۲۲ مرداد ۱۳۹۰، ۱۱:۱۱

گزارش خبری/

سنگ لرستان در انتظار پایانه صادراتی/ عقبگرد صادرات در دعوای متولیان!

سنگ لرستان در انتظار پایانه صادراتی/ عقبگرد صادرات در دعوای متولیان!

خرم آباد - خبرگزاری مهر: در حالی مصوبه احداث پایانه های صادراتی سنگ در دو شهرستان خرم آباد و دورود بعد از گذشت چهار سال از سفر دوم هیئت دولت به لرستان هنوز اجرایی نشده است که متولیان خصوصی و دولتی این امر، عدم اجرای این مصوبه را به گردن هم می اندازند.

به گزارش خبرگزاری مهر، لرستان با دارا بودن منابع غنی سنگهای تزئینی و نما می تواند مستعد سرمایه گذاری در زمینه های فرآوری انواع سنگ های تزئینی، مواد کانی غیرفلزی و ساختمانی باشد.

این در حالیست که استان لرستان با تولید بیش از 28 درصد تولیدات سنگ کشور و سه درصد تولیدات سنگ جهان و با وجود ظرفیتهای غنی معادن سنگ گچ، سنگ چینی، سنگ لاشه پالون، سنگ آهک، تالک، فروسیلیس و... متاسفانه در راستای صادرات این ظرفیتهای ناب با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند.

استان لرستان با دارا بودن حدود یک چهارم ذخائر سنگ های تزئینی کشور رتبه اول را در این زمینه دارد و هم اکنون در زمینه استخراج بعد از استان اصفهان با استخراج بیش از سه میلیون تن انواع سنگ ساختمانی و تزئینی دارای رتبه دوم در کشور است.

عدم اجرای مصوبه دولت بعد از گذشت چهار سال

این در حالیست که مصوبه احداث پایانه های صادراتی سنگ در استان لرستان که مربوط به دور دوم سفر هیئت دولت به این استان است با وجود گذشت بیش از چهار سال از این سفر هنوز جنبه اجرایی پیدا نکرده تا صنعت سنگ لرستان در زمینه صادرات با عقبگرد قابل تاملی مواجه شود.

با این اوصاف بخش دولتی و خصوصی هر کدام با طرح دلایل خود علت تاخیر در بهره برداری از این پایانه های صادراتی را به گردن همدیگر می اندازند تا همچنان این مصوبه مهم برای قابلیت منحصر به فرد لرستان در صنعت سنگ بلاتکلیف باقی بماند.

بازرگانی: کم کاری بخش خصوصی دلیل عدم بهره برداری از پایانه های سنگ

رئیس سازمان بازرگانی استان لرستان در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از عدم همکاری بخش خصوصی گفت: بر اساس مصوبه هیئت دولت کار صدور مجوز برای احداث دو پایانه سنگ در شهرستانهای دورود و خرم آباد توسط سازمان بازرگانی استان لرستان در دستور کار قرار گرفت.

حجت الله بیرانوند با بیان اینکه در حال حاضر مجوز احداث این دو پایانه صاداراتی سنگ توسط سازمان بازرگانی استان صادر شده است، ادامه داد: همچنین سازمان بازرگانی نیز در راستای فراهم کردن زمینه لازم برای احداث این پایانه ها قول مساعد داده که در صورت شروع به کار احداث این دو پروژه توسط بخش خصوصی 10 درصد کل هزینه پروژه را متحمل شود.

وی با اشاره به اینکه سازمان بازرگانی استان لرستان برای هر کدام از این دو پروژه حدود 10 هکتار زمین از منابع ملی را در اختیار بخش خصوصی قرار داده است ادامه داد: متاسفانه علیرغم این اقدامات هنوز بخش خصوصی شروع به کار در این زمینه نکرده است.

بخش خصوصی همت بیشتری به خرج دهد

رئیس سازمان بازرگانی استان لرستان با بیان اینکه بخش خصوصی تنها در شهرستان خرم آباد اقدام به تسطیح زمین مورد نظر کرده است یادآور شد: متاسفانه درشهرستان دورود هیچ گونه اقدامی در زمینه احداث پایانه های صادراتی سنگ توسط بخش خصوصی انجام نگرفته است.

بیرانوند بیان داشت: با وجود اینکه ما زمین لازم را در اختیار بخش خصوصی گذاشته ایم اما متولیان امر تعدادی سالن مربوط به فرصت های شغلی وزارت کار و امور اجتماعی در شهرستان دورود برای کم شدن هزینه های خود در نظر گرفته است.

وی ادامه داد: با این وجود سازمان بازرگانی استان و استانداری لرستان نامه ای را به وزیر کار و امور اجتماعی برای در اختیار گذاشتن این سالن ها به بخش خصوصی ارائه داده است.

رئیس سازمان بازرگانی استان لرستان با اشاره به اینکه ما هنوز جوابی از طرف وزارت کار و امور اجتماعی دریافت نکرده ایم عنوان کرد: به نظر می رسد که بخش خصوصی باید در این زمینه همت بیشتری داشته باشد.

