پاپ فروپاشی زندگی خانوادگی در اروپا را مورد انتقاد قرار داد
پاپ بندیکت شانزدهم روز یکشنبه 15 خرداد ماه با اعلام " فروپاشی زندگی خانوادگی" در اروپا به سفر خود به کرواسی خاتمه داد و از زوجها خواست برای ازدواج کردن و بچهدار شدن بایکدیگر پیمان ببندند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، پاپ بندیکت شانزدهم رهبر کاتولیکهای جهان در سفر خود به کرواسی طی برگزاری یک مراسم عشای ربانی در زاگرب که یکی از نقاط مهم سفر وی بود بر بر ارزشهای سنتی خانواده از جمله مخالفت با سقط جنین تأکید کرد.
کاتولیکها از سراسر کرواسی و برخی کشورهای اطراف در مراسم عشای ربانی پاپ در زاگرب شرکت کرده بودند. پس از این مراسم پاپ از مقره کاردینال کروات زمان جنگ جهانی دوم دیدن کرد که این امر از سوی کاتولیکهای مخالف با کمونیست مورد استقبال قرار گرفت.
این نخستین سفر بندیکت به کرواسی به عنوان کشوری از حوزه بالکان با اکثریت جمعیت کاتولیک بود که قرار است بهزودی به اتحادیه اروپا ملحق شود.
واتیکان بهشدت از تلاش کرواسی برای عضویت در اتحادیه اروپا حمایت میکند، چرا که اکثریت 90 درصدی این کشور را کاتولیکها تشکیل دادهاند.
پیروان ادیان ابراهیمی آمریکا برای یافتن زمینههای مشترک همکاری میکنند
برخی اماکن عبادی ادیان مختلف در ایالات متحده از روز 26 ژوئن ( 5 تیرماه) میزبان شخصیتهای دینی دیگر میشوند تا به قرائت متن مقدس خود پرداخته و به یافتن زمینههای مشترک درک میان ادیان ابراهیمی کمک کنند.
پت ارل کشیش منطقه سنت پیتر در شهر شارلوت در شمال کارولینا اظهار داشت: در این پروژه بین ادیان ابراهیمی کلیساهای مسیحی، مساجد و کنیسه ها میزبان شخصیتهای دینی سایر ادیان می شوند تا آنها از متن کتاب مقدس خود بخوانند. بعنوان مثال یک امام جماعت در کلیسا قرائت کند تا حضور اسلام و احترام به این دین در کلیسا مورد توجه شرکت کنندگان قرار گیرد.
این پروژه با عنوان " ایمان مشترک" از روز 26 ژوئن ( 5 تیرماه) با حمایت ائتلاف بین دینی و کمیته وکلای مدافع حقوق بشر برگزار می شود.
کلیسای کاتولیک کارولینای شمالی، تعدادی مسجد و کنیسه در این پروژه ابتکاری شرکت می کنند.
ولتون گادی کشیش باپتیست و رئیس ائتلاف بین دینی اظهار داشت: این کشور از نظر تنوع دینی بسیار غنی است که این امر برای داشتن روابط صلح آمیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی از نمایندگان سه دین آسمانی خواست برای یافتن زمینه های مشترک درک دوجانبه و احترام به عقاید مختلف تلاش کنند.
این کشیش کلیسای باپتیست گفت: ما از پیروان ادیان می خواهیم به وسیله عمل خود این زمینه های مشترک و احترام به ادیان را مورد تأکید قرار دهند. ما از سنتهای مختلف که اعتقادات مختلفی دارند می خواهیم احترام دوجانبه را میان پیروان خود ترویج کنند.
براساس اظهارات ارل این پروژه می تواند فرصت خوبی برای مبارزه با اسلام هراسی رو به رشد و تعصب علیه اقلیت مسلمان آمریکا باشد.
وی اظهار داشت: از ائمه جماعات بسیاری شنیده ام که جامعه آنها در نتیجه اسلام هراسی رنج بسیاری متحمل می شود.
