رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در مکان های فاقد زیرساخت نه تنها عامل توسعه به شمار نمی رود بلکه به نوعی اضافه کردن مشکلات است.
یوسف نجفی افزود: مشکل عمده در ایجاد مناطق ویژه اقتصادی جدید، مکان گزینی نامناسب در برخی موارد است که نبود زیرساخت ها وظرفیت ها عامل اصلی بروز نارسایی هاست.
وی تاکید کرد: باید زیرساخت های متناسب با یک منطقه ویژه اقتصادی فراهم باشد تا آن منطقه به عنوان جغرافیایی با مزیت های شاخص شناخته شده و در نهایت عملیاتی شود.
نماینده مراغه در مجلس با اظهار تردید نسبت به ضرورت ایجاد این تعداد زیاد از مناطق ویژه اقتصادی در سطح کشور و استان، بررسی کارشناسی در این زمینه را خواستار شد و گفت: با افزایش مناطق ویژه اقتصادی جایگاه این مناطق به سطح شهرک های صنعتی تنزل پیدا کرده و مزیت ها نیز از بین خواهد رفت.
وی این دیدگاه که تعدد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را نشانه هرج و مرج در اقتصاد ایران می داند، نپذیرفت و افزود: ایجاد و توسعه مناطق آزد و ویژه اقتصادی در کشورهای توسعه یافته یکی از راهکارهای توسعه است و بنابراین منطقی نیست که گفته شود تعدد این مناطق هرج و مرج در اقتصاد کشور را نشان می دهد.
یوسف نجفی اظهار داشت: به نظر می رسد حاکمیت و دولتمردان به این نکته رسیده اند که ایجاد و توسعه مناطق ویژه اقتصادی راهکاری برای توسعه کشور و ابزاری برای دستیابی به اهداف اقتصادی تعریف شده است.
وی همچنین شائبه هایی در خصوص تحت الشعاع قرار گرفتن منطقه آزاد ارس با ایجاد مناطق ویژه اقتصادی جدید در آذربایجان شرقی را چندان منطقی ارزیابی نکرد و گفت: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی پتانسیلی برای رونق اقتصادی استان و کشور است اما اینکه مناطق مزبور چقدر موفق و یا ناکام بوده اند به مباحث کلانی برمیگردد که ارتباطی با استان و سیاستگذاری های استانی ندارد.
مجلس در یکی از مصوبات اخیرش ایجاد چهار منطقه ویژه اقتصادی در سهلان، مراغه، بستان آباد و سراب را تصویب کرد که با واکنش متفاوت موافقان و مخالفان مواجه شد زیرا منتقدان بر این باورند که با وجود منطقه آزاد ارس، ایجاد مناطق ویژه اقتصادی اشاره شده موضوعیت ندارد ضمن اینکه چنین اقدامی مغایر با طرح آمایش سرزمین آذربایجان شرقی است.
مناطق ویژه جدید تقویت کننده شهرهای درجه 2 آذربایجان شرقی است
در همین حال، معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان شرقی با اذعان به متناسب نبودن برخی فعالیت های اقتصادی با طرح آمایش سرزمین، تصمیم برای ایجاد تعدادی از مناطق ویژه اقتصادی در این استان را مصداق عدم تناسب مزبور خواند و گفت: در عین حال این اقدام تلاشی برای تقویت شهرهای درجه دو استان است.
فرخ مسجدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ایجاد مناطق ویژه اقتصادی جدید در آذربایجان شرقی یقیناً به نفع توسعه استان است.
وی افزود: با توجه به اینکه محدودیتی در منابع سرمایه گذاری وجود ندارد تشکیل مناطق ویژه اقتصادی جدید می تواند به بهره مندی بیشتر از این منابع کمک کند.
معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان شرقی تعدد مناطق ویژه اقتصادی را زمینه ساز افزایش انگیزه ها برای سرمایه گذاری در استان دانست و گفت:هرچقدر فرصت سرمایه گذاری بیشتر فراهم شود جذب سرمایه گذاری نیز بیشتر خواهد شد.
وی اضافه کرد: ایجاد مناطق ویژه اقتصادی که کانون های اشتغال و تولید به شمار می روند، فرصت خوبی برای جذب سرمایه صاحبان سرمایه محسوب می شود که این فرصت به شکل قانونمند فراهم شده است.
معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در کشورهای موفق می تواند الگویی برای ایجاد و توسعه چنین مناطق در کشور و استانمان باشد.
مجلس در یکی از مصوبات اخیرش ایجاد چهار منطقه ویژه اقتصادی در سهلان، مراغه، بستان آباد و سراب را تصویب کرد که با واکنش متفاوت موافقان و مخالفان مواجه شد زیرا منتقدان بر این باورند که با وجود منطقه آزاد ارس، ایجاد مناطق ویژه اقتصادی اشاره شده موضوعیت ندارد ضمن اینکه چنین اقدامی مغایر با طرح آمایش سرزمین آذربایجان شرقی است.
نظر شما