به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به اندونزی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر روز جمعه در مرکز فرهنگی اسلامی ایران در جاکارتا حضور پیدا کرد و پس از سخنرانی در جمع تعدادی از مردم شیعه و سنی جاکارتا نماز مغرب و عشاء را با آنها اقامه کرد.
لاریجانی در این جلسه با ابراز خرسندی از حضور در چنین جلسهای و تقدیر از رئیس مرکز فرهنگی اسلامی ایران در جاکارتا گفت: چنین برنامه هایی باعث میشود که دلها به هم نزدیک شود.
وی گفت: در دو روزی که در اندونزی به سر بردم عشق و محبت شما را به اسلام و پیشرفت مسلمانان دیدم و واقعاً لذت بردم. اندونزی کشور بزرگی است. جمعیت زیادی دارد و برای ایران بسیار محترم است. شما علاقمند به اسلام و پیشرفت اسلام هستید. این همان فکری است که انقلاب اسلامی پیگیری میکند که مسلمانان با هم برادر بوده و تلاش کنند زندگی عزتمندی داشته باشند.
وی با مقایسه وضعیت مسلمانان در 30 سال گذشته و شرایط کنونی، گفت: ما امروز احساس میکنیم تحولی در مسیر زندگی مسلمانان به وجود آمده و این پیشرفت نتیجه مجاهدت و زحمات مسلمانان در جاهای مختلف است. فشارهایی به مسلمانان وارد میشود تا این مجاهدتها از بین برود.
رئیس مجلس گفت: اما استقامت در راه مجاهدت این توفیق را برای مسلمانان به وجود آورده است.
وی با اشاره به شرایط دیکتاتوری در قبل از انقلاب اسلامی در ایران گفت: امام خمینی(ره) زحمت زیادی کشید که مردم ایران بیدار شوند و سرانجام انقلاب اسلامی پیروز شد. امام خمینی(ره) یک هدف مهم داشت که مسلمانان چه در زندگی فردی و چه در زندگی اجتماعی عزتمند زندگی کنند.
لاریجانی افزود: اینکه یک مسلمان عزتمند زندگی کند باید نسبت به اسلام آشنایی داشته باشد و وظایف خود را بشناسد. یعنی همه زندگی او باید براساس مسلک اسلامی باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه متاسفانه گاهی در برخی جوامع به زنان ظلم میشود و مورد تحقیر قرار میگیرند، گفت: در کشورهای غربی به بهانه اینکه میخواهند زنان آزاد باشند از آنان استفاده ابزاری میکنند. حتی در برخی کشورهای اسلامی هم آنان را تحقیر میکنند اما اسلام برای شخصیت زن یک جایگاه مهمی قائل است و از زن به عنوان یک ریحانه یاد میشود. او کسی است که باید جامعه را تربیت کند. زن باید در جامعه اسلامی محترم باشد نه اینکه مانند وضعیتی که در غرب است به عنوان عروسک از آن استفاده شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه برخی به دنبال دامن زدن به تفرقه شیعه و سنی هستند این خطی است که آمریکا و صهیونیستها دنبال میکنند اما از ظرفیتهای ممالک اسلامی باید استفاده شود تا پتانسیلها کشورها به یکدیگر نزدیک شود.
وی گفت: کشورهای اسلامی ظرفیتهای زیادی دارند که اگر از این پتانسیل عظیم استفاده شود جریان بسیار بزرگی در جهان اسلام به وجود میآید.
لاریجانی افزود: در اتحادیه اروپا کمتر از 500 میلیون نفر عضو هستند اما اینها فهمیدند که باید با هم متحدانه کار کنند. فهمیدند اگر متحد باشند میتوانند کشورهای اسلامی را به استعمار بکشانند و برای خودشان یک قطب شدند اما در کشورهای اسلامی این همه جمعیت وجود دارد و میتواند جریان عظیمی باشد اما از آن استفاده نشده است. در این چند دهه زمینههایی برای پیشرفت به وجود آمده اما مخاطراتی هم ایجاد شده است که باید به آن توجه کرد.
وی تاکید کرد: انقلابهایی که امروز در کشورهای منطقه به وجود آمده نتیجه بیداری اسلامی است و امر بسیار مهمی است و به این معنا است که مردم این کشورها نمیخواهند زیر بار دیکتاتوری بروند. میخواهند خودشان سرنوشت خود را رقم بزنند. بنابراین فشارهایی که برخی کشورهای منطقه و دیگر کشورها به وجود میآورند اثری نخواهد داشت چون وقتی که آنان بیدار شدند با این نیرو نمیتوان مبارزه کرد.
وی به اشاره به مخاطرات پیش رو گفت: دشمنان اسلام محاسبه میکنند و میبینند در ایران و اندونزی و دیگر کشورها پیشرفت حاصل میشود بنابراین توطئه میکنند. در ایران صنایع رشد بسیاری داشته و سالها است که ما را تحریم کردهاند اما دانشمندان ایرانی تلاش کردند بر روی فناوریهای مختلف از جمله دانش هستهای تمرکز کنند. ما در صنایع دفاعی نیز پیشرفتهای خوبی داشتهایم. وقتی شاهد تحرک و پیشرفت در دنیای اسلام هستند دنبال فتنه میگردند و اولین مسئلهای که دنبال میکنند اختلافات مذهبی است.
لاریجانی با بیان اینکه آمریکاییها وقتی عراق را اشغال کردند جنگ شیعه و سنی را راه انداختند، ادامه داد: در این میان یک گروه تندرو در دنیای اسلام نیز به وجود آمد که همه را جز خودشان کافر میدانند و این جریان وهابیت است که هیچ کدام از فرق اسلامی با آنها نسبتی ندارند.
وی افزود: همان زمان که آمریکاییها درگیری شیعه و سنی را علم کردند سفیر آمریکا در عراق جلسهای را با تروریستها برگزار کرد این در حالی بود که آمریکاییها گفته بودند برای مبارزه با تروریسم به عراق حمله کردهاند اما خودشان در خفا با تروریستها جلسه گذاشتند.
رئیس مجلس گفت: سفیر آمریکا به تروریستها گفته بود حاضریم به شما سلاح و امکانات بدهیم به شرطی که شما سر سلاح خود را به سمت شیعیان ایران بگیرید. علت این بود که می خواستند درگیری تصنعی بین شیعه و سنی ایجاد کنند.
وی گفت: البته آنها موفق به تفرقه افکنی نمیشوند مسلمانان بیدار شدهاند و فتنههای آنان را خنثی میکنند. آنها با تفرقه افکنی و تسلط در برخی مسئولان کشورهای مختلف دنبال این هستند که مسلمانان نسبت به سرنوشت هم احساس مسئولیت نکنند. اما ا گر مسلمانان متحد باشند آیا اسرائیل جرات می کند چنین حرفهای گستاخانهای درباره مسلمانان و مردم فلسطین بزند. بنابراین باید به این فکر توجه کرد که راهی که امام(ره) و انقلاب اسلامی پیش گرفته است درست مقابل خط بیخیالی نسبت به سرنوشت مسلمانان است.
لاریجانی با بیان اینکه ما مخالف دیکتاتورهای وابسته به آمریکا هستیم، گفت: ما در قیامها و نهضتهای منطقه در کنار مردم مسلمان یمن، لبنان، بحرین و دیگر کشورها بودیم.
وی گفت: در ایران مردم نسبت به مردم اندونزی احترام زیادی قائل هستند. پیشرفت شما پیشرفت ما محسوب میشود. پیشرفت ایران هم متعلق به شما است. چون مسلمانان ید واحده هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود سلام رهبر و مردم ایران را به مردم اندونزی رساند و برای آنان آرزوی توفیق در همه ابعاد کرد.
لاریجانی پس از سخنرانی در جمعی از شیعیان و اهل تسنن اندونزی نماز مغرب و عشاء را با آنان اقامه کرد.
نظر شما