به گزارش خبرنگارمهر، حسن بیادی نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در سیصد و نود و نهمین جلسه شورا پیرامون طرح تدوین برنامه جامع پایش ومقابله با پدیده گرد و غبار با بیان اینکه در این زمینه 70 نقطه شناسایی شده که 14 نقطه خطرناک آن در کشور عراق قرار دارد، اظهار کرد: در حال حاضر 19 استان با مشکل ریزگردها مواجه هستند که در این خصوص به دولت و مجلس پیشنهاد می شود نسبت به فعال کردن کارگروه ملی کنوانسیون مقابله با بیابانزدایی به ریاست معاون اول رئیس جمهور و به دبیری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست اقدام کنند، همچنین مقتضی است جز استان هایی که برای آنها بودجه مصوب در خصوص پدیده گرد و غبار لحاظ می شود استان تهران را نیز در نظر گیرند.
در ادامه علی رضا دبیر عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه روز گذشته هوای تهران سالم بود، گفت: مطلوب است چگونگی وضعیت هوا حداقل توسط روزنامه همشهری برای آگاهی مردم درج شود و در بحث ریز گردها نیز این اطلاعات ارائه شود.
بیادی هم در ادامه تاکید کرد: شهرداری را نباید مکلف کنیم که بودجه ریز گردها را دریافت کند این مسئله به عهده شهرداری نیست، وظایف شهرداری مشخص است و چرا بیرون از حیطه وظایف از آن انتظار داریم، همانند مسئله کودکان کار که 15 نهاد به طور مستقیم با این امر سر و کار دارند اما شهرداری برای اجرای تکالیف این چنینی بازخواست می شود در حالی که نهادهای اصلی پاسخگو نیستند.
در ادامه جلسه مرتضی طلایی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران گفت: شرکت کنترل هوای تهران موظف است نسبت به اندازه گیری و گزارش دهی مستمر به نهادهای مسئول از جمله وزارت بهداشت و سازمان حفاظت از محیط زیست در مورد ذرات معلق و توزیع اندازه ذرات و انواع آن اقدامات لازم را به عمل آورد و دستگاه سنجش ریزگردها نیز در شهر نصب شود.
وی افزود: شهرداری موظف است با همکاری سایر دستگاههای ذیربط نسبت به تغییر پیوست اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مربوط به شرایط بحرانی آلودگی هوا اقدامات لازم را به انجام رساند و با هدف کاهش عوارض ناشی از ریز گردها اقدام لازم برای هشدار و پیش آگاتهی به شهروندان صورت گیرد .
طلایی اضافه کرد: شهرداری باید برنامه های ویژه کودکان، سالمندان و بیماران را با همکاری وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی تهیه و تدوین کند و علاوه بر آن هر گونه فعالیتی که موجب تشدید آلودگی هوا شود را کنترل و تنطیم کند تا این آلودگی به کمترین حد خود برسد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران با بیان اینکه ماسکهایی که هم اکنون برای آلودگی هوا مورد استفاده قرار می گیرد نمی تواند در برابر خطرات ریزگردها تاثیر گذار باشد، اظهار کرد: مسیر جهت باد در تهران از غرب به شرق است و ساختن ساختمانهای بلند مرتبه در غرب تهران می تواند مشکلاتی را در این زمینه به وجود آورد که باید در مورد آن بررسیهای لازم اعمال شود.
معصومه آباد عضو شورای شهر تهران نیز در این خصوص خاطرنشان کرد: باید سازمان مدیریت بحران فعال شده و اطلاعات لازم را پیرامون خطر ریز گردها به شهروندان ارائه دهد تا به طور مثال هنگامیکه مدارس به دلیل وجود ریزگردها تعطیل می شود والدین با فرزندانشان از خانه خارج نشوند و با ارائه راهکارهای مناسب الگویی برای سایر شهرها قرار گیرد.
در ادامه پروین احمدی نژاد عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در شورای بحث فرهنگ سازی و چگونگی مقابله شهروندان با آلودگی هوا کمرنگ دیده شده، اظهار کرد: در این مورد باید شهرداری به توسعه وحفظ فضای سبز شهر پرداخته و به طور مثال در شمال غرب میدان ونک فضای سبز را به ایجاد ساختمانی بلند مرتبه مبدل نسازد که این ساختمان سازیها بحث ریز گردها را تشدید می کند.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران هم در خصوص گرفتن بودجه برای بحث ریزگردها توسط شهرداری تهران عنوان کرد: شهرداری به تنهایی قادر نیست همه کارها را به انجام رساند و یا به طور مثال در بحث ریزگردها با مشاهده وضعیت خطرناک اعلام تعطیلی کند چرا که این امور در حیطه وظایف شهرداری نبوده و شهرداری با همکاری با سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت باید نسبت به اطلاع رسانی مردم اقدام کند اما در بحث آگاه سازی نیز وظیفه اصلی با صدا و سیما است.
دبیر افزود: استانداری تهران نیز جلساتی را برای آلودگی هوا برگزار می کند ودر خصوص بحث ریزگردها اقدمات لازم تاکنون صورت نگرفته است.
در ادامه احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران نیز اظهار کرد: در خصوص بحث ریزگردها ساخت و ساز دره اوین نیز می تواند تاثیر گذار باشد چرا که فضای سبز این محیط تخریب می شود و خود عاملی برای تشدید بروز ریزگردها است.
بنابر این گزارش، طرح تدوین برنامه جامع پایش و مقابله با پدیده گرد وغبار در شهر تهران با رای اکثریت اعضاء شورای شهر به تصویب رسید.
نظر شما