عباسعلی مطلبی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به بهای زیاد خاویار در دنیا گفت: در حفظ ذخایر نیز برنامه هایی تحت اجرا داریم.
وی اظهار داشت: در شمال ماهیان خاویاری در معرض انقراض است و شاه بیت و کار ویژه ما ایجاد بانک ژن ماهیان خاویاری است که این بانک از مهمترین بانکهای ژن است.
مطلبی ادامه داد: این پروژه ها در حال اجرا است و برخی از آنها آماده است و امیدواریم که دهه فجر امسال بانک ژن جامع ماهیان خاویاری کشور را بهره برداری کنیم.
وی افزود: طرح بعدی بانک ژن ماهیان استخوانی دریای خزر مثل ماهی سفید است.
مطلبی در ادامه گفت: جدای از برنامه های ذکر شده، دو برنامه نیز با دفتر بین المللی حوزه خزر در حال اجرا هستیم که یکی احیاء ماهیان دریای خزر است و دیگری بحث ماهیان خاویاری است.
وی افزود: در ماهیان خاویاری یکی بحث انتقال به خارج برای پرورش ماهیان خاویاری در استخر ها و تولید خاویار پرورشی مطرح است و چه بسا در مورد ماهی سفید و ماهی آزاد هم این طرح انجام شود.
رئیس مرکز تحقیقات شیلات با اشاره به ماهی کلونه و ماهی سفید دریا گفت: باید مطالعه لازم را داشته باشیم تا این گونه های با ارزش را در قالب پرورش در قفس انجام دهیم و کار ترویجی در بعضی استانها شروع شده است.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات کشور گفت: برنامه ریزی شده است تا در رابطه با ماهی آزاد هم اینکار انجام شود.
وی ادامه داد: در زمینه بهداشت محیط آبزیان نیز ماهیانی هستند که بسیار حساسند و پروژه هایی تعریف شده است که بیماریهای ماهیان و آفت های آنان شناسایی شود.
مطلبی گفت: تحقیقات گسترده ای را با سازمان دامپزشکی در حال انجام هستیم و بحث گسترده ای هم با همکاری سازمان محیط زیست در حال انجام هستیم.
نظر شما