محمود شیخبهایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه صنعت گز اصفهان در معرض تهدید و آسیب جدی قرار دارد، افزود: متاسفانه بازارهای غیر رقابتی و عرضه تولیدات نامرغوب از سوی یکی از استانهای همجوار استان، باعث شده تا این سوغات مهم و دیرینه اصفهان که شهرت جهانی دارد در معرض تهدید و آسیب جدی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه به جز این عوامل، عوامل دیگری نیز بر آسیبپذیری صنعت گز اصفهان افزوده است، اظهار داشت: علاوه بر تولید محصولات بیکیفیت و وجود بازارهای غیر رقابتی، قیمتگذاری غیر کارشناسانه از سوی واحدهای نظارتی نیز موجب شده تا کیفیت گز اصفهان مورد تهدید قرار گیرد.
این تولید کننده گز در استان اصفهان با انتقاد از روند قیمتگذاری از سوی دستگاههای نظارتی بر روی تولیدات گز، تصریح کرد: هماکنون تولید کنندگان گز در این استان از تولید و توزیع گز در بازارهای مختلف میهراسند زیرا قیمتهای مشخص شده برای فروش گز تولید شده، غیرکارشناسی تعیین شده است.
وی با بیان اینکه گز یک خوراکی معمولی نیست که به صورت روزانه درون سبد غذایی و مصرفی خانوادههای اصفهانی و ایرانی وجود داشته باشد، اضافه کرد: نیازی نیست بر روی گز قیمت گذاری نظارتی انجام گیرد و باید به منظور نظارت بر بازار این محصول راهکارهای دیگری اندیشید.
شیخبهایی با ارائه راهکاری به منظور نظارت بر قیمتگذاری مطلوب بر روی این محصول در بازار، بیان داشت: وجود بازارهای رقابتی این محصول به صورت خود به خود موجبات تنظیم قیمت، عرضه و تقاضا را فراهم میآورد و از سوی دیگر باعث افزایش کیفیت گز تولید شده میشود.
وی با تاکید بر اینکه لازم است از روند فعالیت تولید کنندگان گز نامرغوب که در یکی از استانهای همجوار اصفهان فعالیت میکنند جلوگیری شود، ادامه داد: شماری از واحدهای تولیدی فعال در یکی از شهرهای استان همجوار اصفهان با تولید و عرضه انبوه گز نامرغوب و با کیفیت پائین به بازار فروش، پایانههای مسافربری و نیز اماکن گردشگری، سبب زیان و آسیب به صنعت گز در ایران شدهاند که باید از فعالیت آنها جلوگیری شود.
این تولید کننده گز در استان اصفهان همچنین در ارتباط با فعالیت واحدهای تولید کننده این محصول، گفت: در حال حاضر فقط حدود 14 واحد تولید گز در اصفهان دارای پروانه تولید زیر نظر سازمان صنایع و معادن هستند.
وی افزود: در کنار این واحدهای تولیدی حدود 800 واحد صنفی شیرینیسازی در تولید گز اصفهان فعالیت دارند.
نظر شما