدس به کار و کارگر داریم، تصریح کرد: لذا ما برای قدردانی از مقام کاگر نیازی به قوانین کشورهای غربی نداریم چرا که خود نمونه‌های ارزشمندی از توجه به این قشر در احادیث و روایات داریم.
 

کد خبر 1297182

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha