۲۱ مرداد ۱۳۹۰، ۹:۳۴

حسینی در گفتگو با مهر:

3 مولفه قدرت در آینده سیاسی ترکیه/ یک کشور یک حزب، رویای اردوغان

3 مولفه قدرت در آینده سیاسی ترکیه/ یک کشور یک حزب، رویای اردوغان

یک کارشناس مقیم آنکارا، استعفای همزمان چهار ژنرال چهار ستاره ترکیه و تلاش برای محاکمه افسران بلند پایه ارتش در این کشور را نشانه ای از حرکت حزب حاکم عدالت و توسعه برای برپایی نوع جدیدی از تمرکز قدرت دانست.

دکتر "امیر حسینی" در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره تحولات یک سال گذشته ترکیه گفت : پس از پیروزی در انتخابات پارلمانی حزب عدالت وتوسعه برای چهار سال دیگر قدرت را دراختیار خواهد داشت و به عبارت دیگر "رجب طیب اردوغان" ریاست خود را بر ترکیه برای چهار سال دیگر ادامه می دهد و در این مدت تمام تلاش خود را برای تغییر قانون اساسی به نفع حزب خود به کار خواهد گرفت تا پس از چهار سال همچنان در راس قدرت ترکیه باشد.

رسانه های خبری از تحولات موجود در ترکیه و استعفای چهار ژنرال از ارتش این کشور به عنوان "زمین لرزه چهار ستاره ای در ترکیه" یاد کرده و معتقدند که این ماجرا می تواند چالشهایی برای آنکارا به وجود بیاورد.

حسینی درباره تنش به وجود آمده میان دولت ترکیه و ارتش و امکان ایستادگی نظامیان سکولار در برابر برنامه های اردوغان گفت : درسالهای گذتشه تقریبا تمام فرماندهان نظامی که با دولت اردوغان مخالف بودند به نوعی از ارتش خارج شده اند و اغلب آنها در انتظار محاکمه هستند.

این کارشناس مقیم ترکیه درباره امکان مخالفت احزاب مختلف ترکیه با اقدامات حزب عدالت و توسعه خاطر نشان کرد : احزاب ترکیه هم اکنون درمقایسه با سالهای گذشته تضعیف شده اند. بزرگترین مخالف عدالت و توسعه، حزب جمهوریخواه خلق است که بررسی وضعیت آن نشان می دهد توان کافی برای ایستادن دربرابر اردوغان را ندارد.ترکیه به سمتی پیش می رود که عدالت و توسعه درآن حرف و اول آخر را بزند و از احزاب دیگر فقط نامی وجود داشته باشد و بود و نبود آنها تاثیری در روند سیاسی ترکیه نداشته باشد.

حسینی آینده سیاسی ترکیه و نوع قدرت در این کشور را بر گرفته از سه مولفه مذهب، عرف و همسایگی با اروپا دانست و گفت : ترکیه هم اکنون در شرایط مناسبی بوده و از ثبات کافی نیز سود می برد؛ به عبارت دیگر در مرز اروپا با کشورهای مسلمان، کشور با ثباتی وجود دارد که با وجود مسلمان بودن در سودای پیوستن به اتحادیه اروپا و با غرب نیز هماهنگ است.

وی درپایان اظهار داشت: به عبارت دیگرغرب از وجود یک ترکیه قوی درهمسایگی ایران به عنوان سدی دربرابر این کشور حمایت می کند و از همین رو می توان گفت غرب نیزاز شرایط موجود در ترکیه رضایت دارد و هرچند احزاب سوسیالیست و سبزهای اروپا از احزاب مخالف دولت ترکیه حمایت می کنند، اما با توجه به اینکه این احزاب قدرت چندانی ندارند پیش بینی ایستادگی احزاب در برابر عدالت و توسعه مشکل است.

کد خبر 1371634

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha