۱۵ تیر ۱۳۹۰، ۲۰:۲۰

معاون وزیر ارشاد:

روزنامه‌ها محلی برای کینه‌ورزی و رخنه اغراض سیاسی نباشند

روزنامه‌ها محلی برای کینه‌ورزی و رخنه اغراض سیاسی نباشند

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: باید تلاش کرد که صفحات روزنامه‌ها محلی برای ورود و نمود کینه‌ورزی و رخنه اغراض سیاسی نباشد، چرا که توقع مردم از مطبوعات، آگاهی‌رسانی، تعالی‌بخشی و رشد و تکامل است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجعفر محمد‌زاده در نشست «بررسی راهکارهای توسعه‌ نشریات ایران» که از سوی انجمن صنفی مدیران نشریات ایران در سرای روزنامه‌نگاران برگزار شد، با تاکید بر اهمیت خبرنگاران گفت: تلاش کنیم تا می‌توانیم به قشر خبرنگار توجه کنیم و هرچه در توان داریم برای خبرنگاران بگذاریم؛ چرا که مدیران مسئول برای توسعه‌ کیفی اطلاع‌رسانی ناگزیر از جذب خبرنگاران توانمند و استفاده از ذوق و قلم آن‌ها هستند.

وی با اشاره به تشکیل انجمن صنفی مدیران نشریات ایران اظهار کرد: امیدوارم این انجمن هم در شعار و هم در عمل تشکلی کاملا صنفی باقی بماند و به دنبال اقداماتی باشد که به بهبود فضای مطبوعاتی کمک می‌کند.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به مبارزه امام علی (ع) با یکی از مشرکان در جنگ خندق و ارتباط آموزه‌ای این روایت با حوزه‌ فرهنگ گفت: در این جنگ تیغ حلم، صبر و درایتی که حضرت در کارزار با عمربن عبدوود به کار بردند، عمل و اقدامی فرهنگی و درس‌آموز و دستاورد این اقدام از عمل صدها لشکر بیشتر و ماندگارتر بود.
 
محمدزاده ادامه داد: امروز نیز ما پس از گذشت قرن‌ها از این صحنه ستودنی به عنوان مظهر جوانمردی یاد می‌کنیم و آن تیغی که باید آن روز فرود می‌آمد، اما در نیام فرو رفت قرن‌ها است که اثر فرهنگی خود را بر جامعه‌ جهانی استمرار می‌بخشد.
 
وی افزود: قلمی که امروز در دست من و شما است، تیزی آن باید حلم باشد. قطعا اگر بدانیم تیغی که در دست ما است در کجا نباید فرود بیاید و در کجا باید فرو بیاید شک نکنید که اثر آن از تیغ آهن تیز‌تر و برنده‌تر خواهد بود.
 
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تاسیس سرای روزنامه‌نگاران گفت: این سرا متعلق به همه اهالی مطبوعات و همه تشکلهای مطبوعاتی است. امروز هم این فضا دایر است و هر روز برنامه‌هایی در حوزه‌های گوناگون رسانه‌ای در آن برگزار می‌شود.
 
محمدزاده با بیان این‌که ما می‌خواهیم به صنف مطبوعات خدمت کنیم، گفت: حقیقتا بنده و همکاران من سرشار از انگیره‌ایم و در برنامه‌های خود ذره‌ای نگاه غیرصنفی نداریم.
 
وی افزود: برخی افراد تصور می‌کنند مسیر سیاسی ‌شان با سیاسی‌کاری رونق پیدا می‌کند، این اشتباه است و ما برای حرکت در مسیر اهداف سیاسی خود نیز باید گفتمان خدمت خالصانه و شبانه‌روزی را جدی بگیریم، به همین دلیل همواره تاکید کرده‌ایم که وارد عرصه‌ سیاسی‌کاری نمی‌شویم به‌خصوص که زمان و فرصت خدمت بسیار کوتاه است و به سرعت سپری می‌شود. مهم این است که ما منشاء خدمت باشیم و در این عرصه نه طول زمان خدمت که پهنای آن مهم است.
 
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اظهار کرد: شهید رجایی کمتر از یک‌ماه رئیس‌جمهوری ایران بود و فردی بود که امروز به عنوان الگوی مدیریت اسلامی در کشور مطرح می‌شود و همه آرزوی رجایی‌شدن دارند، در همین مدت کوتاه گفتمان خدمت‌رسانی خود را در تاریخ انقلاب ماندگار کرد، بنابراین مهم این است که ما چگونه عمل می‌کنیم. چه شیوه ای را برجای گذاریم و چگونه مسیری را شکل ‌دهیم.
 
محمدزاده با اشاره به دغدغه‌ اصلی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی گفت: دغدغه‌ اصلی بنده و همکارانم در معاونت این است که مطبوعات به حوزه‌ فرهنگ باز گردند. این حتما دغدغه‌ شما نیز هست؛ چرا که مطبوعات نباید به حوزه‌ سیاست وابستگی داشته و باید در جهت اعتماد‌سازی، خدمت به مردم و گسترش آگاهی‌های عمومی حرکت کنند.
 
وی اظهار داشت:  یک نشریه می تواند ارگان حزب باشد، اما این گونه نشریات نباید مدعی جریان آزاد اطلاع رسانی در جامعه باشند، در هر حال نباید فراموش کنیم که مطبوعات اصالتا متعلق به حوزه فرهنگ هستند.
 
محمدزاده  افزود: باید تلاش کنیم که اگر نگاهی جز این بر عرصه‌ مطبوعات حاکم شده، آن را به حوزه‌ فرهنگ باز گردانیم. در این صورت است که مطبوعات خواهند توانست زمینه‌ساز رشد و تعالی جامعه در همه حوزه‌ها از جمله سیاست هم باشند.
 
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تحولات و نوسانات روزمره عرصه سیاست گفت: فضای سیاست روزی آرام و گاهی پرهیاهو است، اما باید تلاش کرد که صفحات روزنامه‌ها محلی برای ورود و نمود کینه‌ورزی و رخنه اغراض سیاسی نباشد، چرا که توقع مردم از مطبوعات، آگاهی‌رسانی، تعالی‌بخشی و رشد و تکامل است.
 
وی با اشاره به اعتقاد راسخ به تشکل‌های صنفی اظهار داشت: بنده اعتقاد راسخ به تقویت تشکل‌های صنفی دارم و برای این امر برنامه‌ریزی کرده‌ام؛ البته حمایت ما برنامه‌ محور و در قبال ارائه‌ طرح‌های عملی و سودمند از سوی تشکل‌هاست آن هم با این امید که تشکل ها به دنبال برداشتن باری از دوش مطبوعات باشند.
 
محمدزاده در پایان اظهار کرد: آنچه مسلم است رشد تشکل‌ها و تقویت نگاه صنفی به مطبوعات از این جهت که اعتماد‌سازی رسانه‌ها را به دنبال دارد، است که برای همه ما افتخار‌آمیز خواهد بود.
 
در پایان این مراسم، معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با پیشنهاد اعضاء و هیئت مدیره‌ انجمن مدیران مطبوعات ایران به عضویت افتخاری این انجمن درآمد.
کد خبر 1353395

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha