به گزارش خبرگزاری مهر، علی جواهری تصریح کرد: برداشت بی رویه آب از سفره های زیرزمینی در سالهای نه چندان دور و همچنین عدم توجه به مدیریت آب از مهمترین عامل بروز خشکسالی در چند سال اخیر فارس است.
وی با بیان اینکه در وقوع پدیده خشکسالی عوامل طبیعی و غیر طبیعی متعددی تاثیرگذار بوده است، بیان کرد: تاثیر خشکسالی بر جنگلها باعث خشکیدگی درختان جنگلی، درختچه ها و سایر پوششهای گیاهی در عرصه های منابع طبیعی شده است.
معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس عنوان کرد: اثرات خشکسالی و تاثیرات آن بر محدوده منابع طبیعی تا سالها به صورت وسیع و گسترده ادامه خواهد داشت به طوریکه بازسازی عرصه های منابع طبیعی به رغم هزینه های سنگین بسیار مشکل است.
جواهری انجام عملیات بیولوژیکی، مکانیکی و بیومکانیکی را ازجمله راهکارهای برون رفت از پدیده خشکسالی در استان برشمرد و عنوان کرد: حفظ آب و خاک و پوشش گیاهی به عنوان محوری ترین برنامه در دستور کار مجموعه منابع طبیعی قرار دارد و با جدیت دنبال می شود.
وی با اشاره به میانگین بارندگی در جهان، ایران و نیز تفاوتهای بسیار زیاد سرانه فضای سبز و سایر منابع در بعد جهانی در کشور اظهار داشت: در دو سال اخیر شاهد بروز پدیده خاکشویی در نقاطی از استان به ویژه در شهرستان ممسنی بوده ایم که این امر حاکی از عملکرد نامناسب مسئولان و مردم در برابر منابع طبیعی است که در سالهای اخیر بر اثر بی توجهی به مباحثی نظیر آمایش زمین به وقوع پیوسته است.
نظر شما