مساجد بايد خوراك معنوي جوانان را تأمين كنند |
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان مركزي |
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان مركزي با برشمردن شرايط خاصي براي مساجد و امامان جماعت به منظور جلب و جذب اقشار مختلف مردم تصريح كرد : مساجد بايد به خوبي خوراك معنوي جوانان را تأمين و پاسخگوي نيازهاي آنان باشند . حجت الاسلام رضائيان اظهار داشت : براي جلب وجذب هر چه بيشتر جوانان به مساجد ، مي بايست راهكارهاي كارشناسي شده را مد نظر داشت و آنها را به خوبي اجرا كرد .وي ايجاد جذابيت را يكي از عوامل جذب جوانان به مساجد اعلام كرد و افزود : تميز بودن ، نظافت مناسب و مجهز به بودن به تجهيزات روز از جمله مواردي است كه جذابيت لازم را در مساجد ايجاد مي كنند .
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان مركزي با تأكيد بر اين كه ائمه جماعات نيز بايد شرايط ويژه و خاصي داشته باشند گفت : اين افراد بايد با مسائل روز جامعه و همچنين مسائل مربوط به گذشته و آينده به خوبي آشنا باشند . حجت الاسلام رضائيان با تأكيد بر اين كه فضاي مساجد بايد به گونه اي باشد كه خوراك معنوي اقشار مختلف مردم و به ويژه جوانان را تأمين كنند يادآورشد : امامان جماعت مي بايست در غم و شادي و جشن هاي اهالي محل شركت داشته و به كساني كه به دلايلي به مسجد نمي آيند ، سرزده جوياي حال و احوال آنان شوند .وي تصريح كرد : شك نيست كه با ايجاد جذابيت در مساجد و بستر سازي مناسب به منظور پاسخگويي به خواست هاي معقول جوانان ، بيش از پيش شاهد حضور جوانان در مساجد سراسر كشور خواهيم بود .
مسجد بايد محور تمام فعاليت هاي فرهنگي باشد |
رئيس سازمان تبليغات اسلامي هرمزگان |
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان هرمزگان ، ايجاد امكانات و همچنين تغييرات اساسي در مساجد كشور را از راهكارهاي جلب و جذب عمومي به اين پايگاه هاي فرهنگي اعلام و بر ضرورت محوريت مساجد در تمام فعاليت هاي فرهنگي تأكيد كرد و گفت : شك نيست كه امامان جماعت مساجد مي بايست عالم به چندين علم بوده و با اعمال و رفتار مناسب ، در جلب و جذب اقشار مختلف مردم به خوبي عمل كنند . حجت الاسلام سيد شكرالله زندوي گفت : برنامه ريزي دقيق و مشخص كردن روند كار در سطح مساجد كشور ، امري است كه به ارتقاء فعاليت هاي اين پايگاه هاي معنوي و معرفتي كمك كرده و به اين فعاليت ها سمت و سوي مشخصي مي دهد . وي با اشاره به اين كه براي رساندن مساجد به جايگاه مطلوب ، جلب و جذب جوانان به مساجد ، نظر سنجي از اين قشر مي تواند بسيار راهگشا باشد گفت : بهترين راه براي درك و دريافت نيازها و خواست هاي جوانان كشور ، كسب اطلاعات از خود آنان است ، از طريق يك نظرسنجي دقيق و فراگير به خوبي مي توان به خواست هاي آنان پي برد و در جهت برآوردن نيازها و فراهم آوردن امكانات و موقعيت مطلوب آنها تلاش كرد .
