۲ مرداد ۱۳۹۰، ۸:۵۰

گزارش خبری/

محصول کشاورزان گلستان به هدر می رود/ خربزه و هنداوانه خوراک دامها شد!

محصول کشاورزان گلستان به هدر می رود/ خربزه و هنداوانه خوراک دامها شد!

گرگان - خبرگزاری مهر: پس از سیب زمینی و سردرختی و گوجه فرنگی، این بار نوبت به هندوانه و خربزه در گلستان رسید که به دلیل فروش نرفتن و فاسد شدن بر سر مزارع به ناچار خوراک گاوها و گوسفندان شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، این روزها کشاورزان و برخی تولیدکنندگان هندوانه و خربزه با خود می گویند برو فکر نون باش که خربزه خوراکه دام می شود!

مسئله فاسد شدن و فروش نرفتن محصولات کشاورزی از جمله گوجه فرنگی، سیب زمینی و محصولات سیفی جات در گلستان قصه تکراری است که گریبانگیر کشاورزان منطقه شده است.

همچنین وجود دلالها و واسطه ها موجب شده تا کشاورزان سود چندانی نصیب شان نشود و بیشتر سود به جیب دلالها رود.

در حال حاضر برخی محصولات کشاورزی از جمله هندوانه و خربزه دست کشاورزان مانده است و برخی کشاورزان از خریداران و واسطه ها تمنا می کنند که فقط این محصول را از زمینها برداشت کنند و هر قیمتی که می خواهند پرداخت کنند.

برخی از تولید کنندگان حتی هزینه های تولیدشان را تامین نکرده اند و عده ای نیز به ناچار این محصولات را خوراک دامهایشان کرده اند.

علاوه بر این قیمت هر کیلوگرم هندوانه از سوی فروشندگان در بازار و پشت وانت بارها به مرز 200 تومان و کمتر از آن می رسد و این قیمت به آن معنای که به قیمتی بسیاز ناچیز از کشاورزان بر سر زمینها خریداری شده است.

برخی کشاورزان می گویند متاسفانه باید برای برداشت و خارج کردن خربزه و هندوانه از زمینها بدون دریافت هزینه های بالای تولید و کارگری، به خریداران وجهی نیز پرداخت کنیم تا این محصولات را از مزرعه مان خارج کنند.

یک فرشنده محصول هندوانه در بازار گرگان به خبرنگار مهر گفت: این محصول را از سر مزرعه پدر همسرم برای جلوگیری از فاسد شدن چیدم تا آن را به فروش برسانم.

سید مهدی میرحاجی گفت: مزرعه پدرهمسرم در روستای والش آباد است و بخشی از هندوانه و خربزه تولیدی در سر زمین فاسد شد و رمقی برای برداشت آن وجود ندارد.

وی افزود: اکنون وضعیت فروش بقدری وخیم است که کشاورزان به کامیونداران و وانت بارها تمنا می کنند تا این محصولات را رایگان برداشت و از مزرعه خارج کنند.

وی افزود: پدر همسرم حدود دو تا سه هکتار از مزرعه اش را به کشت هندوانه و خربزه اختصاص داد و هزینه های بالای تولید و کارگری و قیمت پایین خرید موجب شد تا از برداشت آن صرفنظر کند.

میرحاجی اظهار داشت: همچنین تاکنون حدود یک کامیون هندوانه و خربزه را برای جلوگیری از فاسد شدن در آغل گوسفندان ریخت و خوراک دام کرده است.

دبیرخانه کشاورز گفت: کشاورزان و تولیدکنندگان هندوانه و خربزه باید به فکر نان باشند که این محصولات خوراک دام است.

محمد تقی احسن در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: براسی این چه برنامه ریزی است که همه چیز گران می شود و فقط محصولات کشاورزی ارزان است و به ناچار باید در زمینها فاسد شود؟

وی اظهار داشت: این روزها اوج مصرفه محصولاتی نظیر هندوانه و خربزه است ولی در این بین کشاورزان که تولید کنندگان اصلی این محصول هستند، سهمی چندانی از فروش و سود آن ندارند.
 
وی عنوان کرد: اگر مراجعه ای به میدان بارها شود متوجه وضعیت وخیم فروش این محصولات خواهیم شد و کشاورزان در تقلا هستند تا مشتری برای محصولاتشان پیدا کنند.

احسن گفت: قیمت هر کیلوگرم هندوانه در روزانه اخیر حداکثر در بازار 200 تومان است ولی این محصولات به قیمتی کمتر از 100 و حدود 70 تومان به ازای هر کیلو گرم از کشاورزان خریداری می شود.

دبیرخانه کشاورز گرگان گفت: کاش مسئولان بیایند بینند که کامیون کامیون خربزه و هنداوانه از سر زمین برداشت می شود و به ناچار به دلیل قیمت کم و حمایت نشدن در آغل دامها تخلیه می شود.
 
وی عنوان کرد: پس از سیب زمینی و سردرختی و گوجه فرگی، این بار نوبت به هندوانه و خربزه در گلستان رسید که به ناچار خوراک گوسفندان شوند.

احسن بیان داشت: علاوه بر خربزه بسیاری از محصولات سردرختی نظیر هلو و شلیل نیز روی درختها و مزارع مانده است و برخی کشاورزان به ناچار با تبر و اره موتوری به جان درختان این باغات افتادند تا آن را قطع کنند.

دبیر خانه کشاورز بیان داشت: کشاورزی منطقه سیستمیک نیست و سنتی و خرده مالکی است و تصمیم گیری در این زمینه بسیار سخت است.
 
وی گفت: سیاستهای بخش کشاورزی با اهداف بخش کشاورزی سازگار ندارد و هزینه های بالای تولید فشار زیادی به کشاورزان اعمال کرده است.

احسن عنوان کرد: متاسفانه حمایت چندانی از بخش کشاورزی نمی شود و در این بین بیش از همه تولید کنندگان متضرر می شوند.
 
گلستان 650 هزار هکتار مزارع کشاورزی دارد و سالانه 92 نوع محصول در آن تولید می شود و به رغم وجود مشکلات، همچنان این استان قطب مهم محصولات کشاورزی است و در تنظیم بازار نقش موثری دارد.
 
رفع مشکلات فراروی کشاورزان نیاز به برنامه ای هدفمند دارد تا تولید کنندگان محصولات با فراغ بال و آسوده خاطر به کشت و کشاورزی بپردازند.
کد خبر 1365570

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha