به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تلگراف، استفن هاوکینگ در همایش زمان گوگل به ارائه دیدگاه خود درباره فلسفه و علوم پرداخته است.
نویسنده "تاریخ مختصر زمان" در این همایش تصریح کرده که پرسشهای بنیادین درباره ماهیت و سرشت جهان بدون در نظر گرفتن دادههای سخت افزاری قابل حل نبوده است. این دادهها از شتاب دهنده بزرگ ذرات و تحقیقات علوم فضایی به دست میآیند.
به اعتقاد او بیشتر افراد درباره این پرسشها دغدغهای نداشتهاند. اما بیشتر افراد در مورد پرسشهایی نظیر "چرا ما اینجا هستیم؟" و "ما از کجا آمدهایم؟" دارای دغدغه هستند و این پرسشها و پاسخ به آنها برای آنها مهم هستند.
وی اظهار می دارد که به طور سنتی این پرسشها مربوط به حوزه فلسفه هستند. اما باید توجه داشت که فلسفه مرده است. فلسفه نتوانسته مانند علوم مدرن و به ویژه فیزیک پیشرفت کند.
هاوکینگ در ادامه دانشمندان علوم را حاملان پرچم کشف معارف انسانی دانسته است. به عبارت دیگر او میگوید که این دانشمندان علوم هستند که توان پاسخگویی به سؤالات انسان را دارند.
او معتقد است که نظریههای علمی جدید تصاویر جدیدی از جهان و مکانی که ما در آن قرار داریم ارائه دادهاند.
علم گرایی محض هاوکینگ را در اظهارات اخیر او در مورد پیدایش جهان می توان مشاهده کرد. وی اخیراً اعلام کرده نظرش را درباره نقش احتمالی خدا در خلق کهکشانها تغییر داده است.
نظر شما