۲۴ خرداد ۱۳۹۰، ۰:۴۹

تلاش محققان دو مرکز فناوری/

سیستم حمل و نقل کشور مدرن می‌شود/ جزئیات سامانه حمل و نقل هوشمند

سیستم حمل و نقل کشور مدرن می‌شود/ جزئیات سامانه حمل و نقل هوشمند

پس از عرضه اولین سامانه حمل و نقل هوشمند از سوی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، پژوهشگران شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان سیستم هوشمند دیگری را عرضه کردند که با چهار فناوری ارتباطی ناوگان حمل و نقل قابل کنترل است.

به گزارش خبرنگار مهر، طی توافقی که میان پارک فناوری تهران و ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت صورت گرفت، پژوهشگران این پارک فناوری طرح جامع و ملی سامانه هوشمند حمل و نقل را اجرایی کردند که قادر است سیستم سنتی حمل و نقل کشور را به سیستمی مدرن تبدیل کند.

دکتر قاسم عموعابدینی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جزئیات این سامانه یاداور شد: این سامانه بر روی خودروها نصب می شود و طبق مکانیزم خاصی که برای این سامانه طراحی شده است، با تراکنشی که میان این سامانه با بانکها صورت می گیرد، پرداختها با استفاده از کارتهای اعتباری انجام می شود.
 
وی اعلام تراکم مسافر در نقاط مختلف شهر و ترافیک را از جمله مزیت های این سامانه دانست و ادامه داد: این سامانه به گونه ای طراحی شده است که می تواند میزان ترافیک و تراکم مسافر را در نقاط مختلف کشور اعلام کند از این رو می توان آن را به عنوان راهکاری برای کنترل مصرف سوخت نیز معرفی کرد.
 
به گفته عموعابدینی تا پایان سال جاری 400 هزار تاکسی مجهز به این سامانه خواهند شد.
 
دومین سامانه مدیریت الکترونیک ناوگان حمل و نقل نیز توسط یکی از شرکتهای مستقر در مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ارائه شده است که با استفاده از چهار فناوری  GPS، GPRS، SMS و GIS طراحی و تولید شده است.

قاسم مصلحی - رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در این باره توضیح داد: این سیستم وضعیت خودرو در نقاط مختلف مسیر، وضعیت حسگر‌های دما و سوخت، مدت زمان کارکرد و مسافت پیموده شده و عملکرد کلی راننده خودرو در بازه های زمانی مختلف و همچنین مدیریت ماموریت ها و گزارش هزینه های آن را نشان می دهد.

وی افزود: در این سیستم، مختصات موقعیت وسیله نقلیه از طریق GPS گرفته می شود و اطلاعات درون خودرو به کمک SMS و GPRS به مرکز داده ارسال می شود.
 
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ادامه داد: اطلاعات مدیریتی به صورت Online در اختیار کاربر قرار می گیرد و کاربر این توانایی را دارد که بر اساس شاخص هایی چون محل دقیق خودرو، مسافت طی شده، سرعت و وضعیت سنسورهای مختلف، نظارت کرده و در صورت نیاز اقدام به صدور فرمان می کند.
 
مصلحی داشتن GIS و بارگذاری انواع نقشه ها توسط بهره بردار را از دیگر قابلیت های این برنامه ذکر کرد.
کد خبر 1324149

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha