به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی گفت: بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده در استان فارس، به جز سرطان پوست که شایعترین سرطان در تمام دنیا از جمله فارس اس ، سرطان سینه در خانمها و سرطان مثانه در آقایان شایع ترین سرطان مشاهده شده در زنان و مردان استان است.
وی افزود: سرطان تیروئید در زنان و سرطانهای پروستات و معده در مردان از دیگر سرطانهای شایع در استان فارس به شمار می رود.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه شیوع این سرطانها در استان با یک ترتیب جدید است، اظهار داشت: سرطان یکی از پرشتاب ترین بیماریها در سالهای اخیر بوده و با توجه به این روند پرشتاب به نظر می رسد تا 30 سال آینده به اولین علت مرگ و میر در جهان تبدیل شود.
دکتر لنکرانی گفت: درحال حاضر سرطان سومین علت مطلق مرگ در کشور است که در برخی گروه های سنی شیوع بیشتری دارد.
وی افزود: علاوه بر سرطانهایی که به عنوان شایع ترین ذکر شدند، بار برخی دیگر از جمله روده بزرگ، ریه، خون،غدد لنفاوی و تیروئید نیز در سالهای اخیر در استان فارس و همچنین کل کشور تغییرات جدی پیدا کرده است.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به برگزاری دومین نشست هم اندیشی سرطان اظهار داشت: هدف از برگزاری این نشست بررسی تفاوتهای همه گیری سرطان درنقاط مختلف استان است تاعلل این تفاوتها مشخص و به تبع آن مداخله موثر پیشنهاد شود.
وی تصریح کرد: شناخت میزان شیوع انواع سرطانها درنقاط مختلف استان به ما کمک می کند که ویژگیهای نقطه ای که نوع خاصی از سرطان در آن مشاهده شده را مورد بررسی قرار دهیم و تحقیق کنیم که آیا رفتار و عادتهای مردم و شرایط جغرافیایی تاثیری در آن داشته است.
دکتر لنکرانی اظهار داشت: با شناسایی عوامل موثر در هر منطقه می توانیم مداخلات لازم به منظور کنترل و پیشگیری را داشته باشیم.
وی گفت: در دومین نشست هم اندیشی سرطان با حضور متخصصان مربوطه مقرر شد که تفاوتهای مناطق مختلف استان را به صورت علمی تحلیل کنیم و بر آن اساس مداخلات متناسب برای هر قسمت از استان ارائه شود تا بتوانیم در یک برنامه میان مدت شیوع سرطانها را در استان کاهش دهیم.
نظر شما