به گزارش خبرگزاری مهر، کرم رضا پیریایی در جمع کشاورزان نمونه ملی و استانی همدان در سالن شهدای استانداری اظهار داشت: اعمال نکته نظرات کشاورزان خلاق و خبره در عرصه کار و تعریف طرح های بزرگ برای ارتقا هرچه بیشتر جایگاه این استان باید جدی گرفته شود.
وی اظهار داشت: بخش کشاورزی این استان از گذشته جایگاه بالایی در کشور داشته و اکنون باید شتاب بیشتری گرفته و به عنوان نقطه عطف و هدف گیری توسعه باشد.
پیریایی یکی از قابلیتها و توان کشاورزان استان همدان را در عملکرد بالای کشاورزان نمونه استان در تولید محصولات کشاورزی و اختلاف فاحش آن با میانگین برداشت کشوری عنوان کرد و گفت: استفاده و انتقال دانش بومی کشاورزان به سایر بهره برداران این بخش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
کشاورز همدانی از هر هکتار 106 تن انگور برداشت کرد
وی ادامه داد: در حالی که میانگین کشوری تولید انگور در هر هکتار 12 تن و در استان 16 و نیم تن است این میزان در تولید کشاورز نمونه استان به 104 تن در هکتار افزایش یافته و این اختلاف بسیار قابل توجه است.
وی اظهار داشت: فاصله یکصد تنی افزایش تولید حکم می کند که کار رسانه ای و ترویجی گسترده ای در این زمینه باید برای آگاهی بیشتر کشاورزان استان همدان انجام شود.
استاندار همدان گفت: استان همدان در حوزه کشاورزی صاحبنظر بوده و حرف برای گفتن دارد.
پیریایی ضمن مطلوب ارزیابی کردن عملکرد بانک کشاورزی همدان در حمایت از کشاورزان گفت: در شهرستان ها نیز باید به سمت ارتقا هرچه بیشتر حرکت کرده و بانک باید با قوت عمل کند.
وی همچنین گفت: در برنامه پنج ساله پیشرفت و عدالت کار بزرگی انجام شده و باید معاونت برنامه ریزی استانداری اولویت های این برنامه را در بودجه سالانه بخش کشاورزی اعمال کند.
در صورت بودجه پنهان امکان تعامل فکری فراهم نمی شود
وی عنوان کرد: باید بودجه بخش ها از جمله بخش کشاورزی شفاف و روشن باشد به دلیل اینکه در صورت بودجه پنهان امکان تعامل فکری فراهم نمی شود.
استاندار همدان ضمن بسیار مفید دانستن تلفیق جهاد و کشاورزی اظهار داشت: هرچه روحیه جهادی در بخش کشاورزی بیشتر تبیین شود میزان اثرگذاری مثبت آن بر توسعه این بخش بسیار بیشتر است.
پیریایی افزود: با توجه به اهتمام بسیار بالای پیامبران، ائمه اطهار (ع) و بزرگان و شخصیت های فرهیخته به کشاورزی باید برای رشد و ارتقا این بخش تلاش کرد.
وی در این رابطه از رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان خواست که از توان و امکانات استانداری و معاونت ها برای رشد این بخش با ایجاد یک مجموعه با تجمیع تشکل ها، نخبگان و خدمات مشاوره ای بهره برداری بهینه کند.
مدیر عامل مجمع کشاورزان خبره استان همدان نیز یکی از اهداف راه اندازی این تشکل را ساماندهی افراد مرجع و کشاورزان متفکر که رهبرای بخش کشاورزی محسوب می شوند عنوان کرد.
محمد تقی محمودی افزود: ارتقا سطح دانش تولیدکنندگان و انتقال یافته های تجربی در کنار روش های نوین کشاورزی، تسهیل در پیگیری مطالبات به حق و قانونی کشاورزان از دیگر اهداف است.
بانک اطلاعات جامع کشاورزان همدان تهیه می شود
وی تهیه بانک اطلاعات جامع کشاورزان استان را یکی از مهمترین برنامه های این تشکل عنوان کرد و گفت: ایجاد کمیسیون های تخصصی در بخش زراعت، دام، طیور و شیلات و برگزاری کارگاه های آموزشی از دیگر برنامه ها است.
وی افزود: اجرای طرح جمع آوری کشاورزان بومی و خبره به منظور تلفیق دانش بومی با دانش نوین کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین برنامه های این تشکل نیازمند اختصاص اعتبارات مناسب است.
محمودی اظهار داشت: آموزش و ترویج در بخش کشاورزی بسیار تعیین کننده است و باتوجه به میانگین سنی بالای کشاورزان استان و اهمیت به روز شدن دانش آنان گسترش اینگونه طرح ها از اهمیت زیادی در رشد این بخش برخوردار است.
وی بیان کرد: باوجود جایگاه بسیار مهم آموزش و ترویج در توسعه بخش کشاورزی، اعتبارات برای اجرای طرح های آموزشی و ترویجی پاسخگو نیست و باید افزایش یابد.
محمودی در ادامه یکی از مهمترین مشکلات کشاورزان استان همدان را احتساب رقم بسیار بالای برق مصرفی در قبض های صادر شده واحتساب مالیات بر ارزش افزوده در این قبوض اعلام کرد.
در این نشست از 41 نفر از کشاورزان نمونه استان در بخش های مختلفی نظیر زراعت، مصرف بهینه آب و پرورش زنبور عسل تقدیر شد.
نظر شما