به گزارش خبرنگار مهر، احمد ادیب عصر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه در گذشته میدان تاریخی امام(ره) مملو از صنایع دستی خارجی و تقلبی بود ولی با تدابیر سیاستهای خاص در جهت پاکسازی و احقاق حق هنرمندان صنایع دستی اصفهان تلاش کردیم، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 90 درصد از صنایع دستی خارجی از بازارها و فروشگاه های میدان تاریخی امام (ره) جمع آوری شده است.
با فروش صنایع دستی خارجی مخالف نیستیم
وی تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی با فروش صنایع دستی خارجی مخالف نیست اما هیچ فروشنده ای حق عرضه صنایع دستی خارجی را با عنوان صنایع دستی ایرانی ندارد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان افزود: در راستای اجرای ممنوعیت فروش صنایع دستی خارجی در اماکن تاریخی و نیز فروختن صنایع خارجی به اسم صنایع دستی ایرانی حدود یک هزار مورد تذکر شفاهی و کتبی به فروشندگان مختلف داده شد و تاکنون 10 باب مغازه پلمپ شده است.
با فروشندگان صنایع دستی خارجی با تعامل برخورد می کنیم
وی تصریح کرد: بسیاری از مغازه داران و تولیدکنندگان صنایع دستی از بزرگان و اساتید هستند لذا ما در ارتباط با فروش صنایع دستی خارجی بر اساس تعامل با آنها برخورد می کنیم .
ادیب اضافه کرد: در ایام نوروز یک باب مغازه که اقدام به فروش صنایع دستی خارجی کرده بود را پلمپ کردیم و سه فروشگاه نیز جریمه نقدی شدند.
وی بیان داشت: در ایام نوروز نیز با تشکیل کمیته نظارتی بر این مصوبه تعداد226 کیف قلمکار پاکستانی، 110 طاقه شال ترمه قلمکار، 58 دست مانتو قلمکار پاکستانی، 28 جام فلزی مخلوط با سرب چینی و 192 مجسمه برنجی از سطح میدان جمعآوری شد و به دنبال توقیف صنایع دستی نامبرده چهار تبعه پاکستانی نیز دستگیر شدند.
شهرداری تنها مرجع مقابله با دست فروشان صنایع دستی تقلبی است
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان تاکید کرد: دست فروشان به دلیل اینکه از هیچ قانونی و صنفی پیروی نمیکنند اصلی ترین مشکل ما در مورد فروش صنایع دستی خارجی هستند.
وی ادامه داد: بساط دست فروشان چهره میدان را زشت کرده و تنها شهرداری به عنوان اینکه سد معبر کرده اند توان مقابله با آنها را دارد.
54 رشته صنایع دستی اصفهان مهر اصالت یونسکو دارند
ادیب در ادامه با اشاره به دریافت مهر اصالت بین المللی یونسکو توسط هنرمندان اصفهانی گفت: تاکنون 54 مهر اصالت یونسکو توسط هنرمندان استان اصفهان دریافت شده این در حالیست که 116 اثر در کل کشور موفق به دریافت این مهر شده اند.
وی یادآور شد: دریافت مهر اصالت یونسکو به هنرهای صنایع دستی اعتبار می بخشد و خریداران داخلی و خارجی را به سمت و سوی این اثار می کشاند و اصفهان در اخذ این نشان بین المللی سرآمد دیگر شهرهای ایران است.
نشان استاندارد ملی برای 14 رشته صنایع دستی
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان همچنین در خصوص نشان استاندارد ملی گفت: این نشان در اطمینان خاطر بخشیدن به خریدار نقش به سزایی دارد و خریدار را به سمت خرید صنایع دستی با کیفیت تر و مرغوب تر رهنمون می کند.
وی افزود: تا به حال برای 14 رشته صنایع دستی استاندارد ملی تعریف شده که هنرمندان می توانند با مراجعه به معاونت صنایع دستی نسبت به دریافت استاندارد رشته خود مراجعه کنند.
بیش از 2500 صنعتگر صنایع دستی بیمه شده اند
ادیب در ادامه در خصوص بیمه هنرمندان صنایع دستی اظهار داشت: تاکنون با مشارکت سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه ای و صنایع دستی دو هزار و 536 پرونده هنرمندان جهت بیمه ارسال شده و این هنرمندان دفترچه بیمه دریافت کرده اند.
وی اضافه کرد: بانک اطلاعاتی هنرمندان صنایع دستی استان مراحل تکمیلی خود را طی می کند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به رشد فروش و صادرات صنایع دستی در سال 89 تصریح کرد: در سال گذشته میزان فروش صنایع دستی اصفهان 18 میلیارد دلار بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه در سال 88 حدود 39 درصد رشد و از لحاظ وزنی نیز 49 درصد افزایش داشته است.
وی گفت: در سال 89 حدود 56 نمایشگاه خارجی در 226 غرفه تشکیل شده و 73 هنرمند به هشت نمایشگاه خارجی اعزام شده و آثار خود را به مردم دیگر شهرها و کشورها معرفی کرده اند.
نظر شما