حجت الاسلام زندوي با تأكيد بر اين كه مساجد مي بايست محور تمام فعاليت هاي فرهنگي و تربيتي كشور باشند افزود : براي محور شدن مسجد ، مي بايست اين مكان ها به كتابخانه ، مكان ورزشي - تفريحي ، صندوق قرض الحسنه براي رفع نيازهاي جوانان و رايانه مجهز شده و حتي فضاهاي سبز نيز در اطراف مساجد ايجاد شوند تا جاذبه بيشتري داشته باشند، به گونه اي كه مساجد به پايگاه هايي تبديل شوند كه براي هر نوع سليقه و ذوقي برنامه و فضاي خاصي داشته باشند . رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان هرمزگان در همين ارتباط به نقش امامان جماعت در جلب و جذب جوانان به مساجد اشاره كرد و گفت : در وهله اول بايد توجه داشت كه تمام مساجد مي بايست از نعمت داشتن امام جماعت بهره مند باشند در حالي كه متأسفانه در حال حاضر هستند مساجد بسياري كه امام جماعت ندارند ، به علاوه ، داشتن امام جماعت خوش اخلاق ، با رفتار مناسب مي تواند يكي از جاذبه هاي مسجد باشد. امامان جماعت بايد عالم به علم روز بوده و با آگاهي كامل از شرايط روز جامعه ، پاسخگوي نيازها و شبهات اقشار مختلف مردم و به ويژه جوانان بوده، آنها را به شكلي مطلوب به حضور در فضاي معنوي و سازنده مساجد ترغيب كنند .
ارتقاء جايگاه مساجد عزم و همت عمومي را مي طلبد |
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان بوشهر |
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان بوشهر باتأكيد بر جايگاه مساجد به عنوان پايگاه هاي معنوي و انسان ساز ، ضرورت تغيير در ساختار و فعاليت هاي مساجد را يادآورشد و گفت : ارتقاء جايگاه مساجد عزم و همت عمومي را مي طلبد . حجت الاسلام علي نعمت اللهي اظهار داشت : براي جلب و جذب جوانان و به طور كلي اقشار مختلف مردم به مساجد ، مي بايست فضا و امكانات اين اماكن مطابق شرايط و خواست هاي روز تغيير كند . وي با اشاره به اين كه قشر جوان امروز سنتي فكر نمي كند ، گفت : با ايجاد فضاي نو ، همراه با جاذبه هاي جديد مي توانيم بستر لازم را به منظور جلب و جذب اين قشر از جامعه به مساجد موفق عمل كرده و حضور پررنگ آنها را در اين فضاهاي معنوي و انسان ساز ، شاهد باشيم . حجت الاسلام نعمت اللهي با تأكيد بر اين كه قالب فعاليتهاي فرهنگي ، ورزشي و اجتماعي مساجد مي بايست مطابق باخواست دروني جوانان پيش بيني و اجرا شود ، افزود : تجهيز مساجد به سيستم رايانه اي و تقويت كتابخانه هاي مساجد نيز از ديگر مواردي است كه به كارگيري آنها مي تواند انگيزه حضور جوانان در مساجد را ارتقاء بخشد . وي در همين مورد با تأكيد بر اين كه ارتقاء جايگاه مساجد ، عزم و همت عمومي را مي طلبد ، تصريح كرد : مسئولان امر، اقشار مختلف مردم و تمام كساني كه دغدغه اين امر را دارند مي توانند در اين زمينه فعاليت كرده و مؤثر واقع شوند .
ايجاد جذابيت در مساجد عاملي براي جذب جوانان است |
رئيس سازمان تبليغات اسلامي اصفهان |
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان اصفهان با اشاره به اين كه دين متناسب با فطرت الهي همگان است ، عدم وجود جذابيت لازم در مساجد را از موانع جذب جوانان به اين پايگاه هاي معنوي ، فرهنگي و انسان ساز اعلام كرد و گفت : چنانچه با در نظر گرفتن شرايط روز ، جذابيت هاي لازم در مساجد ايجاد شود ، پر رنگ شدن حضور عمومي و به ويژه جوانان را در مساجد شاهد خواهيم بود . حجت الاسلام سيد حسين بهشتي نژاد افزود : دين به طور طبيعي جاذبه دار ، دوست داشتني و هماهنگ با فطرت الهي همه اقشار انسان است و پيشينه حضور جوانان در مسجد نيز در كشور ايران مثبت است كه البته در سال هاي اخير و در بعضي از مقاطع ، اين حضور كمرنگ تر شده است . وي با تأكيد بر ضرورت شناخت آسيب ها و آفت هاي مؤثر در كمرنگ شدن اين حضور ، گفت : شك نيست كه شناخت اين موانع بهترين راهكار براي ايجاد زمينه مناسب به منظور جلب و جذب عموم مردم و به ويژه نوجوانان و جوانان به مساجد است . رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان اصفهان با تأكيد بر اين كه مسجد به عنوان اولين و بهترين پايگاه عبادي ، مي بايست براي جلب و جذب عمومي شرايط ويژه اي داشته باشد گفت : جاذبه طبيعي مسجد ، امام جماعت با ويژگي كامل ، خادميني كه شرايط لازم را داشته باشند ، نظافت مناسب مسجد ، اذان با صداي خوش و جذاب ، كتابخانه فعال و همچنين امكانات رايانه اي كه مطلوب جوانان امروز است ، از جمله عواملي هستند كه در نظر گرفتن آنها در جلب و جذب همگان و به ويژه جوانان به مساجد بسيار مؤثر است .
حجت الاسلام بهشتي نژاد افزود : مساجد علاوه بر كانون هايي براي بندگي خدا ، نماز وعبادت ، كانون فرهنگي و اطلاع رساني صحيح ديني نيز هستند و چنانچه جاذبه هاي لازم در آنها به كار گرفته شود ، به همان نسبت نيز حضور جوانان در اين پايگاه ها پررنگ تر خواهد شد .
ائمه جماعات بايد عالم به چندين علم باشند |
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان فارس |
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان فارس با اشاره به ضرورت فعاليت هر چه بيشتر در راستاي جذب و جلب جوانان به منظور حضور در پايگاه هاي فرهنگي و انسان ساز مساجد ، ويژگي هايي را براي مساجد و ائمه اطهار تعريف كردو گفت : براي جلب اعتماد جوانان و جذب آنها به مساجد ، ائمه جماعات مي بايست عالم به چندين علم بوده ، به خوبي مساجد را اداره و پاسخگوي نياز عمومي باشند . حجت الاسلام اسكندري گفت : در مقطعي از تاريخي يعني دوران انقلاب ، اوايل پيروزي آن و 8 سال دفاع مقدس ، مساجد سراسر كشور از رونق بسيار خوبي برخوردار بودند ، به گونه اي كه انقلاب ما از مساجد آغاز ، نيروي ها در مساجد اين پايگاه ها ساخته و رزمندگان در مساجد شكل گرفتند . وي با اشاره به اين كه مسجد مركز انسان سازي ، عرفان ومعنويت است گفت : انسان هاي بلند همتي كه انقلاب اسلامي را در اوايل حركت از خطرهاي زيادي در امان داشتند ، درون مساجد شكل گرفته ، از درون آن به پاخواسته و فعال شدند . حجت الاسلام اسكندري افزود : بعد از اين دوره پرفروغ ، به دليل تهاجم هاي فرهنگي گسترده اي كه از سوي دشمنان وتوسط وسايل ارتباط جمعي نظير ماهواره و اينترنت صورت گرفت ، از فروغ مساجد كاسته شد كه البته درصدي از اين تغيير ، بدنبال جنگ طولاني ايران و خسارت هاي مادي و معنوي بي شمار آن ، طبيعي است . وي با تأكيد بر اين كه عدم برنامه ريزي مناسب براي فعاليت مناسب و تأثير گذار مساجد در اين دوران ، مزيد بر علت شده ، گفت : مي بايست بعد از دوران دفاع مقدس با جديت ، به بازسازي فيزيكي و معنوي مساجد پرداخته مي شد كه مورد غفلت قرار گرفت . حجت الاسلام اسكندري با اشاره به اين كه فضاي فيزيكي مساجد ، آمادگي پذيرش جوانان را نداشته است گفت : مراسم هايي چون اعتكاف و شب هاي قدر ، به خوبي نشان داده كه جوانان اين مرز و بوم از چه فطرت پاكي برخوردار بوده و گرايش به معنويات نيز در آنها فراوان است ، اما آنچه اين قشر از آن بي بهره بوده اند ، برنامه فرهنگي مدون و سازماندهي شده بوده است . وي برنامه ريزي با فراغ بال ، ذهن باز ، آينده نگري و بينش مسئولان و دست اندركاران را مورد تأكيد قرار داد و گفت : در قدم اول ، نخستين اقدامي كه مي تواند مورد توجه قرار گيرد توجه به بافت مساجد است ، اين مكان هاي فرهنگي و معنوي بايد از حالت تخريب و كهنگي خارج شده و همواره با ظاهري زيبا و تميز پذيراي مردم باشند . حجت الاسلام اسكندري پرهيز از ارائه برنامه هاي طولاني ، خسته كننده و ملال آور را نيز از مواردي اعلام كرد كه مي بايست مورد توجه ائمه جماعات باشد ، نكته اي كه بايد بر آن تأكيد كرد اين است كه ائمه جماعات بايد عالم به چندين علم باشند چرا كه وظيف و رسالت آنها تنهاخواندن آيات و روايات و ارائه توضيح براي آنها نيست ، بلكه اين افراد مي بايست با به كارگيري بهترين روش ها ، اقشار مختلف مردم و به ويژه جوانان را به درستي ، جذب مساجد كنند . وي تصريح كرد : چنانچه علم ائمه جماعات به خوبي پاسخگوي نيازهاي همگان باشد ، افراد و به ويژه جوانان به جاي گرايش به سوي ديگر منابع ، جذب امام جماعت خوشرو ، با اخلاق ، باسواد و آشنا به كار مي شوند ، البته در اين ميان ديگر اصحاب مساجد مثل خادمين نيز مسئول بوده و بايد در جذب جوانان ، از طريق ابتكار عمل ، فعالانه عمل كنند .
