۲۴ خرداد ۱۳۹۰، ۱۳:۵۴

گزارش خبری تصویری-1/

دختران افغانستان؛ قربانی جهالت و جنگ اما امیدوار به آینده

دختران افغانستان؛ قربانی جهالت و جنگ اما امیدوار به آینده

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: درحالی که دختران افغانی همواره قربانی تفکرات جاهلانه طالبان بوده اند اما در عین حال به فراگیری علم و دانش می پردازند و امیدوارند در آینده فردی موثر برای جامعه خود باشند.

تصاویر زیر دختران افغانی در مدارس ولایت پنچشیر در شمال اردوگاه مهاجرین در نزدیکی کابل و ولایت های دیگر را نشان می دهد.

سازمانهای مردم نهاد در افغانستان با اشاره به ادامه ناامنی، فقر و عدم امکانات لازم در مدارس درباره بی توجهی به اوضاع آموزشی در این کشور هشدار دادند.

گفته می شود پس از آغاز پروسه انتقال مسئولیت برقراری امنیت به نیروهای افغانی در جولای سال جاری، کمک های جامعه جهانی به این کشور کاهش می یابد و این موضوع تاثیر منفی بر اوضاع آموزشی به ویژه آموزش دختران می گذارد.

دختران افغانی با وجود حملات طالبان و جنگ و کشتار در کشور به فراگیری علم و دانش می پردازند و امیدوارند که در آینده فردی تحصیلکرده و مادری خوب برای فرزندان خود باشند.

اگرچه دولت افغانستان پس از فروپاشی طالبان دستاوردهای قابل توجهی را در زمینه آموزش و پرورش داشته است، اما هنوز دختران افغانی با مشکلات بسیاری دراین زمینه مواجه اند که از مهمترین آنها می توان به حملات رو به گسترش طالبان به مدارس دخترانه اشاره کرد.

شمار دختران دانش آموز دردوران حاکمیت طالبان در افغانستان 5 هزار نفر بوده اما این آمار در حال حاضر به 2 میلیون و 500 نفر رسیده است.

پشتکار دختران افغانی برای ادامه تحصیل در حالیست که هر روز گزارشهای بسیاری درباره پاشیدن اسید به صورت دانش آموزان و معلمین زن که در حال رفتن به مدرسه هستند منتشر می شود و طالبان با این اقدامات درصدد است تا موجی از هراس و نگرانی را در میان زنان ایجاد کند.

مقامات ارشد طالبان برای پاشیدن اسید به صورت دختران 200 دلار پرداخت می کنند.

بدون شک، دختران افغانی همواره قربانی تعصبات طالبان بودند و به گفته صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) بیشترین شمار دختران بیسواد در این کشور است.

همچنین حدود 7 میلیون کودک پاکستانی که 60 درصد آنها دختر هستند، از تحصیلات ابتدایی محروم اند.

حدود 67 میلیون کودک در سراسر جهان فاقد تحصیلات ابتدایی هستند و 53 درصد از آنها دختر بوده و اگر پیشرفت های قابل توجهی در این زمینه صورت نگیرد، بسیاری از کودکان در سال 2015 فاقد تحصیلات ابتدایی هستند.

کد خبر 1333601

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha