به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، استفان شیهی استاد مطالعات عربی و مدیربرنامه عربی دانشگاه کارولینای جنوبی در این نشست اظهار داشت: اسلام هراسی هراس غیرمنطقی و یا انزجار از اسلام و مسلمانان است و یکی از جلوه های نژادپرستی در آمریکا محسوب می شود.
جیمز اشمیت برگزار کننده این نشست با تأیید اظهارات شیهی اظهار داشت: نژادپرستی شیوه کلاسیک آمریکایی در راستای تفرقه اندازی و حکومت کردن است. متأسفانه نژادپرستی در این جامعه نقش زیادی به خود گرفته است.
لارن بیرز از دانشجویان دانشگاه فلوریدا که در این نشست شرکت کرده بود گفت: اسلام هراسی در آمریکا امروز بیشتر از گذشته شده است. اسلام هراسی به توجیه آمریکا برای جنگ تبدیل شده است.
تریسی گراهام دانشجوی دانشگاه فلوریدای مرکزی اظهار داشت: درحالی که آمریکایی ها از تبعات نژادپرستی رنج نبرده و از آنجا که آن را تجربه نکردهاند از درک آن نیز ناتوان هستند.
استفان شیهی نویسنده کتاب " اسلام هراسی: ستاد ایدئولوژیکی علیه مسلمانان" اظهار داشت: اسلام هراسی نمونه درحال افزایشی از نژادپرستی در آمریکا است. تظاهرات ضد اسلامی و فعالیتهای دیوانگانی چون تری جونز از نمونه های این اسلام هراسی هستند.
وی افزود: اسلام هراسی بعنوان یک پدیده گسترده درنظر گرفته نمی شود بلکه بیشتر یک پدیده افراط گرایانه است که بیشتر آمریکاییها در آن سهیم هستند.
شیهی که خود را به عنوان یک عرب مسیحی کاتولیک توصیف می کند گفت: قصد دارد با اقدامات خود موجب شود آمریکاییها درباره رویکردهای خود بیشتر فکر کنند تا این که به فرهنگ مسلمانان و ویژگیهای آنها بپردازند.
این کارشناس مطالعات عربی اظهار داشت: هدف این است که آمریکاییها به درک علل مشکل خود با مسلمانان برسند و اسلام هراسی را با رویکرد ریشه ای مورد بررسی قرار دهند. چون افرادی که قربانی این پدیده می شوند خود نمی توانند راهکاری برای حل آن ارائه کنند.
زید غنیمی سخنگوی مرکز اسلامی گینسویل گفت: رویدادهای ضد اسلامی امروز بیش از گذشته رخ می دهد اما نمی توان بر این اساس رویکردهای نژادپرستانه را به تمام مردم این کشور نسبت داد.
نظر شما