انتخاب مديريت واحد اولين گام در ارتقاء جايگاه مساجد است |
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان قم |
رئيس سازمان تبليغات اسلامي قم با اشاره به لزوم ايجاد تغييرات اساسي در وضعيت فعلي مساجد به منظور جلب و جذب هر چه بيشتر اقشار مختلف مردم و به ويژه جوانان ، انتخاب يك مديريت واحد را براي دستيابي به هدف فوق ضروري اعلام كرد . حجت الاسلام ايراني اظهار داشت : چالش محوري و ملي كه امروز با آن مواجه هستيم ، تهاجم و شبيخون فرهنگي است ، در اين راستا به هيچ عنوان پسنديده و قابل قبول نيست كه اجازه دهيم دشمنان از هر شيوه اي براي لطمه وارد كردن به كشور استفاده كنند ، اما ما هيچ عملكرد مثبت و سازنده اي به منظور مقابله با اين تهاجم ها نداشته باشيم . وي گفت : براي فرهنگ سازي مناسب و رساندن نوجوانان و جوانان به جايگاهي كه تحت تأثير تبليغات سوء قرار نگيرند ، جلب و جذب آنها به فضاي معنوي و انسان ساز مساجد ، راهكاري اساسي و تأثيرگذار است . حجت الاسلام ايراني ، عملكرد موفق در راستاي جذب جوانان به مساجد را مستلزم شرايطي عنوان كرد و گفت : ايجاد جاذبه بصري و معنوي در مساجد ، ايجاد فضاي گفت و گو ، مجهز شدن اين فضاهاي معنوي به كتابخانه و هنچنين رايانه ، از جمله اولين نيازهاي ضروري مساجد كشور است . رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان قم ، مشكل اصلي مساجد را نداشتن يك متولي واحد فرهنگي اعلام و تصريح كرد : دستگا هاي مختلفي چون اوقاف ، وزارت ارشاد ، ائمه جماعات ، بسيج و سازمان تبليغات اسلامي از جمله دستگاه هايي هستند كه هر يك از نقطه نظر خود ، به مساجد نگريسته ، برنامه هايي را تدوين و تصميم گيري مي كنند . حجت الاسلام ايراني تأكيد كرد : تعدد و تكثر آراي دستگاه هاي مختلف ، پراكنده كاري و موازي كاري را بدنبال داشته و نتيجه اين اعمال نيز در جهت بهبود وضعيت مساجد و ارتقاء جايگاه آنها ، مؤثر واقع نخواهند شد . رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان قم تصريح كرد : براي تغيير در جايگاه مساجد ، بهبود وضعيت موجود و مشاهده حضور پررنگ جوانان در مساجد ، قبل از هر اقدامي مي بايست مديريت واحدي براي مساجد تعيين شود .
مديريت واحد نياز ضروري مساجد كشور است |
رئيس سازمان تبليغات اسلامي چهارمحال و بختياري |
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان چهارمحال و بختياري با اشاره به ضعف هايي موجود و عدم موفقيت مساجد در جلب و جذب جوانان ، مديريت واحد را راهكاري براي رفع اين مشكل عنوان كرد . حجت الاسلام مرتضوي گفت : يكي از عوامل مهم در كمرنگ شدن حضور جوانان در مساجد ، تهاجم فرهنگي است ، دشمنان با روانشناسي خاصي ، بر روي جوانان كار كرده و با توسل به روش هاي مختلفي از جمله هنر ، برنامه هاي تلويزيوني ، رسانه هاي جمعي و اينترنت ، به صورت پنهان در راستاي كم توجهي جوانان به مسائل ارزشي و معنوي عمل كرده اند . وي عدم اقدام به موقع مسئولان فرهنگي را عاملي ديگر در اين زمينه معرفي كرد و گفت : متأسفانه مسئولان فرهنگي نتوانسته اند در زمان هاي لازم پاسخگوي شبهات و نيازهاي جوانان كشور باشند و اين امر تأثيرات منفي در قشر جوان داشته است . حجت الاسلام مرتضوي ضعف در نظام آموزشي كشور را از ديگر عوامل مهم و تأثير گذار عنوان كرد و افزود : سطح علمي آموزش در مدارس كشور بسيار پائين است ، به گونه اي كه اين ضعف در دوران دبيرستان به خوبي مشهود است . رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان چهارمحال و بختياري يادآورشد : در جريان برنامه هاي توسعه كشور و پس از جنگ تحميلي ، توسعه اقتصادي و سياسي مورد توجه ويژه قرار گرفت اما طي اين مدت غفلت از توسعه مسائل ارزشي و معنوي جوانان را شاهد بوده ايم . حجت الاسلام مرتضوي اعلام كرد : نداشتن مديريت واحد براي مساجد كشور مشكل بزرگي است كه عدم هماهنگي در فعاليت ها ، پراكنده كاري ، تداخل و نتيجه بخش نبودن اقدامات را در پي دارد .
پس از دريافت گزارش سازمان تبليغات اسلامي رفع مشكل مديريتي مساجد آغاز مي شود |
عضو كميته ارشاد و تبليغات مجلس شوراي اسلامي |
ميرتاج الديني ،عضو كميته ارشاد و تبليغات كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به اين كه بحث تعيين مديريت واحد براي مساجد در كميسيون فرهنگي مطرح شده است ، خواستار تسريع سازمان تبليغات اسلامي به منظور تهيه گزارش پيشنهادي در اين ارتباط شد . حجت الاسلام سيد محمدرضا ميرتاج الديني گفت : بدنبال مذاكراتي كه با مجموعه هاي فرهنگي داشته ايم ، از سازمان تبليغات اسلامي خواسته شده تا طرح جامعي براي مديريت مساجد تهيه و ارائه كند كه اين پيشنهاد از سوي سازمان فوق با استقبال مواجه شده است .حجت الاسلام ميرتاج الديني افزود : پس از ارائه طرح از سوي سازمان تبليغات ، اين طرح از سوي كميسيون و ديگر دستگاه ها مورد رسيدگي و ارزيابي قرار مي گيرد تا به گونه اي كارشناسي شده ، مشكل مديريت مساجد برطرف شود . عضو كميته ارشاد و تبليغات مجلس شوراي اسلامي ، با تأكيد بر اين كه پس از طي اين مراحل به مديريت واحدي براي مساجد خواهيم رسيد گفت : به اين شكل مشكل فعلي مديريتي مساجد رفع شده ، زمينه براي ارتقاء جايگاه آنان فراهم مي شود. حجت الاسلام ميرتاج الديني افزود : در اين مرحله تسريع در تهيه گزارش از سوي سازمان تبليغات اسلامي ضرورتي است كه رسيدگي زودتر به مسئله مديريت مساجد را بدنبال خواهد داشت . عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در ادامه بر ضرورت ايجاد زمينه هاي لازم به منظور جلب وجذب جوانان به مساجد تأكيد كرد و گفت : براي اين منظور دستگاه هاي فرهنگي مي بايست با توجه به زمينه هاي فرهنگي كه در جامعه ايجاد شده فعاليت كرده و برنامه هاي خاصي را پيش بيني و اجرا كنند .
نظر شما