۱۴ تیر ۱۳۹۰، ۱۲:۱۵

گزارش خبری مهر /

رونق به بازار فروش بنزین آزاد بازگشت

رونق به بازار فروش بنزین آزاد بازگشت

همزمان با افزایش فروش بنزین آزاد 700 تومانی و خرده فروشی بنزین 400 تومانی در جایگاه‌های سوخت، شمارش معکوس برای حذف کارمزد فروش بنزین معمولی و سوپر آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، از ابتدای سالجاری تاکنون به طور متوسط روزانه حدود 60 میلیون لیتر بنزین در ایران مصرف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته و با وجود ورود خودروهای جدید به ناوگان حمل نقل، مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی افزایش نیافته است.

پیگیریهای خبرنگار مهر از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نشان می دهد که در حال حاضر میزان بنزین یارانه‌ای ذخیره سازی شده در کارتهای هوشمند سوخت به کمتر از 300 میلیون لیتر رسیده و عملا خرید بنزین 100 تومانی به حداقل کاهش یافته است.
 
هم اکنون بخش عمده فروش بنزین در جایگاههای کشور با قیمت نیمه یارانه ای 400 تومانی انجام می شود، ضمن آنکه با ورود به نیمه دوم هر ماه با کاهش ذخیره بنزین نیمه یارانه ای کارتهای هوشمند سوخت، فروش بنزین آزاد به میزان قابل توجه ای افزایش می یابد.
 
در شرایط فعلی به طور متوسط روزانه بین 8 تا 10 میلیون لیتر بنزین آزاد با قیمت 700 تومانی در جایگاهها عرضه می شود که پیش بینی می شود در روزهای پایانی تیر ماه فروش این فرآورده نفتی با قیمت آزاد از مرز 20 میلیون لیتر در روز عبور کند.
 
این در حالی است که تاکنون هیچ گونه محدودیت زمانی برای عدم عرضه بنزین یارانه ای ذخیره سازی شده در کارتهای هوشمند سوخت توسط دولت تعیین نشده است.
 
خرده فروشی بنزین افزایش یافت
 
ناصر رئیسی فرد در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت عرضه بنزین در سطح جایگاههای کشور، گفت: در شرایط فعلی 70 تا 75 درصد فروش بنزین جایگاهها با نرخ نیمه یارانه ای 400 تومانی انجام می شود.
 
رئیس انجمن جایگاهداران سراسر کشور با اعلام اینکه میزان فروش بنزین 100 تومانی به دو میلیون لیتر در روز هم نمی رسد، اظهار داشت: اما همزمان با کاهش ذخیره بنزین کارتها فروش بنزین آزاد افزایش می یابد به طوری که 20 تا 25 درصد فروش بنزین با نرخ 700 تومانی در مجاری عرضه انجام می شود.
 
این مقام مسئول یکی از مهمترین مشکلات پیش روی جایگاههای سوخت را افزایش خرده فروشی بنزین عنوان کرد و افزود: به دلیل بالا بودن قیمت بنزین مردم کمتر تمایل به پر کردن باک خودرو را دارند و معمولا در هر نوبت سوخت گیری 50 درصد ظرفیت پاک بنزین پر می شود.
 
وی با بیان اینکه افزایش خرده فروشی بنزین منجر به ایجاد صف و تراکم در سطح جایگاهها می شود، بیان کرد: افزایش زمان سوخت گیری خودروها در جایگاههای بنزین به دلیل کمبود مجاری عرضه نیست.
 
دلایل عدم عرضه بنزین سوپر در جایگاهها
 
رئیسی فرد در ادامه در خصوص دلایل کاهش عرضه بنزین سوپر در جایگاههای سوخت، توضیح داد: هم اکنون تفاوت قیمتی بین بنزین معمولی با بنزین سوپر در جایگاهها وجود دارد و بر این اساس مردم کمتر تمایل به استفاده از بنزین سوپر دارند.
 
رئیس انجمن جایگاهداران سوخحت با تاکید بر اینکه جایگاه داران برای افزایش حاشیه سود اقتصادی و برای فروش بالاتر کمتر اقدام به عرضه بنزین سوپر می کنند، تبیین کرد: عدم عرضه بنزین سوپر به دلیل کمبود این فرآورده نفیت در سطح کشور نیست.
 
وی با یادآوری اینکه در اکثر جایگاههای سوخت به ویژه کلانشهرها عرضه بنزین سوپر ادامه دارد، گفت: هم اکنون یک باک بنزین پژو حدود 50 هزار تومان هزینه دارد و از این رو مردم کمتر تمایل به استفاده از بنزین سوپر دارند.
 
جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پخش نفتی پیشتر با بیان اینکه‌  شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی هیچگونه کمبودی برای عرضه بنزین سوپر به جایگاه‌ها ندارد، گفته بود: عرضه این بنزین متناسب با نیاز مشتری و نحوه تقاضا، در بازارهای داخلی عرضه می‌شود.
 
شمارش معکوس برای حذف کارمزد فروش بنزین
 
سال گذشته بسته پیشنهادی پرداخت حق العمل به جای کارمزد فروش بنزین و سایر فرآورده های نفتی توسط وزارت نفت به ستاد هدفمندی یارانه ها ارسال شده بود.
 
بر اساس این طرح پیشنهادی، قرار بود به جای پرداخت سالانه بالغ بر 300 میلیارد تومان کارمزد فروش، هزینه های انتقال و جا به جایی فرآورده های نفتی، دولت درصدی را به عنوان حق العمل در قیمت نهایی فرآورده نفتی محاسبه و اعمال کند به طوری که بنزین با قیمت پنج تا 10 درصد کمتر از قیمت تکلیفی به جایگاهها عرضه شود جایگاهداران هزینه کارمزد خود را به بر روی قیمت فروش بنزین به مردم دریافت کنند.
 
پیگیری خبرنگار مهر نشان می دهد هم اکنون کلیات این طرح در سطح دولت نهایی شده است و پیش بینی می شود به زودی به طور رسمی برای اجرا توسط دولت ابلاغ شود.
 
رئیسی فرد درباره پرداخت حق العمل به جایگاهداران سوخت با رویایی توصیف کردن اجرای این پروژه جدید، اظهار داشت: هم اکنون جایگاهداران خصوصی به ازای هر یک لیتر فرآورده نفتی حدود 1.5 درصد قیمت تکلیفی کارمزد دریافت می کنند که این میزان پاسخگوی فعالیت اقتصادی جایگاهها نیست.
 
رئیس انجمن جایگاهداران سوخت با یادآوری اینکه با ابلاغ طرح حق العمل کاری علاوه بر افزایش حاشیه سود جایگاههای سوخت امکان ارائه خدمات بیشتر جانبی به مردم فراهم می شود، خاطر نشان کرد: جایگاهداران سوخت از اجرای این طرح جدید استقبال می کنند.
کد خبر 1351870

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha