به گزارش خبرنگار مهر، آیین اختتامیه نخستین جشنواره و نمایشگاه بین المللی بازیهای رایانه ای شب گذشت در تالار وحدت با حضور محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جواد شمقدری معاون سینمایی، شاه آبادی معاون هنری، رضا تقی پور وزیر اطلاعات و فن آوری ارتباطات و فن آوری، هیئت داوران بخشهای مختلف و جمعی از هنرمندان و تولیدکنندگان این حوزه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که با 45 دقیقه تاخیر ساعت 18:15 دقیقه آغاز شد و اجرای آن برعهده نیما کرمی بود، بهروز مینایی دبیر بنیاد ملی بازیهای رایانه ای و دبیر این دوره از جشنواره گفت:این دوره از جشنواره و نمایشگاه که در برج میلاد برگزار شد با استقبال بسیار خوبی از طرف تولید کنندگان و علاقمندان به این حوزه روبرو بود.
وی افزود:جشنواره ویترینی از ظرفیت های کشور است و نمایشگاه فرصتی برای باور جوان ایرانی است که می تواند این توان را در عرصه بین المللی شکوفا کند. استقبال از نمایشگاه و جشنواره بازیهای رایانه ای مسئولیت ما را سنگین تر کرد. کشور ما نیاز به بازیهای دیگر دارد و این توقعی است که خانواده و بازار از هنرمندان ایرانی دارند.
مینایی در ادامه بیان کرد:محصولات ایرانی باید در نمایشگاههای بین المللی دیده شود. باید در این مسیر دانش آموزان و دانشجویان را دریابیم و جدی تر در این مسیر قدم برداریم. امیدوارم در جشنواره های بعد با آثار بهتر و بازیهای بیشتری روبرو باشیم. باید به فردا امیدوار بود زیرا متعلق به جوان ایرانی است. باید همت کنیم و آینده را بسازیم.
پس از پخش نماهنگ معرفی داوران بخش جنبی دانش آموزی این جشنواره، جوایز بخش جنبی این جشنواره اهدا شد. در بخش آفرینش های دانش آموزی در مقطع دبیرستان، از بازی "چهار بریک"، "مدافع جهان" و "رسسام" تقدیر شد. همچنین هیئت داوران این بخش جایزه برتر را به بازی "یک اشتباه کوچولو" اهدا کردند.
در این بخش جایزه برتر بازی نامه به گروه نویسندگان بازی "اویار" و همچنین در بخش طراحی کاراکتر به فاطمه شفی، احسان سرابیان و مرتضی محمد جوایزی اهدا شد.
در ادامه وزیر ارتباطات و فن آوری پس ازارائه آماری در ارتباط با شبکه های مختلف، گفت: اگر به اقتصاد این موضوع توجه کنیم، امیدواریها بیشتر می شود. چرخه تجاری سازی در این عرصه باید در کشور ما محقق شود زیرا در این شرایط است که می توانیم امیدوار باشیم تا این عرصه با توجه به منابعی که در کشور موجود است، شکوفا شود.
وی افزود: من در این دوره نمایشگاه و جشنواره بازیهای رایانه ای توفیق حضور نداشتم. اما در نمایشگاه رسانه های دیجیتالی شاهد حضور موفق هنرمندان در این عرصه بودم. ما باید روز به روز شاهد تحولات و تغییر در این حوزه باشیم. کشور ما از نظر منابع انسانی، در زمینه محتوا و ذوق و هنر بسیار غنی است. همچنین در زمینه نرم افزار و توانمندیها نیز ما در رده بالایی قرار داریم. با توجه به تولیدات موجود کشور می تواند در حوزه صادرات بازیها موفق عمل کند.
وزیر ارتباطات و فن آوری ادامه داد:تولید بازیهای رایانه ای از نظر چرخه اقتصادی می تواند ما را خودکفا کند و در بحث اشتغال، توسعه و صادرات فرهنگی نیز به ما کمک خواهد کرد. ما به طور آزمایشی شبکه راه انداختیم که می توانیم در آن از بازیهای رایانه ای نیز بهره ببریم.
