۲۸ خرداد ۱۳۹۰، ۱۰:۴۲

نصیری در گفتگو با مهر:

موسوی باید آرای کل ایران را می‌دید/ به کروبی گفتم شبهه تقلب اشتباه است

موسوی باید آرای کل ایران را می‌دید/ به کروبی گفتم شبهه تقلب اشتباه است

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه آنچه نامزد انتخابات را رئیس جمهور می کند آرای کل ملت ایران است، گفت: در جلسه ای که با آقای کروبی بعد از انتخابات داشتم، تاکید کردم طرح شبهه تقلب در انتخابات اشتباه است زیرا براساس بررسی های من و تعدادی از نمایندگان، حداقل در حوزه های ما انتخابات سالم برگزار شده است.

در سالگرد حوادث انتخابات سال 88 سعدالله نصیری عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در گفتگویی مشروح با خبرنگار مهر گفت: طرح بحث صیانت از آرا و سلامت انتخابات در ابتدا اشکالی نداشت اما به محض تلاش رسانه های غربی VOA , BBC برای  ایجاد شبهه در سلامت انتخابات باید جریان اصلاح طلب عکس العمل مناسب در مقابل دخالت بیگانگان در مسائل داخلی کشور نشان می دادند.


به آقای کروبی گفتم که در صحت انتخابات هیچ تردیدی نیست

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدارش با آقای کروبی یک روز پس از انتخابات اظهار داشت: من به آقای کروبی گفتم که شبهه وجود تقلب حد اقل در حوزه انتخابیه من صحت ندارد و من در حوزه های مختلف  زنجان در جریان  شمارش آرا و رای گیری  حتی الامکان حضور داشتم و نه تنها  امکان تقلب در حوزه های این شهر که من بازدید داشتم وجود نداشت  بلکه نتیجه رایزنی من با برخی نمایندگان نیز صحت کامل انتخابات در حوزه های آنان بود که این امرنشان می دهد انتخابات در صحت کامل برگزار شده و این واقعیتی است که من همیشه وهمه جا خواهم گفت.


اصلاح طلبان نباید جایگاه نهادهای نظارتی را زیر سوال می بردند

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سئوال که چرا اصلاح طلبان در آغاز رقابت های سیاسی با نهادهای نظارتی وارد بحث و جدل شدند گفت: اصلاح طلبان نباید جایگاه قانونی نهادهای نظارتی موجود در قانون اساسی را زیر سئوال می بردند.

وی افزود: قبول پیشنهاد اصلاح طلبان مبنی بر تشکیل کمیته صیانت از آرا می توانست در صورت پذیرش از طرف دولت اصولگرا نمایانگر آزادی سیاسی، فضای باز و اقتدار جمهوری اسلامی باشد اما برداشت های منفی از این پیشنهاد زمینه های انتقادات نامزد های اصلاح طلب  به نهادهای نظارتی در جریان تبلیغات انتخاباتی را فراهم کرد.

وی با اشاره به اینکه بی احترامی احمدی نژاد به مخالفان خود بسیاری از فرصت های نظام را در جریان انتخابات 88 به هزینه تبدیل کرد اظهار داشت: بسیاری از اتفاقات انتخابات سال 88 اگر از سوی دو جناح سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا درست مدیریت می شد نه تنها باعث ضربه زدن به نظام نمی شد بلکه فرصت های خوبی برای نظام ایجاد می کرد.

دعوت مردم به اغتشاش از طرف هر کسی صورت گیرد اشتباه است

عضو فراکسیون اقلیت در تحلیل اظهارات میر حسین موسوی ، زهرا رهنورد و عفت مرعشی در روز برگزاری انتخابات سال 88 گفت: اظهارات خانم مرعشی،همسر آقای هاشمی رفسنجانی مبنی بر اینکه اگر موسوی انتخاب نشود، مردم باید به خیابانها بریزند زیرا در انتخابات تقلب شده است بسیار اشتباه بود این سخنان از دهان هر کسی که خارج شود اشتباه است.

 موسوی به جای تکیه بر آرای تهران، باید آرای ملت ایران را بررسی می کرد

وی با اشاره به اعلام پیروزی موسوی در اولین ساعات شمارش آرا افزود: موسوی احتمال پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری را با ارزیابی آرای تهران بالا می دانست و آرای خود در تهران را به تمام ایران تعمیم داد اما آنچه نامزد انتخابات را رئیس جمهور می کند آرای کل ملت ایران است و آنچه من در شهرستان زنجان مشاهده کردم غیر از این بود و موسوی و  کروبی منتخب اول مردم نبودند.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی تصریح کرد: پیش بینی موسوی بر اساس مشاهداتش بود لذا تا زمانی که شمارش دقیق آرا در انتخابات 88 پایان نپذیرفته بود نباید چنین اظهاراتی از سوی وی در سایت ها و خبرگزاری ها منتشر می شد.

