به گزارش خبرگزاري مهر، در ادامه اين تحليل آمده است : آنچه كه از هم اكنون مي توان پيش بيني كرد پيروزي شيعيان در انتخابات آتي عراق است . اما نكته اي كه به ذهن مي رسد اين است كه آيا شيعيان عراقي در صدد پيروي از سياستهاي تهران هستند يا بطور مستقل دست به ساخت تركيب سياسي كشور خود مي زنند ؟
آسوشيتدپرس در ادامه نوشت : شمار زيادي از آگاهان سياسي عراق اميدوار هستند تا در انتخابات آتي اين كشور گروههاي سني ، شيعه ، كرد و همچنين احزاب مختلف با اتحاد با يكديگر راهي را براي ساختن عراقي آرام و با ثبات بيابند . اما آنان معتقدند كه نبايد اين امراز كشورهاي همسايه تاثير پذيرد بلكه بايد با ابتكار عمل به اين مسئله پرداخته شود .
اين منبع تحليلي با اشاره به اينكه 60 درصد ازجمعيت 26 ميليوني عراق را شيعيان تشكيل مي دهند ، نوشت : شيعيان در زمان حكومت ديكتاتوري صدام از مجال كمي برخوردار بودند . اين گروه از مسلمانان عراقي همواره مورد اذيت و آزار اعضاي حكومت قرارمي گرفتند . اما اكنون با سقوط حكومت صدام و بركناري وي راه براي فعاليتهاي سياسي اين دسته باز شده است .
آسوشيتدپرس درادامه تصريح كرد: ملك عبدالله پادشاه اردن درسخنان پي درپي خود درخصوص پيروي مقامات عراقي از سياستهاي تهران به آنها هشدار داده و مدعي شده است كه تبعيت از سياستهاي ايران به هيچ وجه به نفع آنها نخواهد بود .
" عبدالله " سني مذهب از مقامات عراقي خواسته است تا بدور ازهياهوي كشورهاي همسايه خود به تشكيل دولت جديد بپردازند . اين درحالي است كه مقامات ايران بارها برعدم مداخله خود در امورعراق تاكيد كرده اند .
به نوشته آسوشيتدپرس تهران اعلام كرده كه سعي دارد ازهرگونه دخالت درامورداخلي عراق خودداري مي كند .
نظر شما