در ادامه این مراسم، در بخش افرینش های دانش آموزی در مقطع راهنمایی، از بازی "آذرخش"، "وای فیلد" و " ماورای زمان" تقدیر شد. پس از پخش نماهنگ روند برگزاری جشنواره بازیهای رایانه ای، با حضور داوران این بخش جایزه بهترین گرافیک به سهیل دانش اشراقی برای بازی "گرشاسب"، تندیس بهترین صدا به گروه صدا "سیاره میترا" اهدا شد. همچنین در بهترین طراحی کاراکتر دیپلم افتخار به تیم طراحی "سیاره میترا" و تندیس این بخش به تیم "گرشاسب" اهدا شد.
در بخش تندیس بهترین موسیقی از آهنگساز بازیهای "میر مهنا" و "گرشاسب" پیام آزادی قدردانی شد و در بخش بهترین دستاورد فنی به مدیر فنی بازی یاسر ژیان برای بازی "گرشاسب" تندیس اهدا شد. در بخش بهترین طراحی بازی دیپلم افتخار به حسین حبیبیان و هادی اسکندری برای بازی "گرشاسب" و تندیس این بخش به فرهود فرمند برای بازی " کوهنورد" اهدا شد.
در ادامه این مراسم تندیس بهترین پیاده سازی فنی به طور مشترک به تیمهای فنی "سیاره میترا" و " گرشاسب"، یهترین بازی نامه که البته هیئت داوران در این بخش هیچ بازی نامه ای را شایسته تندیس ندانست و دیپلم افتخار به مهدی ابوهاشم برای نویسندگی "سیاره میترا" اهدا شد. در بخش بهترین بازی تلفن همراه از بازی "دزد و مرغ فلفلی" تقدیر به عمل آمد.
محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این مراسم عنوان کرد: جا دارد از تمام کسانی که در برگزاری این جشنواره همت کردند، تقدیر و قدردانی کرد. در سالهای قبل در نمایشگاه رسانه های دیجیتال ما شاهد حضور بازیهای رایانه ای بودیم. امسال که این جشنواره به طور مستقل برگزار شد ما با استقبال بسیاری روبرو شدیم.
وی افزود:بازیهای رایانه ای کارکرد دیگری هم دارد. آموزش غیر مستقیم یک اصل است که تاثیرگذاری بسیاری دارد. امسال در این دوره با همت وزارت آموزش وپرورش ما شاهد حضور پررنگ دانش اموزان بودیم. در بازیهای رایانه ای شنیدن و دیدن همراه می شود و شرایط تعاملی را به وجود می آورد به شکلی که خود فرد نیز در آن مشارکت دارد.
وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی ادامه داد: باید بازیهای رایانه ای با فرهنگ اصیل سازگاری داشته باشد و در جهت تعامل فرد حرکت کند. ما نمی توانیم در این زمینه بی تفاوت بوده و نقش انفعالی داشته باشیم. وقتی با این همه افسانه و اسطوره که برگرفته از واقعیت است، روبرو هستیم و فن اوری و نیروی جوان نیز در این زمینه رشد پیدا کرده است باید جایگاه خودمان را در منطقه پیدا کنیم.
حسینی در ادامه بیان کرد:باید تیمهای جوان که در این حوزه فعایت می کنند، در ابتدای راه مورد حمایت قرار گیرند. بازیهای رایانه ای را با استفاده از تسهیلات بانکی حمایت کنیم تا از جمع قابل توجهی بهره ببریم. امیدورام در آینده شاهد درخشش بیشتری در این زمینه باشیم.
در بخش پایانی این مراسم، دیپلم افتخار به بازی کوچک "خارج از سرزمین" و تندیس بهترین بازی مستقل به بازی "مو"، تندیس بهرتین بازی آنلاین به " آسمان دژ"، تندیس ویژه به "میر مهنا"، دیپلم افتخار به بازی "گاندو"، "داستان دوستان"، تندیس بهترین بازی سال به بازی کوهنورد و دیپلم افتخار این بخش به بازی "گرشاسب" اهدا شد.
نظر شما