به گزارش خبرنگار مهر، گرچه حضور چهرههای جدید و ایجاد شغل برای جوانان تازه کار و بازیگران کم تجربه فرصت مغتنمی در راستای معرفی و پرورش چهرههای متنوعتر به حساب میآید اما استفاده از بازیگران بومی در سریال استانی "پیک راستان" را نمیتوان به عنوان نکته مثبت این کار نام برد.
همگی بازیگران این مجموعه تلویزیونی اصفهانی هستند اما کاریزما و جذابیت کافی برای جلب توجه مخاطب سراسری نسبت به این بازیگران در کار به وجود نیامده است. انتخاب این بازیگران برای اکبر خواجویی یک ریسک به حساب میآید و او با توجه به پیشینه و سابقه خود با اطمینان از موفقیت چنین تلاشی اقدام به انجام آن کرده اما حال با شکست مواجه شده است.
در این خصوص علاوه بر چینش و انتخاب بازیگران میتوان به داستان "پیک راستان" و هسته اصلی آن نیز اشاره کرد. ایده اولیه کار که با ازدواج یک زوج نویسنده شکل میگیرد، رخ دادن ماجراهایی در یک آژانس است که هر بار با سفارشی که برای پیک یک نامه یا هر چیزی دیگری به مالکان آن ارائه میشود، اتفاقات تازهای رقم میخورد که ماجرای آن قسمت از برنامه را شکل میدهد.
نه تنها این ایده به خودی خود میتوانست موفق باشد بلکه به دلیل ظرفیت ذاتی و موقعیتی که میسازد میشد از آن برای ایجاد تنوع و عدم دچار شدن به تکرار بهره جست و هر بار داستان و روایت تازهای را با دیدی نو روایت کرد.
علاوه بر آن به دلیل نوع روایت داستان در داستان و حضور نویسندهای که راوی ماجراهای سریال معرفی میشود، ظرفیت بهره جستن از فضاهای تازه و دیگر شیوههای متفاوت داستانگویی و صحنهپردازی برای نویسنده اصلی فراهم بود و میشد نتیجه بهتری از کار دید. اما نگارش این مجموعه با سهل و ممتنعترین عناصری که به دست میآیند صورت گرفته است.
اکبر خواجویی با تجربه آثار موفق و ماندگاری چون "پدر سالار" و "دبیرستان خضرا" انتظار تماشای سریالی به مراتب زیباتر و تکنیکیتر را در مخاطب به وجود میآورد. مجموعهای که علاوه بر نکات شیرین و جذابی از زندگی که در دیگر ساختههای خواجویی به یاد میآیند، دارای کارگردانی قوی و پختهای باشد، اتفاقی که متاسفانه رخ نداده است.
به نظر میرسد با سیاست آغاز سریال "وضعیت سفید" در نخستین شب شش ماهه دوم سال همزمان با هفته جنگ، "پیک راستان" در یکی از بهترین ساعات پخش تلویزیون روانه آنتن شده است تا به این واسطه در این مدت زمان صرفا آنتن خالی نباشد.
----------------------
مریم عرفانیان
نظر شما