بازرگانی 10 درصد هزینه پروژه پایانه های سنگ را می پردازد

بیرانوند با تاکید بر ضرورت همکاری بخش خصوصی در این راستا و در دستور کار قرار دادن ساخت پایانه های صاداراتی سنگ یادآور شد: در صورت همکاری و اجرای این پروژه ها توسط بخش خصوصی سازمان بارگانی استان حاضر است که بیشتر از 10 درصد کل هزینه پروژه را در اختیار این بخش قرار دهد.

این سخنان رئیس سازمان بازرگانی استان لرستان در حالی مطرح می شود که پیش از این نایب رئیس و دبیر کانون سنگ ایران در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح فعالیتهای بخش خصوصی در این زمینه گفته بود که پیگیری مصوبه احداث پایانه های سنگ لرستان از حدود سه سال پیش در دستور کار قرار گرفته که متاسفانه علیرغم پیگیری های انجام شده در این زمینه احداث این پایانه های سنگ هنوز محقق و اجرایی نشده است.

نامه اتاق بازرگانی به وزیر برای تعیین تکلیف

خداداد غیاثوند با اشاره به اینکه استان لرستان علیرغم دارا بودن معادن غنی سنگ، در زمینه صادرات و فرآوری این ظرفیت دارای مشکلات فراوانی است ادامه داد: این در حالیست که با پیگیری های به عمل آمده توسط اتاق بازگانی خرم آباد نامه ای به وزارت صنایع و معدن و بازرگانی برای رفع مشکل عدم احداث پایانه های سنگ استان ارائه شده است.

وی با تاکید بر ضرورت احداث پایانه های سنگ در لرستان، گفت: در حال حاضر ما ظرفیت های خالی در شهرستان دورود داریم که می توان با دادن اجاره به شرط تملیک در راستای احداث پایانه های صادراتی سنگ اقدام کرد.

غیاثوند احداث این پایانه ها را تسهیل کننده صادرات سنگ دانست و گفت: در صورت اختصاص این ظرفیت ها ما سرمایه گذارانی داریم که ظرف مدت زمان چند ماه نسبت به راه اندازی پایانه های صادراتی سنگ در این استان اقدام کنند.

با وجود مکاتبات، پاسخ روشنی دریافت نکرده ایم

وی تصریح کرد: با این اوصاف به رغم مکاتباتی که ما با وزیر بازرگانی و استاندار برای رفع مشکل پایانه های صادراتی سنگ داشتیم هنوز پاسخ روشنی از مسئولان دریافت نکرده ایم.

دبیر کانون سنگ ایران و رئیس انجمن سنگ استان لرستان با تاکید بر اینکه احداث پایانه های صادراتی سنگ در لرستان دارای مصوبه سفر دوم هیئت دولت است، گفت: اگر دولت برای احداث این پایانه ها به ما کمک کند یکی از مهم ترین مشکلات صادرات سنگ لرستان مرتفع خواهد شد چرا که احداث پایانه های سنگ یکی از بحث های مهم برای گره گشایی از مشکلات پیش روی این صنعت است.

غیاثوند تصریح کرد: در صورتیکه پایانه های صادراتی سنگ لرستان فعال نشوند هرچقدر ما تولید سنگ داشته باشیم پشت در سالن ها برای صادرات باقی خواهد ماند.

پیشنهاد تشکیل جلسه با غضنفری

وی با اشاره به طرح موضوع پایانه های سنگ در اتاق بازرگانی خرم آباد، بیان داشت: در این راستا نامه ای به آقای غضنفری وزیر متولی امر نیز برای رفع مشکل نوشته شده است.

نایب رئیس و دبیر کانون سنگ ایران یادآور شد: ما از مسئولان استان خواستاریم که جلسه مشترکی با وزیر بازرگانی و صنایع و معادن برای رفع این مشکل داشته باشند.

غیاثوند یادآور شد: در حال حاضر یکی از موانع پیش روی ما در صادرات سنگ لرستان همین عدم احداث پایانه های صادراتی سنگ است.

به هر روی به نظر می رسد با توجه به وضعیت کنونی صنعت سنگ لرستان و کاهش چشمگیر صادرات در این بخش در صورتیکه پایانه های صادراتی سنگ زمینه عملیاتی شدن پیدا نکند متاسفانه نه تنها مصوبه دولت برای صادرات 500 میلیون دلاری سنگ محقق نخواهد شد بلکه ممکن است با استمرار این روند میزان صادرات لرستان در سالجاری از رقم 15 میلیون دلار سال گذشته نیز کمتر شود.

با این اوصاف به نظر می رسد متولیان امر چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی باید با در پیش گرفتن راهکار تعامل و همکاری زمینه احداث دو پایانه صادراتی سنگ به عنوان ظرفیتی مهم برای توسعه صادرات سنگ استان را فراهم کنند.

.............................................

گزارش: فاطمه حسینی

کد خبر 1381880

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha