۱۰ مرداد ۱۳۹۰، ۱۴:۳۹

فلاحتیان در پاسخ به مهر:

نیروگاه زواره به زودی وارد مدار می‌شود

نیروگاه زواره به زودی وارد مدار می‌شود

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان از ورود نیروگاه زواره به مدار تولید در آینده‌ای نزدیک خبرداد و گفت: واحدهای اول و دوم نیروگاه 484 مگاواتی زواره تا پایان تابستان جاری وارد شبکه برق سراسری کشور می‌شود.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به اصفهان، هوشنگ فلاحتیان در نشست خبری خود با رسانه‌ها گفت: نیروگاه زواره به عنوان اولین نیروگاهی که واحدهای گازی و بخاری آن بطور همزمان در حال احداث است، به زودی وارد مدار می‌شود این درحالی است که این نیروگاه، دارای دو واحد گازی 162 مگاواتی و یک واحد بخار 160 مگاواتی است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان در پاسخ به سئوال مهر افزود: برای احداث این نیروگاه تاکنون 500 میلیارد تومان هزینه شده است این درحالی است که با توجه به فعالیت صنایع مختلف در غرب اصفهان، این نیروگاه می‌تواند برق مطمئن و پایدار برای آنها تامین کند.

وی تصریح کرد: استان اصفهان دارای نیروگاههای متعددی است که از جمله می‌توان به نیروگاه 1600 مگاواتی شهید منتظری اصفهان اشاره کرد؛ ضمن اینکه در کنار آن نیروگاه 835 مگاواتی اصفهان و 900 مگاواتی چهلستون نیز تولیدات برق خود را وارد مدار تولید می‌کنند.

به گفته فلاحتیان، صنایعی مانند مجتمع فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان در مجموع حدود 500 مگاوات از برق مورد نیاز را خود تولید می‌کنند.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر واگذاری نیروگاه شهید منتظری به بخش خصوصی خاطرنشان کرد: نیروگاه شهید منتظری به بخش خصوصی واگذار شده و سرمایه‌گذار مربوطه تاکنون قسط اول آن را پرداخت کرده است، این درحالی است که در مجموع قیمت فروش این نیروگاه، هزار و 60 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

این مقام مسئول در شرکت برق منطقه‌ای اصفهان خاطرنشان کرد: سهام نیروگاه اصفهان نیز به زودی در بورس عرضه می‌شود و نیروگاه چهلستون هم اکنون در اختیار بخش‌خصوصی قرار دارد.

وی در خصوص بکارگیری انرژیهای نو در استان اصفهان اظهار داشت: در اصفهان چهار منطقه دارای پتانسیل استفاده از انرژی بادی برای تولید برق است که برای این کار نیاز به سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی احساس می‌شود، ضمن اینکه سازمان انرژی‌های نو ایران نیز به عنوان متولی انرژی‌های نو و تجدیدپذیر در کشور در این زمینه باید برنامه‌ریزی‌های لازم را صورت دهد.

فلاحتیان در مورد کاهش مصرف برق در اصفهان پس از هدفمندی یارانه‌ها اظهار داشت: بطور میانگین بیش از 5 درصد از مصرف برق و میزان اوج مصرف پس از هدفمندی یارانه ها کاسته شده و در کنار آن رشد سالانه مصرف نیز متوقف شده است و انتظار داریم که در ماه رمضان نیز مصرف برق کاهش بیشتری یابد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 10 درصد از مجموع برق تولیدی و مصرفی کشور مربوط به اصفهان است.البته گسترش استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف نیز توانسته به کاهش مصرف کمک کند، اما در مقابل تمایل مردم به استفاده از کولرهای گازی بیشتر شده است.

فلاحتیان همچنین در خصوص تولید پراکنده برق در اصفهان نیز گفت:  اصفهان تاکنون پیشتاز در زمینه تولید پراکنده برق در کشور بوده و برق منطقه‌ای اصفهان دومین شرکت برق کشور است که در این زمینه فعالیت دارد.بر این اساس، تاکنون موافقتنامه‌های مربوط به تولید 900 مگاوات برق تولید پراکنده در اصفهان صادر شده است که بخشی از این میزان، پروانه اجرایی گرفته‌اند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان خاطرنشان کرد: قرارداد نهایی حدود 150مگاوات آن منعقد شده و بر این اساس تا پایان سال جاری، حدود 40 مگاوات برق تولید پراکنده تولید خواهد شد.

فلاحتیان گفت: بیش از 80 درصد از هزینه‌های مربوط به برق تولید پراکنده از سوی توانیر و بانک‌های عامل پرداخت م‌شود و بنابراین هرگونه تاخیر در پرداخت، بهره برداری به موقع را دچار مشکل می کند. 

فلاحتیان گفت: طرح احداث تونل زیرزمینی انتقال خط کابل 230 کیلوولت در اصفهان دومین طرح در کشور از نوع خود است که بر اساس آن کابل‌های 230 کیلوولت از عمق 10 متری زمین عبور خواهد کرد. البته این تونل با هدف انتقال برق از نیروگاه اصفهان به مرکز این شهر، از سال 86 با اعتباری بالغ بر هزار و 200 میلیارد ریال اجرایی شده است.پ

وی ادامه داد: اجرای این طرح تاکنون 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و امید می‌رود فاز اول این پروژه تا نیمه دوم سال جاری به بهره برداری برسد. البته این طرح دارای 3.3 کیلومتر تونل، هفت کیلومتر خط انتقال هوایی و نیز 8.5 کیلومتر تونل است که با روش‌های مختلف حفاری شده است.

فلاحتیان خاطرنشان کرد: خط 400 کیلوولت نیروگاه جنوب اصفهان به سورمق در استان فارس نیز هم اکنون آماده بهره‌برداری است که اجرای آن موجب افزایش ولتاژ برق منطقه، افزایش قابلیت اطمینان و پایداری شبکه سراسری برق کشور می‌شود که هزینه‌های مربوط به آن حدود 350 میلیارد ریال است.

کد خبر 1372923

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha