به گزارش خبرنگار مهر، حسین کیخا ظهر چهارشنبه در جلسه انجمن کتابخانه های شهرستان زابل که در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: باید یکی از برنامه های مدیران فرهنگی، توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه باشد.
وی نقش آموزش و پرورش را در ترویج فرهنگ مطالعه مهم عنوان کرد و گفت: باید معلمان خود اهل مطالعه بوده و در مقاطع تحصیلی مختلف فرهنگ مطالعه را در بین دانش آموزان نهادینه کنند.
وی افزود: کتاب و کتابخوانی و میزان گرایش به مطالعه، امروزه یکی از شاخص های توسعه به شمار می رود.
فرماندار زابل بیان داشت: در حال حاضر مطالعه و کتابخوانی وضعیت مطلوبی در جامعه ندارد و آن طور که باید اقدامات فرهنگی لازم برای ترویج و اشاعه فرهنگ مطالعه صورت نگرفته است.
وی گفت: برای رفع موانع و ایجاد زمینه و بستر لازم در راستای ترویج و توسعه فرهنگ مطالعه، نهادهای مختلف در چند بخش از جمله خانواده، مدارس و نظام آموزشی، کتابداران و کتابخانه ها، دولت و رسانه های گروهی و ناشران و کتاب فروشی ها، با رفع مشکلات موجود، همسو و متحد به سمت هدف مشخصی حرکت کنند.
وی با اشاره به نقش خانواده در ترویج فرهنگ کتابخوانی افزود: خانواده عامل بسیار مؤثری در ایجاد عادت به مطالعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی است.
کیخا اظهار داشت: محیط و شرایط خانواده، روش تربیتی و آموزشی والدین، طرز تفکر و نگرش والدین در ارتباط با مطالعه و کتابخوانی و وجود کتب و نشریات قابل دسترس نقش بسزایی در تقویت عادات مطالعه و کتابخوانی دارد.
وی در زمینه نقش مسئولان در ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی گفت: توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، یک عزم همگانی را می طلبد و تاکنون نیز از طریق نهادهای دولتی، اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
وی افزود: امروزه کتابخوانی به عنوان یکی از منابع مهم دستیابی به اطلاعات فقط فردی نیست که به سبب علاقه و سلیقه شخصی یا اشخاص بتواند استمرار یابد، بلکه ضرورت های اجتماعی، موقعیت تاریخی و فرهنگی جامعه، نیازهای نظام اجتماعی و علایق و انگیزههای فردی، ضرورت مطالعه را افزایش داده و عوامل تعیین کننده ای در کتابخوانی به شمار می روند.
فرماندار زابل بیان داشت: ترویج فرهنگ مطالعه فقط راهی برای تأمین اوقات فراغت نیست و چنین مقوله مهمی را در بحث سرگرمی ها نباید مورد مطالعه قرار داد، بلکه این امر باید پایه و بنیان استوار هر برنامه ریزی اصولی، اجتماعی و توسعه ملی قلمداد شود.
وی گفت: کتاب دریچه ای به سوی جهان شگفت انگیز علم و معرفت بوده و مطالعه راهی است بسیار ساده و عملی برای پرورش استعدادهای خدادادی انسان و آموزش علوم و فنون که او را در مسیر رشد و تکامل راهنمایی کند.
وی از شهرداری ها خواست خود را در ارتقای فرهنگ مطالعه مسئول دانسته و در توسعه و گسترش کتابخانه ها تلاش کنند.
نظر شما