۲۱ خرداد ۱۳۹۰، ۱۲:۲۰

فعالیت بزرگترین مرکز پلاسمافریزس کشور با یک سوم ظرفیت/ پتانسیلی مغفول در البرز!

فعالیت بزرگترین مرکز پلاسمافریزس کشور با یک سوم ظرفیت/ پتانسیلی مغفول در البرز!

کرج - خبرگزاری مهر: بزرگترین مرکز پلاسما فریزس کشور که عهده دار تولید فرآورده های خونی سالم و واکسن است و زمینه حیات بیماران خاص و نیز خودکفایی در تولید داروهایی کمیاب را فراهم آورده هم اکنون با یک سوم ظرفیت واقعی خود در کرج فعالیت می کند.

 

به گزارش خبرنگار مهر، مردم اغلب در خصوص اهدای خون برای  استفاده بیماران نیازمند به انواع گروههای خونی اطلاعاتی دارند اما اینکه علاوه بر اهدای خون می توان با اهدای اجزایی دیگری موجود در خون انسان جان هزاران هموطن و بیماران خاص نیازمند به فرآورده های خونی را نجات داد، آن گونه که باید هنوز در میان عموم افراد جامعه مطرح نشده است.

همه ما می توانیم به شکرانه سلامتی مان، بخشی از پلاسمای خود را اهداء نمائیم. پلاسما بخش مایع خون است که می توان داروهای فراوانی از ان تهیه کرد، فاکتور های انعقادی که در درمان بیماران هموفیلی تجویز می شود از جمله داروهای مشتق از پلاسما است.
 
با عمل انسان دوستانه اهداء پلاسما می توانیم بدون آن که مشکلی برای ما ایجاد شود در تامین ماده اولیه دارو های فوق سهیم شده و زندگی بیماران خاص را تداوم بخشیم.
 
 صنعت جهانی پلاسما و جایگاه ایران
 
امروزه فرآورده های حاصل از پلاسما به رغم توسعه بیوتکنولوژی و دسترسی به داروها از طریق روشهای نوترکیبی، قسمت عمده ای از داروهای مورد مصرف بیماران خاص را تشکیل می دهند.
 
 
این صنعت در آمریکا و اروپا با وجود 50 سال سابقه در پالایش پلاسما همچنان به رشد خود ادامه می دهد و نتیجه آن داروهای جدیدتری است که همه ساله به بازار عرضه می شود. به نحوی که 70 درصد از پلاسمای جمع آوری شده در جهان به ایالات متحده اختصاص داشته و بسیاری از کشورهای جهان از داروهای مشتق از پلاسما که از پلاسمای مردم آمریکا تهیه شده است استفاده می کنند.
 
همچنین تقاضا برای داروهای جدیدتر مثل ایمونوگلوبولین های اختصاصی، آنتی ترومبین و چسب فیبرین روز به روز در حال رشد است.
 
تکنولوژی پلاسما فریزس/ هر نفر می تواند سالانه 24 بار پلاسما اهدا کند
 
در این روش با استفاده از تکنولوژی پیشرفته دستگاه های پلاسمافرزیس و با کاربرد ست های استریل یک بار مصرف برای هر اهداکننده پلاسما  ابتدا خون از اهداکننده گرفته شده و پس از جداسازی پلاسما ، باقیمانده سلول های خونی به اهداکننده بازگردانده می شود.

از آن جا که در این روش به سلول های خونی آسیبی وارد نمی شود، یک اهداکننده سالم می تواند براساس قوانین اتحادیه اروپا هفته ای یکبار پلاسما اهدا نماید.
 
بر اساس قوانین ایران هر اهدا کننده سالم می تواند هر دو هفته یکبار پلاسما اهدا کند.
 
 شرایط عمومی اهداکنندگان شامل سن مابین 18 تا 60 سال و  حداقل وزن 50 کیلوگرم و .... است و اغلب افراد سالم می توانند پلاسمای خون خود را اهدا کنند.
 