موسوی و  کروبی باید رهنمودهای مقام رهبری را فصل الخطاب اعتراضات خود قرار می دادند

نصیری درباره علت عدم شرکت نمایندگان کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در روند بازشماری آرا در شورای نگهبان گفت: انتخابات سیاسی و کج فهمی های آن زمان باعث این اشتباه شد. اعضای شورای نگهبان قبل از انتخابات در اظهاراتی از یک جناح خاص طرفداری می کردند و این حرفها ازطرف نهادی که باید از هرگونه جانبداری به دور باشد موجبات عدم اعتماد نامزدهای انتخاباتی را فراهم کرده و در برهه ای باعث عدم حضور نمایندگان کاندیداها در شورای نگهبان برای بازشماری آرا شد.

عضو فراکسیون اقلیت به خشونت کشیده شدن اعتراض آرام، جانبداری شورای نگهبان از یک جریان سیاسی خاص را علت ایجاد لج و لجبازی های پس از انتخابات دانست و گفت: اصلاح طلبان و دولت نتوانستند فضای اعتراضات را به خوبی مدیریت کنند لذا هزینه های زیادی را متوجه نظام کرده اند.

وی تاکید کرد: من به عنوان یک اصلاح طلب معتقدم زمانی که رهبری به عنوان هماهنگ کننده سه قوه فرمان توقف اعتراضات و بررسی آن از مجاری قانونی را داد باید همه جناح های سیاسی بیانات ایشان را فصل الخطاب قرار داده و از ادامه اعتراضات جلوگیری می کردند.

انتظار داشتم  موسوی و کروبی از اغتشاشگران روز عاشورا اعلام برائت کنند

نصیری در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه اعتراضات در برهه ای از زمان از انتقاد به یک رئیس جمهور فراتر رفته و به تلاش هایی برای براندازی نظام تبدیل شده بود گفت: موسوی و کروبی به دلیل نداشتن امکانات رسانه ای و برخی مشاوره های نادرست اطرافیان خود  نتوانستند طرفداران خود را قبل و بعد از انتخابات مدیریت کنند، اما دولت نیز به عنوان برنده انتخابات می توانست با قبول مخالفان و احترام به آنها از ادامه اغتشاشات و تحریک منتقدان جلوگیری کند.

وی با تاکید بر اینکه بهتر بود موسوی و کروبی از اپوزیسیون ها منافقین و سلطنت طلبانی که در نهان و آشکار از آنها طرفداری می کردند اعلام برائت می نمودند اظهار داشت: گرچه سابقه نخست وزیری و مبارزات انقلابی  موسوی و ریاست مجلس و مبارزات انقلابی  کروبی قبل و بعد از انقلاب می توانست به نوعی نمایانگر اعلام برائت آنها از منحرفان داخلی و خارجی باشد.

نصیری با تاکید بر اینکه حوادث روز عاشورا هزینه ای بود که ملت شهید پرور ایران پرداخت گفت: جریانی که امروز از آن به عنوان جریان انحرافی نام برده میشود و در دل جناح اصولگرا نفوذ کرده است آنروز بیکار نبود و برای شعله‌ور کردن آتش اختلاف می‌کوشید. من انتظار داشتم در همان روزها  کروبی و و  موسوی از این افراد اعلام برائت می کردند.

دعوت به اغتشاش از طرف هر کسی صورت گیرد اشتباه است

عضو فراکسیون اقلیت با اشاره به اینکه اشباه و خطا از هر انسانی در هر مرتبه ای سر می زند خاطرنشان کرد: گروه‌های انسانی نیز از خطا و اشتباه مصون نیستند، باید فضای اعتراف به اشتباه در جامعه برای همه از جمله مخالفین و منتقدین فراهم شود تا جامعه انسانی به سمت بلوغ فکری و سیاسی برود.

این نماینده مجلس تصریح کرد: در یک فضای سیاسی ملتهب اصلاح طلبان نمی توانند به درستی به آسیب شناسی عملکرد خود پرداخته و به اشتباهاتشان اعتراف کنند لذا باید فضای امنی برای آسیب شناسی و اعتراف به اشتباهات  فراهم شود.

اصلاح طلبان با آسیب شناسی فعالیت های گذشته خود وارد عرصه رقابت های سیاسی آینده شوند

وی گفت: اصلاح طلبان باید با آسیب شناسی انتخابات ریاست جمهوری 88 و اقرار به برخی اشتباهات گذشته  خود صادقانه در انتخابات مجلس حضور یابند.

نصیری با تاکید بر لزوم تحول در لیدری جریان اصلاحات گفت: انتخاب لیدر آینده اصلاح طلبان تحت تاثیر اتفاقات آینده سیاسی کشور می باشد.

وی افزود: اصلاح طلبان تنها با لیدری افرادی که در چارچوب نظام جمهوری اسلامی فعالیت سیاسی کرده و به قانون اساسی و ولایت فقیه پایبند باشند می توانند به انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی وارد شوند.

عضو فراکسیون اقلیت در رابطه با امکان فعالیت مجدد حزب اعتماد ملی در فضای سیاسی کشور گفت: فعالیت سیاسی حزب اعتماد ملی نزدیک به دو سال است که متوقف شده و از فضای سیاسی کشور عقب مانده است. لذا نمی تواند یکباره وارد جریان انتخابات شود. البته در صورت امکان فعالیت مجدد نیز باید تحول جدی در لیدری این حزب ایجاد شود.

اغتشاشگران از اصلاح طلبان نبودند

وی افزود: در راهپیمایی های تبلیغاتی انتخابات 88 افرادی حضور داشتند که قصد براندازی نظام و ساختار شکنی را داشتند بنابراین نباید از آنها به عنوان طرفداران اصلاح طلب نام برد.

وی تاکید کرد: لیدرهای جریان اصلاح طلب اگر در زمان تبلیغات انتخاباتی در مقابل دخالت ها و حمایت های  اپوزیسیونها، بهایی ها و منافقین از این جریان می ایستادند و از آنها اعلام برائت می کردند تبعات بحران انتخابات 88 کمتر می شد.

تقوای جمعی اصلاح طلبان و اصولگرایان نمره بالایی ندارد

نصیری وجود تقوای جمعی در جریانات سیاسی را ضروری دانست و گفت: ممکن است در یک جریان انسانهای بسیار خوبی وجود داشته باشند اما به صورت جمعی این جریان به راه درستی هدایت نشود در میان اصلاح طلبان افرادی با تقوای فردی وجود دارند اما برآیند تقوای جمعی در این جریان نمره بالایی ندارد چون در حرکت های جمعیشان اشکالاتی وجود دارد.

وی افزود: عدم اجماع اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری و برخی افراط ها و تفریط ها در جریان انتخابات تقوای جمعی این جریان را لطمه زد.

وی با اشاره به اینکه اصولگرایان اجماع بهتری در جریان انتخابات ریاست جمهوری داشتند اظهار داشت: در میان اصولگرایان نیز افراد بسیار خوبی وجود دارد اما ظهور جریان انحرافی پس از 32 سال از بطن این جریان تقوای جمعی اصولگرایان را زیر سوال برد.

نصیری با اشاره به دیدار فراکسیون دانشگاهیان با جمعی از مراجع عظام در قم گفت: بعد از اینکه فراکسیون دانشگاهیان از دیدار با مراجع برگشت من در نطق پیش از دستور خود در رابطه با خطرات ناشی از وجود جریان انحرافی در میان اصولگرایان هشدار دادم اما اصولگرایان به خاطر دید انحصارطلبانه خود به هشدارهای دوستان اصلاح طلب خود گوش ندادند.

وی با تاکید بر اینکه حیات جناح  اصلاح طلب به نفع جریان اصولگرا است گفت: حضور اصلاح طلبان در رقابت های انتخاباتی یکپارچگی را در جریان اصولگرایی حفظ می کند.

وی افزود: من به عنوان یک اصلاح طلب دوست دارم اصولگرایان وجود داشته باشند ارتقاء پیدا کنند چرا که ارتقا و رشد سیاسی اصولگرایان به ارتقاء و رشد و پیشرفت اصلاح طلبان نیز کمک می کند. بنابراین هر جناحی که بخواهد رقیب را که دارای پایگاه اجتماعی است حذف کند زمینه حذف تدریجی خود را فراهم کرده است.

کد خبر 1334523

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha