زین العابدین بازیاری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با بهره برداری از بندرتجاری خواجه نفس، قیمت تمام شده حمل کالاها بویژه انواع غلات از محل خرید تا مصرف، کاهش بسزایی خواهد داشت.
وی گفت : براساس برنامه های تدوین شده مقرر شد در طی برنامه پنجم توسعه در صورت آماده سازی بسترهای مناسب تجاری چهار میلیون تن غلات از استان گلستان ترانزیت شود که در صورت بهره برداری از بندر خواجه نفس، رغبت تجار برای حمل و تجارت غلات از طریق دریا افزایش می یابد.
بازیاری با بیان اینکه تجارت غلات از طریق بندر خواجه نفس، تاثیر بسزایی در رونق حمل و نقل دریایی می گذارد ادامه داد: بهره برداری از این بندر، باعث کوتاه شدن مسیر ترانزیت، تسریع در انجام عملیات و ارائه خدمات بهینه در تخلیه و بارگیری می شود.
وی گفت: امروزه با افزایش ظرفیت حمل شناورهای دریایی و سرشکن شدن هزینه های مرتبط در حمل دریایی، ضمن کاهش قیمت تمام شده حمل کالاها در نهایت ایمنی و اطمینان دراین نوع حمل و نقل افزایش می یابد.
وی گفت: امروزه 90 درصد حمل و نقل های جهانی از طریق دریا صورت می گیرد زیرا که این نوع حمل و نقل، ارزان ترین و ایمن ترین حمل و نقل است.
بازیاری ادامه داد: در صورت بهره برداری از بندر خواجه نفس، شاهد رونق اشتغال دراستان نیز خواهیم بود.
وی ابراز امیدواری کرد : در صورت حمایت همه جانبه شاهد افتتاح فاز اول طرح توسعه بندر تجاری خواجه نفس تا پایان سال 91 خواهیم بود که می تواند رونق حمل و نقل دریایی و اقتصادی منطقه و استان را به همراه داشته باشد.
مدیریت بنادر و دریانوردی گلستان با اشاره به اینکه فعالیت موثر و سریع سرمایه گذار مربوطه در بهره برداری زودهنگام از این بندر تاثیرگذار است، تصریح کرد: بندر خواجه نفس از بنادری است که توسط بخش خصوصی بایددرچندین فاز به مرحله ساخت و بهره برداری برسد که ساخت یک اسکله، موج شکن غربی و شرقی و انجام عملیات لایروبی با آبخور حداقل پنج متر برای ورود شناورهای حداکثر پنج هزارتنی ، جزء فاز اول این بندر است که در حال ساخت است.
.
بازیاری با اشاره به اینکه تاکنون 20 درصد از عملیات اجرایی فاز اول این بندر انجام شده است، ادامه داد: موج شکن غربی در مراحل اتمام کار است، عملیات شمع کوبی یک پست اسکله تا عمق 36.5 متر انجام شده و در صورت ارائه طرح لایروبی توسط سرمایه گذار مجوز انجام عملیات لایروبی توسط سازمان بنادر صادر می شود.
.
بازیاری با اشاره به اینکه تاکنون 20 درصد از عملیات اجرایی فاز اول این بندر انجام شده است، ادامه داد: موج شکن غربی در مراحل اتمام کار است، عملیات شمع کوبی یک پست اسکله تا عمق 36.5 متر انجام شده و در صورت ارائه طرح لایروبی توسط سرمایه گذار مجوز انجام عملیات لایروبی توسط سازمان بنادر صادر می شود.
وی ادامه داد: ساخت این بندر از سال 85 با دریافت مجوز دوساله از سازمان بنادر و کشتیرانی (87-85 ) آغاز شده است.
وی گفت: در طول این دو سال به جهت مشکلاتی که برای سرمایه گذار بوجود آمد ، پیشرفت محسوسی حاصل نشد اما پس از تشکیل مدیریت بنادر و دریانوردی استان و انجام تعاریف کاربری برای سه بندر، گز، ترکمن و خواجه نفس ، به دلیل موقعیت مناسب دریایی ، بندرخواجه نفس به عنوان بندر تجاری شناخته شد.
بازیاری اظهارداشت: با پیگیری های مستمر سرمایه گذار و ادامه سرمایه گذاری ، در حال حاضر مجوز این بندر به مدت شش ماه یعنی تا پایان شهریور 90 صادر شده و در صورت پیشرفت قابل ملاحظه در ساخت آن ، تمدید خواهد شد.
وی گفت: بازدیدهای نوبه ای و ارائه مشاوره های لازم از اقدامات در حال انجام است تا در ساخت بندر تجاری خواجه نفس تسریع شود.
مدیربنادر و دریا نوردی گلستان اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، پیشرفت قابل ملاحظه ای در این بندر دیده می شود و انتظار می رود ظرف سه ماه آینده پیشرفت قابل ملاحظه ای حاصل شود.
وی گفت: پیش بینی می شود با شرایط موجود و اتمام فاز اول این بندر که قابلیت پهلوگیری شناورهای با تناژ اعلام شده را داشته باشد و تمام شرایط به صورت مطلوب انجام شود تا پایان سال 91 بهره برداری می شود.
بازیاری در پایان یادآور شد : ساخت اسکله های بعدی در امتداد اسکله اول قرار دارد که در زمان مقرر اطلاعات لازم ارائه می شود.
نظر شما