دكتر غلامرضا اخلاقي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب افزود : هر زن و شوهر مقيم ايران در صورت توافق با يكديگر مي توانند سرپرستي طفلي صغير را بر عهده بگيرند مشروط بر آنكه منافع مادي و معنوي طفل را تامين نمايند.
وي با اشاره به اينكه زوجين در صورتيكه 5 سال تمام از تاريخ ازدواج آنها گذشته باشد و آنها در اين مدت صاحب فرزندي نشده باشند مي توانند فرزندي را به سرپرستي بپذيرند گفت : سن يكي از زوجين بايد حداقل 30 سال تمام باشد .
وي با بيان اينكه زوجين بايد امكان مالي براي نگهداري كودك بي سرپرست را داشته باشند گفت : هيچ كدام از زوجين نبايد مبتلا به بيماري واگير دار صعب العلاج و همچنين معتاد به الكل ، مواد مخدر و ساير اعتيادات باشند.
وي در خصوص شرايط طفلي كه به سرپرستي واگذار مي شود گفت : سن طفل بايد كمتر از 12 سال باشد وهيچيك از والدين و يا جد پدري كودك شناخته نشده و يا در قيد حيات نباشند و يا از كودكاني باشد كه به سازمان بهزيستي سپرده شده و سه سال تمام پدر ، مادر و يا جد پدري او مراجعه نكرده باشد.
مستشار قضايي معاونت آموزش قوه قضاييه خاطر نشان كرد : دادگاه صالح رسيدگي به اين امر دادگاه عمومي محل اقامت متقاضي است و دادگاه در دور مرحله به تقاضاي فرزند خواندگي رسيدگي و مبادرت به صدور راي مي كند و در صورتيكه دادگاه زوجين را از جهات اخلاقي و مادي واجد شرايط تشخيص دهد دادگاه مبادرت به صدور حكم سرپرستي آزمايشي و پس از آن حكم سرپرستي دائم را صادر مي كند و مراتب به اداره ثبت احوال جهت صدور شناسنامه ابلاغ مي شود .
نظر شما