پلاسمای اهدا شده طی دو روز در بدن تولید و جبران می شود
 
از آن جا که بیش از نیمی از خون  را پلاسما تشکیل می دهد، پس دریافت پلاسما از اهدا کننده در روش پلاسما فریزس حداکثر تا 48 ساعت بعد این ماده مجددا در بدن تولید و جبران می شود

در روش پلاسمافرزیس سلول های خونی به اهداکنندگان بازگردانده می شود و کمترین عوارض جانبی برای وی تصور می شود و تمامی وسایلی که با خون اهداکننده در تماس مستقیم هستند، یک بار مصرف بوده و پس از استفاده  به طریقه مناسب معدوم می شوند.
 
آزمایشگاه کنترل کیفیت سلامت پلاسمای اهدایی را تضمین می کند

 
 آزمایشگاه کنترل کیفیت سلامت پلاسما به منظور اطمینان از سلامت خون، علاوه بر گزینش و معاینه دقیق اهداکنندگان از نظر سابقه ابتلا به بیماری های عفونی یا اقدام به رفتارهای پر خطر که توسط پزشکان مجرب شرکت انجام می گیرد، تمامی خون های اهدایی از نظر ویروس های هپاتیت Bو Cو ایدز و بیماری های سیفلیس، با استفاده از روش های حساس و پیچیده آزمایشگاهی مانند  الایزا و آزمایش مولکولی ( pcr)  مورد آزمایش قرار می گیرند.
 
در حال حاضر تمام مراحل و فرآیندهایی که منجر به تهیه پلاسما و فرآورده های سالم می شود براساس استانداردهای جهانی و دستورالعمل های مصوب در سازمان انتقال خون ایران انجام می شود و تحت نظارت و کنترل مداوم مرکز آرین پلاسما طب قرار دارد.
 
تولید داروهای مورد نیاز بیماران خاص از پلاسمای اهدایی
 
 داروهای ساخته شده از پلاسما مانند  فاکتور VIIIتغلیظ شده برای بیماران هموفیلی A،  فاکتور IX برای بیماران هموفیلی B و فاکتور فون ویل براند برای بانوان باردار و  درمان دوره های خونریزی در بیماران هموفیلی  و دیگر اختلالات انعقادی، آلبومین برای درمان کمبود پروتئین در بیماریهای مزمن و شدید ناشی از خونوریزی قبل و بعد از عمل جراحی، همچنین در سوختگی ها و موارد تروما استفاده می شود و ایمونوگلوبین ها در بیماریهای خاص نظیر کزاز، هاری و هپاتیت B و نقش سیستم ایمنی و آلزایمر و سرطان و .... کاربرد دارد.
 
 
انجام معاینات دقیق و رایگان پزشکی از مزایای اهدای پلاسما

علاوه بر اینکه اهدای پلاسما یک عمل خداپسندانه برای رفع نیاز بیماران به داروهای کمیاب است، می توان با انجام این کار خیر به خودکفایی کشور در تهیه داروهای کمیاب و استفاده از پلاسمای ایرانی برای بیماران ایرانی استفاده کرد.
 
 
در هر بار اهدای پلاسما، علائم سلامتی اهداکننده کنترل می شود و اهداکنندگانی که به صورت مستمر در این عمل خیر شرکت می کنند، در هر بار اهدا  توسط پزشک معاینه می شوند، همچنین  انجام آزمایشات پاراکلینیکی تمام اهداکنندگان، دریافت هزینه ایاب و ذهاب، کاهش برخی از عوامل بیماری زا از جمله چربی های خون، ارائه (گرفتن) یک رژیم غذایی مناسب از دیگر مزایایی انجام این عمل خداپسندانه و اهدای پلاسما است.
 
صنعت تولید فرآورده های خونی و به خصوص پلاسما فریزس  در حال حاضر در کشور ما  به آخرین فناوریهای این طب مجهز و در حال رقابت با کشورهای اروپایی است.

این ظرفیت خوب که تنها با تلاش محققان سازمان انتقال خون  و نیز همت سرمایه گذاران بخش خصوصی محقق شده است امروز کشور ما را به یکی از قطبهای تولید پلاسما در خاورمیانه تبدیل کرده است که بخش عمده ای از نیاز بیماران خاص را با کمترین هزینه ممکن در کشور تامین می کند.

