شریف جهان تیغ در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: شبدر برسیم گیاهی از خانواده پروانه آسا علوفه ای و یک ساله است مبداء آن مصر و آسیای صغیر است که در سال 1343 برای اولین بار وارد ایران شد و به صورت علوفه تازه و چراگاه و سیلو و هم چنین برای اصلاح خاک استفاده می شود.
وی اظهار داشت: به دلیل وجود غده های تثبیت کننده ازت که در ریشه آن وجود دارد این گیاه نقش مهمی در حاصلخیزی خاک ایفا می کند.
جهان تیغ افزود: شبدر بدلیل رشد سریع و تراکم بالا و امکان برداشت مکرر می تواند بر علف های هرز غلبه کرده و آنها را از بین ببرد اراضی تحت آیش موقت را می توان به زیر کشت شبدر برده ضمن اینکه باعث حاصلخیزی خاک می شود علوفه تازه آبدار و خوشخوراکی نیز در دسترس دام قرار می دهد .
وی عنوان کرد: در نواحی شمال کشور پس از آخرین باران های تابستانه و با شروع باران های پائیزی با رسیدن رطوبت خاک به ظرفیت زراعی مطلوب می توان با آماده کردن زمین قبل از کاشت به میزان 150 کیلو گرم کود فسفات دی آمونیم به خاک اضافه کرد و مجدداً زمین را دسیک زده تاکود به طور یکنواخت با خاک مخلوط شود و سپس اقدام به کشت شود.
وی گفت: در کشت به موقع ( اواخر شهریور - اوایل مهر ) می توان تا خرداد ماه سال بعد حدود 5 تا 4 بار شیدر کشت شود و بالغ بر 75-65 تن علوفه تر در واحد سطح تولید کرد.
نظر شما