این کشیش کاتولیک که پس از آنکه از خبر ممانعت از پرواز دو امام جماعت مسلمان برای شرکت در همایشی درباره اسلام هراسی مطلع شده برای حضور در این پروژه بیشتر ترغیب شده است.
دونفر از ائمه جماعات آمریکا ماه می گذشته برای حضور در فدراسیون ائمه جماعات با مانع رو به رو شدند.
پس از حملات یازدهم سپتامبر مسلمانان آمریکا به شدت در معرض احساسات ضد اسلامی قرار گرفته و در موارد بی شماری حقوق مدنی آنها نادیده گرفته شده است.
مراسم زیارت سالانه صلح در لندن برگزار میشود
بیست و ششمین برنامه زیارت بین دینی برای صلح روز 11 ژوئن (21 خرداد) در ساتهال، غرب لندن از سوی سازمان بین دینی وستمینستر برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، بسیاری از ادیان در برنامه زیارت بین دینی که دربرگیرنده دیدار از اماکن مختلف نیایشی شهر لندن از جمله کلیساهای مسیحی، مساجد مسلمانان، معابد بودائیان، هندوها و سیکها می شوند شرکت خواهند کرد.
این برنامه زیارتی با هدف ترویج صلح بین دینی به منظور گرامیداشت نخستین زیارت صلحی است که از سوی فردی به نام دنیل فیوری بنیانگذار سازمان بین دینی وستمینستر انجام شد. دنیل فیوری که در سال 2007 درگذشت یکی از شخصیتهای دینی کاتولیک بوده که همواره در عرصه توسعه درک بین دینی فعال بوده است.
جان دل دین مدیر کنونی سازمان بین دینی وستمینستر در رابطه با این زیارت صلح اظهار داشت: هدف این سازمان افزایش درک، همکاری و احترام میان پیروان ادیان مختلف و همچنین ارتقای آگاهی بیشتر از راه گفتگو، نیایش و اقدامات عملی است.
وی افزود: هرکس نمی تواند در این زیارت شرکت کند، بهتر است تنها برای ارتقای این درک بین دینی و خاتمه رنج کسانی که در سراسر دنیا به علت دین و نژاد خود مورد تبعیض واقع می شوند دعا کنند.
جایزه بنیاد صلح سیدنی به چامسکی اهدا میشود
بنیاد صلح سیدنی جایزه صلح خود را برای آنچه که این بنیاد از آن با عنوان شهامت پایدار اخلاقی و تحلیل انتقادی از دموکراسی و قدرت یاد کرده به نوام چامسکی، فیلسوف و زبانشناس امریکایی اهدا میکند.
بنیاد صلح سیدنی جوایز پیشین خود را به دزموند توتو اسقف اعظم افریقای جنوبی ، جان پیلگر روزنامهنگار، هانس بلیکس بازرس سلاح سازمان ملل، حنان اشراوی فعال فلسطینی، پاتریک دادسون فعال حقوق بشر بومیان اهدا کرده بود.
چامسکی اظهار داشت: درحالی که هیچ کس نمیخواهد طالبان افغانستان را اداره کند، اما نیروهای بینالمللی نیز در این میان هیچ کمکی نمیکنند.
وی افزود: نیروهای صلح و نیروهای طرفدار دموکراسی در افغانستان وجود دارند اما اگر از آنها بپرسید آنها خود را در مقابل سه نوع دشمن درنظر میگیرند؛ طالبان، جنگندههای امریکایی و نیروهای ناتو.
استوارت ریز مدیر بنیاد صلح سیدنی طی بیانیهای اظهار داشت که چامسکی یکی از تأثیرگذارترین متفکران در زمینه صلح بوده و یکی از مهمترین مبارزهطلبان قدرت ناعادلانه است.
قرار است چامسکی در ماه نوامبر به استرالیا سفر کرده و پس از ایراد یک سخنرانی این جایزه را دریافت کند.
نظر شما