به گزارش خبرنگار مهر، انقلاب اسلامی ایران مبتنی بر ارزشهای معنوی و باورهای دینی و اخلاقی است از اینرو یکی از اصول بنیادین آن، حمایت از حقوق ملتهای مظلوم و مستضعفان جهان است و در واقع جوهره و پیام اصلی انقلاب اسلامی ایمان به خدا و عمل به دستورات الهی است که یکی از مبانی آن ایستادگی در برابر ظلم و دفاع از مظلوم است.
با توجه به این نگرش انسانی و اسلامی، امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران از همان سالهای نخست مبارزه علیه نظام طاغوت با نفی سیاستهای استثماری، از حقوق ملت فلسطین در چارچوب اهداف مبارزه ملت ایران حمایت کرد و بر پایه ایدئولوژی عدالت محور انقلاب اسلامی، حمایت از فلسطین و افشای ماهیت تجاوز کارانه رژیم غاصب صهیونیستی را نقطه عزیمت انقلاب اسلامی به سوی اهداف آرمان خواهانه قرار داد.
ظلم ستیزی از ویژگی های انقلاب اسلامی است
ویژگی ظلم ستیزی انقلاب اسلامی از دهه 60 تا مقطع پیروزی انقلاب اسلامی به تدریج موجب گسترش و ترویج فرهنگ مبارزه ضد رژیم صهیونیستی شد و با پیروزی انقلاب اسلامی این حرکت گستره ای جهانی یافت و ایران بعنوان خاستگاه جنبشهای آزادیخواه مردمی و مقاومت در برابر زور، سبب تقویت روحیه و امیدواری بسیار قابل توجه در میان ملت های منطقه به ویژه مردم مظلوم فلسطین شد.
این تأثیرگذاری با اعلام خط مشی سیاسی نظام جمهوری اسلامی که در قانون اساسی آن نیز بر حمایت از حقوق ملتهای مظلوم و مستضعف جهان تاکید شده است، از شدت بیشتری برخوردار شد.
روز جهانی قدس برگرفته از جهان بینی سیاسی اسلام است
حرکت آگاهانه امام خمینی (ره) در اعلام روز جهانی قدس که برگرفته از جهان بینی سیاسی اسلام بود، موجب افزایش آگاهی در سطح جهان اسلام و آغاز حرکتی آگاهی بخش در سطح جهان در قبال سرنوشت ملت فلسطین شد و در واقع انقلاب اسلامی، جریانهای مقاومت و پایداری را که به دلیل سیاستهای سرکوب گرانه قدرتهای مسلط جهانی عملا رو به نابودی و یا انحراف از مسیر واقعی خود بودند، جان دوباره بخشید و در برابر ملتهای منطقه راه جدیدی گشوده شد که اهداف آن نه تنها از فضای بین المللی رقابت دو بلوک قدرت شرق و غرب متأثر نبود، بلکه خود بعنوان یک اندیشه و حرکت انقلابی مبتنی بر شعار عدالت خواهی و احترام به حقوق انسانی، قدرتهای جهانی را با تمام اهداف و ایدئولوژیهای سیطره طلبانه آنها نفی کرد و در برابر آنها ایستاد.
همه جهان اسلام مسئله فلسطین را مسئله خود بدانند
امام جمعه ابرکوه در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران، به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، دفاع از حقوق ملت فلسطین را به یک جهاد اسلامی تبدیل کرد و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در فرازی از سخنانشان در سومین کنفرانس بین المللی قدس در سال 2006، اشغال فلسطین و قدس شریف را بزرگترین مصیبت تاریخ معاصر خواندند و با اشاره به شکست تلاش دهها ساله آمریکا، انگلیس و صهیونیستها برای پاک کردن نام فلسطین از نقشه جهان تصریح کردند: "همه دنیای اسلام باید مسئله فلسطین را مسئله خود بدانند تا در سایه تحقق وعده های الهی، فلسطین به ملت فلسطین برگردد و دولت واحد فلسطینی به انتخاب همه فلسطینیان، سراسر کشور خود را اداره کنند".
آزادی فلسطین مهمترین دغدغه فکری امام بود
حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی افزود: از دیدگاه سیاسی امام خمینی(ره)، اگر تأسیس حکومت اسلامی، اولویت نخست برای ایشان در ایران بود، آزادی بیت المقدس و سرزمین فلسطین نیز مهمترین دغدغه فکری و عمل سیاسی را تشکیل می داد و نگاهی به تاریخ مبارزات دیرینه امام خمینی (ره) با رژیم شاه در ایران، ابعاد اندیشه حمایت از ملت فلسطین را به عنوان یکی از پایه های تفکر سیاسی انقلاب اسلامی، بخوبی نشان می دهد.
وی بیان داشت: در واقع باید گفت در اندیشه و مبانی فکری و اصول سیاسی انقلاب اسلامی، مسئله فلسطین به عنوان یک مسئله جهان اسلام مطرح شد و امروز جایگاه حقیقی خود را از همین دیدگاه در گستره جهان اسلام عملاً به دست آورده است.
انتفاضه فلسطین برگرفته از انقلاب اسلامی است
حسینی افزود: به باور بسیاری از تحلیلگران، انتفاضه ملت فلسطین که پایه های رژیم غاصب صهیونیستی را به لرزه در آورده است، از انقلاب اسلامی ایران الهام گرفته و این تأثیر امروز در شرایطی که رژیم صهیونیستی همه توان خود را برای نابودی مقاومت و پایداری ملت فلسطین به کار گرفته است، آشکارتر از قبل نمود دارد و سیر تحولات انقلاب اسلامی چه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و چه در سه دهه گذشته پس از پیروزی انقلاب نشان می دهد حمایت از فلسطین همواره از نقاط محوری مبارزات مردم ایران بوده است.
وی بیان داشت: اعلام روز جهانی قدس، حضور کارآمد و مؤثر ایران در همه صحنه های منطقه ای و بین المللی از طریق پیگیری فعال سیاست خارجی، رایزنیهای مستمر با سازمان کنفرانس اسلامی، جبنش غیرمتعهدها و حمایت صریح و بدون ترس از قدرتهای جهانی از ملت فلسطین در مجامع بین المللی و به ویژه سازمان ملل، از مؤلفه های اصلی سیاست حمایت ایران از ملت فلسطین بوده است و از همین روست که رژیم صهیونیستی بخش مهمی از سیاست خارجی خود را بر مخدوش نشان دادن حمایت ایران از مبارزه ملت فلسطین قرار داده و با تروریست توصیف کردن مقاومت ملت فلسطین در برابر اشغالگران، می کوشد حمایت ایران از ملت فلسطین را کم اهمیت و حاشیه ای نشان دهند.
انقلاب اسلامی بیداری اسلامی را به الگو تبدیل کرد
حسینی افزود: این واقعیتها نشان می دهد انقلاب اسلامی ایران با حمایت از ملت فلسطین، جریان بیداری اسلامی را در قالب تجربه ای عینی مطرح کرد و آن را به عنوان یک دستاورد بزرگ به الگویی قابل گسترش در سطح جهانی حفظ کرد و این موضوع از نگاه بسیاری از تحلیلگران و صاحبنظران سیاسی نیز دور نمانده است.
وی عنوان کرد: "مجدی حسین" سرمنشی حزب عمل اسلامی مصر درباره نقش محوری ایران در حمایت از حقوق امت اسلام معتقد است که انقلاب اسلامی نه تنها استقلال را برای ایران به ارمغان آورد، بلکه اساس استقلال و نهضت استقلال خواهی را به تمام جهان هدیه کرد و توانست الگوی این نهضت را به ملتهای عربی و اسلامی نشان دهد.
امام جمعه ابرکوه ادامه داد: از نگاه این سیاستمدار مصری، انقلاب اسلامی توانست الگوی آزادیخواهی را در مناطق مختلف جهان توسعه دهد که نمونه عینی آن را می توان در مسایل فلسطین و غزه مشاهده کرد که ملت فلسطین با الهام گرفتن از این اندیشه ها و اینکه نباید اسرائیل را به رسمیت شناخت، به مبارزه خود علیه این رژیم ادامه می دهد.
قاطع ترین اقدام ایران قطع ارتباط با صهیونیستها بود
وی افزود: یکی از صریح ترین و قاطع ترین اقدامات ایران در حمایت از حقوق ملت فلسطین تصمیم سرنوشت ساز ایران در اوایل انقلاب اسلامی مبنی بر قطع روابط با رژیم صهیونیستی و تبدیل سفارت اسرائیل به سفارت فلسطین بود و اکنون نیز پس از گذشت سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، سیاست حمایت از فلسطین در سرلوحه سیاست خارجی ایران قرار دارد.
حسینی عنوان کرد: مجلس ایران نیز علاوه بر تشکیل کمیته دائم حمایت از فلسطین، با حساسیت و پیگیری بی وقفه طرحهایی را در حمایت از حقوق ملت فلسطین از طریق رایزنی با مجامع و نهادهای بین المللی و جلب حمایتهای بین المللی و کشورهای اسلامی به تصویب رسانده است.
به اعتقاد کارشناسان، حمایت ایران از فلسطین، مسئله فلسطین و قدس را در سطح جهان اسلام مطرح کرد و با نگرشی جامع به این موضوع، مسئله فلسطین را به عنوان سرنوشت امت اسلام از جنبه توجه به تهدیدهای مشترک، وارد ادبیات سیاسی مسائل خاورمیانه کرد.
این مسئله سبب شد تا آمریکا و اسرائیل در سرکوب مقاومت ملت فلسطین و تحمیل طرحهای سازشکارانه در خاورمیانه با چالشهای جدی مواجه شوند که یکی از نمودهای مهم آن شکست طرح خاورمیانه ای آمریکا در اجلاس آناپولیس و تغییر معادلات نظامی در ارزیابی مقاومت اسلامی پس از شکست اسرائیل در جنگ 33 روزه لبنان بود.
فتحی شقاقی، شهید جنبش جهاد اسلامی درباره انقلاب اسلامی و تأثیرات آن بر مقاومت فلسطین می نویسد: بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، نخستین مرکز جهاد اسلامی فلسطین در نوار غزه فعال شد.
تأثیر امام خمینی بر روشنفکران فلسطین
ظهور امام خمینی(ره) بر روشنفکران فلسطینی مؤثر واقع شد و سبب شد که آنها در جستجوی راه هایی برای اعمال تعلیمات امام خمینی(ره) در صحنه فلسطین برآیند و در واقع فلسطین بخشی از روند بیداری جهان اسلام است و به بیان دیگر، جهاد ملت فلسطین بخش برجسته ای از جهاد گسترده دنیای بیدار شده اسلام با مستکبران و متجاوزان است و این همان مفهوم واقعی حمایتی است که جمهوری اسلامی ایران از فلسطین داشته است.
امروز نیز ملت ایران بر استمرار و ادامه این راه تأکید دارد زیرا معتقد است که مهمترین عنصر در حمایت واقعی، کمک به یافتن حقیقت مسئله و قرارگرفتن ملت فلسطین در جایگاه اقتدار و کشاندن رژیم غاصب اسرائیل به جایگاه ضعف و تزلزل و درماندگی است.
نظر شما