به گزارش خبرنگار مهر، هم اکنون استان ایلام در بخشهای مختلف فرهنگی، عمرانی، اقتصادی، صنعتی و کشاورزی با مشکلات متعدد مواجه است و کسی منکر این نیست تلاش برای برطرف کردن این مشکلات از سوی مسئولان انجام شده بلکه این تلاشها در حدی نبوده که تمام مشکلات برطرف شود و هنوز بخش عظیمی از محرومیتها در استان وجود دارد.
طبق گفته کارشناسان، استان ایلام از لحاظ شاخص های توسعه در ردیف آخر استانهای کشور قرار دارد اما در جدولی که به منظور تعیین رتبه استانهای کشور به لحاظ رده بندی توسعه یافتگی صنعتی در کشور توسط مرکز اطلاع رسانی طرح آمایش صنعتی و معدنی وزرات صنایع منتشر شده، استان ایلام از میان استانهای محروم جداشده و به گروه استانهای توسعه یافته پیوسته است به این ترتیب استانهایی مانند فارس، اردبیل، کرمانشاه و همدان و کردستان از ایلام توسعه یافتگی صنعتی کمتری دارند.
براساس این گزارش درم قدمه این جدول آمده است: رده بندی استانهای کشور با بهره گیری از مدل برنامه ریزی چند منظوره به روش وزن دهی ساده که اطلاعات پایه آن از مرکز آمار ایران، دفتر آمار و فرآوری داده های وزارت صنایع و معادن، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و بر اساس سرمایه گذاری و اشتغال طرحهای صنعتی معدنی مورد محاسبه و پردازش قرار گرفته و رتبه هر استان از نظر رده توسعه یافتگی صنعتی سرانه، تعیین می شود.
این گزارش می افزاید: طرح آمایش صنعتی و معدنی در کشور در پی عادلانه کردن پیشرفت صنعتی کشور در اقصی نقاط کشور است و بر اساس نتایج حاصل از آن برای مسائل مبتلابه صنعت استانها مانند ایجاد طرح های جدید و طرحهای نیمه تمام، نوسازی و بازسازی طرحها و اختصاص سرمایه در گردش به صنعت استانها بودجه لازم اختصاص داده می شود و به این ترتیب استانهای بالای جدول از مزیت و بودجه کمتری نسبت به استانهای پائین در جدول برخوردار خواهند شد.
طبق این آمار، ایلام توسعه یافته شده و به بودجه کمتری نیاز دارد. اما چرا و چگونه ایلام باید توسعه یابد. نماینده مردم ایلام در مجلس در این باره گفت: در برخی آمارهای غیر واقعی مسئولان، استان ایلام در ردیف و بین استانهای برخوردار قرار داده شده است.
شاپور پولادی عنوان کرد: مدیران، فرمانداران، بخشداران و... در استان ایلام در ارائه آمارها توجه و دقت بیشتری داشته باشند.اکنون استان ایلام در شاخصههای مختلف از جمله آب، برق، گاز، سرانه ورزشی و... دارای مشکلات فراوان و جزو استانهای غیر برخوردار است.
پولادی گفت: اگر مسئولان آمار غیرواقعی ارائه دهند، از این پس به استان ایلام به عنوان یک استان برخوردار نگریسته شده و در تزریق اعتبارات باید به استانهای کمتر برخوردار توجه بیشتری شود و حق هم این است.
این مشکل آمار غیرواقعی در سالهای گذشته در بخش اشتغال استان ایلام نیز به وضوح دیده شده است.
هم اکنون وضعیت بدی از نظر بیکاری در استان ایلام وجود دارد و فقر و خودکشی در استان همچنان از مشکلات عمده مردم است و خشکسالی هم به این مشکلات افزوده شده است. این همه مشکلات استان ایلام نشان می دهد هنوز ایلام یک استان محروم است و به دلیل تعطیلی بیشتر بخشها در حال توسعه هم نیست.
داریوش قنبری در گفتگو با خبرنگار مهر در ایلام با انتقاد از بی توجهی دولت به استان ایلام گفت: ایلام به یک منطقه کاملا فراموش شده از سوی دولت تبدیل شده است.
وی بیان داشت: هم اکنون بحرانهای جدی، استان ایلام را در برگرفته ولی هیچ کسی به این مشکلات در استان توجه نمی کند.
این نماینده عنوان کرد: مردم استان ایلام در فقر کامل زندگی میکنند و هماکنون بهعلت افزایش فقر در استان ایلام حدود ۳۵ درصد از مردم استان تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند.
قنبری از نبود شغل برای جوانان در استان ایلام ابراز نارضایتی کرد و گفت: نبود شغل برای جوانان موجب یاس و ناامیدی و به تبع آن خودکشی این افراد شده است.
نظر شما