به گزارش خبرنگار مهر ، در این سمینار که جمع کثیری از مسلمانان شیعه وسنی حضور داشتند رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ، تنی چند از اساتید و روحانیون اعزامی،دکتر جلاالدین رحمت رئیس موسسه مطهری باندونگ واز شخصیت های شیعی و همچنین دکتر بحرالعلوم استاد دانشگاه اسلامی باندونگ پیرامون دیدگاه قرآن در خصوص وحدت امت اسلامی سخن گفتند.
رایزن فرهنگی کشورمان با استناد به برخی آیات قرآنی یادآورشد که امر به وحدت و اخوت اسلامی در قرآن کریم با تاکید بر کمال تقوا و کمال تسلیم در برابر خداوند قرین شده و مبنای وحدت و همدلی در بین جامعه اسلامی که قرآن کریم همواره به عنوان امت واحده از آن یاد می کند تالیف قلوب و پیوندهای عاطفی بر اساس تقوی الهی و ارزش ها ومشترکات دینی است .
محمدعلی ربانی افزود : آنچه که در قرآن کریم از آن نهی شده فرقه فرقه شدن و تن دادن به منازعات بیهوده که در برخی آیات از آن به عذاب الهی در برابر وحدت که به عنوان نعمت یاد شده است می باشد نه مطلق اختلاف .
وی خاطر نشان ساخت زمانی که قرآن کریم مسلمانان را تشویق به گفتگو با غیر مسلمانان بر اساس اصل مشترک توحید می نماید بطریق اولی و بنا بر اوامر و دستورات موکد قرآنی گفتگو و همدلی میان پیروان مذاهب اسلامی که دارای اصول مشترک اعتقادی بسیاری می باشند امری ضروری و لازم می باشد.
وی در بخش دیگر از سخنانش با اشاره به وضعیت کنونی جهان اسلام ، موج بیداری اسلامی در کشورهای اسلامی را تلاش امت اسلامی برای برون رفت از چالش ها و مشکلات ناشی از تفرقه و جدایی دانست و ابراز امیدواری کرد با رجوع به قرآن کریم و در سایه تعالیم حیاتبخش آن وحدت وهمدلی میان مسلمانان شکل گرفته و امت اسلامی به عظمت دوباره خود باز گردند.
دکتر بحرالعلوم ، استاد رشته مطالعات اسلامی دانشگاه اسلامی باندونگ نیز در این سمینار با اشاره به سنت وسیره بزرگان واندیشمندان اسلامی در جامع نگری و پرهیز از نگرش های محدود کننده مذهبی اظهار داشت ؛ ظهور،بلوغ وگسترش بسیاری از علوم اسلامی در حوزه های فقه حدیث ،فلسفه ،کلام را می بایستی ثمره تضارب و تبادل آراء میان مذاهب اسلامی دانست و همانگونه که افول و عدم رشد علوم وتمدن اسلامی در جهان اسلام نیز ناشی از بلند شدن دیوارهای جدایی و تفرقه می باشد.
دکتر جلاالدین رحمت رئیس موسسه مطهری دیگر سخنران این سمینار با اشاره به تاسیس مجمع اخوت شیعه وسنی در اندونزی گفت : ریشه بسیاری از سوء برداشتها و قضاوتهای ناصحیح در مورد مذاهب جهل به واقعیتهای آن و عدم پایبندی به مسائل اخلاقی است .
درپایان حجت الاسلام اشعری به تشریح مشترکات مذاهب اسلامی و سیره ائمه وبزرگان دین درمسیر وحدت اسلامی پرداخت.
نظر شما