۳۰ خرداد ۱۳۹۰، ۸:۴۵

اختصاصی مهر/

شروط ایران برای اعضای سزامی/ بهره برداری از پروژه سزامی تا 4 سال آینده

شروط ایران برای اعضای سزامی/ بهره برداری از پروژه سزامی تا 4 سال آینده

نماینده ایران در شورای بین المللی سزامی گفت: ساختمان پروژه سزامی به پایان رسیده و نصب تجهیزات آن آغاز شده است و پیش بینی می شود تا چهار سال آینده بهره برداری از آن در امور پزشکی و تحقیقاتی آغاز شود.

دکتر سید محمودرضا  آقامیری در گفتگو با خبرنگار مهر، پروژه سزامی را سینکروترونی دانست که در حوزه های پزشکی، تحقیقاتی و صنعتی کاربرد دارد و افزود: طی توافقاتی که میان 5 کشور عضو این پروژه به عمل آمد قرار شد که هر عضو سالانه یک میلیون دلار برای راه اندازی سریع پروژه سزامی پرداخت کند.

نماینده ایران در شورای بین المللی سزامی با تاکید بر اینکه پراخت این میزان طی 5 سال صورت می گیرد، اظهار داشت: به این ترتیب هزینه راه اندازی این پروژه (25 میلیون دلار) تامین خواهد شد.
 
وی با بیان اینکه کشورها در ازای پرداخت این مبلغ شروطی را تعیین کردند، ادامه داد: در این راستا ایران شروطی را برای پرداخت سالانه یک میلیون دلار ارائه داد که از آن جمله می توان به تسهیل در اخذ ویزای افرادی که در این زمینه قول همکاری با آنها داده شده اشاره کرد.
 
آقامیری برگزاری کارگاه های آموزشی در ایران را از دیگر شروط ایران نام برد و یاداور شد: پیش از این رژیم اشغالگر قدس اصرار به حضور در کارگاه های آموزشی سینکروترون که در ایران برگزار می شد، داشت اما ما خواستار حضور آن در این کارگاه ها نبودیم.
 
وی اضافه کرد: علاوه بر این ایران تاکید کرده است که بودجه های پروژه های سزامی تنها برای تجهیزات و راه اندازی این پروژه باشد و برای سایر موارد چون پرداخت حقوق هزینه نشود که کلیه شروط ایران مورد قبول واقع شد.
 
نماینده ایران در شورای بین المللی سزامی به نحوه طراحی و ساخت تجهیزات سینکروترون اشاره کرد و ادامه داد: قسمت های مختلف پروژه سزامی در سطح جهان به مناقصه گداشته می شود و کلیه کشورهای منطقه و دنیا با توجه به توانمندیهایی که دارند در این مناقصه شرکت می کنند.  
 
آقامیری با اشاره به مطالعات کشور در زمینه مگنت های شتابگر سینکروترون اضافه کرد: مطالعاتی در این زمینه در کشور انجام شده ولی این به معنای حضور قطعی ایران در طراحی و ساخت این قطعه از شتابگر نیست.
 
استاد فیزیک هسته ای دانشگاه شهید بهشتی به مراحل راه اندازی پروژه سزامی اشاره و خاطر نشان کرد: در حال حاضر ساختمان این پروژه که در اردن قرار دارد، به پایان رسیده و مراحل نصب و راه اندازی تجهیزات آن آغاز شده است و پیش بینی می شود بهره برداری از این پروژه 3 تا 4 سال آینده میسر خواهد شد.
 
وی به بیان توانمندیهای ایران در حوزه شتابگر پرداخت و یادآور شد: ایران به لحاظ نیروی متخصص دارای پتانسیل های خوبی است و اقداماتی در زمینه طراحی و ساخت شتابگر ملی و شتابگر خطی پزشکی انجام داده است و در حال حاضر شتابگر خطی که دارای کاربردهای پزشکی است، در مراحل خوبی قرار دارد.
کد خبر 1338656

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha