به گزارش خبرنگار مهر، اصغر منتظرالقائم ظهر شنبه در نشست علمی و تخصصی شهر اسلامی در کتابخانه مرکزی اصفهان اظهار داشت: نسخه اولیه معماری اسلامی در سوره الرحمن آمده است.
وی افزود: باید با همکاری معماران و شهرسازان الگوهای درستی از شهر اسلامی را به جهانیان ارائه دهیم.
رئیس دانشکده تاریخ دانشگاه اصفهان تصریح کرد: شهر اسلامی به دنبال زیبایی دنیایی و معنوی است و مبتنی بر معارف اهلالبیت (ع) و عقلانیت اسلامی دارای دو معنای ظاهری و باطنی است.
وی افزود: شهر اسلامی و مدینه فاضله این شهر به دنبال ترسیم رابطه انسان با خدا، انسان با خودش و انسان با اجتماع و محیط است و دنیای مدنظر آن صرفا محیط و اجتماع نیست بلکه معاد و بازگشت به سوی خدا است.
رئیس دانشکده تاریخ دانشگاه اصفهان اضافه کرد: شهرهای اسلامی ما در معرض ابتذال هستند و سبکها و معماریهای غربی بدون توجه به سبکهای اسلامی در آنها دیده میشود.
وی بیان داشت: معماری و چشم اندازهای غربی در همه جا دیده میشود حتی در ساختمانهای اطراف خانه خدا به ویژه در ساختمان ابراج البیت که نماد خفاش که یکی از سمبلهای شیطانپرستی و مدلهای سکولار به حساب میآید، این نفوذها وجود دارد به گونهای که زائران خدا موقع طواف کردن محو این ساختمان و ساعت سعودی میشوند.
منتظرالقائم تصریح کرد: طراحی شهرهای جدید نیز در ایران بدون توجه به سبکهای ایرانی ترسیم میشود و ادامه این وضعیت به نفع ما نیست چرا که شهرهای دیگر به دنبال الگوهای معماری شهر اسلامی هستند و ما باید الگویی را به آنها ارائه کنیم.
وی تاکید کرد: ما باید با مشارکت و همکاری معماران و شهرسازان الگوهای درستی را طراحی کرده و در اختیار آن ها بگذاریم.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: ما باید بتوانیم الگوهای شهر اسلامی را در قالب متون درسی در دانشگاهها در رشته معماری شهری و شهرسازی ارائه دهیم.
نظر شما