این مرکز یکی از سه مرکز پلاسما فریزز کشورو  بزرگترین آنها در کشور به شمار می رود که در استان البرز قرار دارد و دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت ایران و  آلمان و سازمان انتقاال خون است و در زمینه تولید فرآورده های خونی سالم برای مصارف داخلی فعالیت دارد.

تولیدات این مرکز جهت بیماران خاص از جمله سرطان، هموفیلی، سوختگی، آلزایمر، بیماری قلبی و نقص سیستم ایمنی بدن و حتی تولید واکسن هپاتیت استفاده می شود.

این مرکز دارای بالاترین استانداردها  و جدیدترین دستگاههای روز اروپا و آمریکاست که توانسته با گذر از مراحل پیچیده اداری، مجوز ورود این دستگاهها را از سازمان ملل دریافت کرده و با ورود این دستگاهها فعالیت خود را در راستای اهداف انسان دوستانه و کمک به بیماران خاص به کار  بگیرد.

طرح استراتژیکی که در حال حاضر با یک سوم ظرفیت فعالیت می کند

مدیرعامل شرکت آرین پلاسما طب در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این مرکز در حال حاضر با یک سوم ظرفیت خود فعالیت می کند، در حالیکه بعد از مرکزی که در آریزونای آمریکا قرار دارد، این مرکز دارای بالاترین ظرفیت تولید پلاسما در جهان به شمار می رود.

مهندس امیرحسین خندان افزود: در تولید فرآورده های خونی زمان از اهمیت بالایی برخوردار است و از این رو نیز در این مراکز از آخرین فناوریهای روز دنیا در بخشهای تولید و نگهداری فرآورده های خونی بهره گرفته شده است.

وی یادآور شد: این مرکز در صورت بهره گیری از تمام ظرفیتهای آن قابلیت صادرات فراورده های خونی نظیر پلاسما و داروهای مشتق از آن  را داراست و تا کنون نیز موفق شده است به عنوان موفق ترین مرکز در کنگره سلامت پلاسمای کشور معرفی شود.

دریافت مجوز ورود دستگاههای خاص تولید دارو با مجوز سازمان ملل

خندان با تاکید بر اینکه این مرکز به صورت اختصاصی مجوز ورود دستگاههای شاخص تولید این قبیل محصولات را با مجوز سازمان ملل داراست خواهان همکاری بیشتر مسئولان داخلی دست اندکار در این حوزه برای گسترش این مجموعه علمی خدماتی و راه اندازی پنج پروژه دیگر شاخص درمانی در جوار مرکز تولید پلاسما شد.

وی گفت: در این مجموعه از فناوریهای روز این صنعت بهره گرفته شده تا با کاهش زمان تولید بتوان رشد قابل توجهی در استخراج پروتئینها را از پلاسمای ایرانی شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه تمام سرمایه گذاری این مرکز از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی بوده و تاکنون هیچ گونه کمک و تسهیلات دولتی را این مرکز دریافت نکرده است، خواهان توجه بیشتر و تسریع در روند اداری اخذ برخی مجوزهای داخلی برای فعالیت این طرح استراتژیک شد.

مرکز پلاسما فریزس آرین پلاسما کرج در ابتدای بلوار سرحد آباد، مجتمع آرین ساختمان شماره دو واقع است و علاقمندان به اهدا پلاسمای خون خود برای استفاده بیماران و تولید داروهایی مورد نیاز بیماران خاص می توانند همه روزه به این مرکز مراجعه کنند و علاوه بر اهدای پلاسمای خود نیز از خدمات  مراکز بزرگ درمانی این مجموعه نیز بهره مند شوند.

امید می رود با استقبال اهدا کنندگان این طرح استراتژیک که منجر به خودکفایی کشور در تولید داروهای کمیاب می شود، از این پس با بهره گیری از تمام ظرفیت خود به فعالیت ادامه دهد و بروکراسی اداری مانع از فعالیت این مجموعه و مرکز بزرگ خدمات درمانی نشود.

............................................

گزارش: اعظم کریمی

کد خبر 1332271

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha