۲۷ شهریور ۱۳۹۰، ۱۵:۲۱

چراغعلی:

طرح تقویت فرهنگهای بومی در همایش شوراهای کشور تصویب شد

طرح تقویت فرهنگهای بومی در همایش شوراهای کشور تصویب شد

گرگان - خبرگزاری مهر: رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیست شهری شورای شهر گرگان گفت: در بیست و چهارمین اجلاس مجمع مشورتی کمیسیون های فرهنگی، اجتماعی و زیست‌شهری شوراهای اسلامی کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها، طرح ایجاد مدیریت سلامت شهری، حفظ و تقویت فرهنگ های بومی و محلی تصویب شد.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا چراغعلی بعد از ظهر یکشنبه در جلسه شورای شهر گرگان افزود: با عنایت به لزوم احیاء و تقویت فرهنگ های بومی (قومی و محلی) در سطح کشور به طور عام و در سطح کلانشهرها و مراکز استان ها به طور خاص، در راستای توسعه فرهنگی، تحکیم وحدت و انسجام ملی برای مصون سازی خرده فرهنگ های ایرانی و آداب و رسوم، ارزش ها، هنجارها، سنت ها و آیین ها، شیوه زندگی گروه ها، هویت های قومی و محلی، طرح الزام شهرداری ها برای حفظ و تقویت فرهنگ های بومی و محلی در دستور کار این اجلاس قرار گرفت.

وی اظهار داشت: شهرداری موظف است با همکاری نهادها و سازمان های بین بخشی در قالب راهکارهای این مصوبه و متناسب با شرایط و مقتضیات جغرافیایی و ویژگی های بومی و محلی برنامه های عملیاتی مدونی را جهت «ایجاد و گسترش بازارهای هویتی – محلی در شهرها» تهیه کرده و پس از تصویب شورای اسلامی شهر به مرحله اجرا گذارد.
 
این عضو شورای شهر گرگان حمایت از تاسیس و راه اندازی پژوهشکده اقوام، گروه های محلی و دانش بومی، تالیف دائرة المعارف ها، دانشنامه ها و سالنامه های فرهنگ و هنر اقوام محلی، حمایت از پژوهش ها و مطالعات کاربردی در حوزه خرده فرهنگ های قومی و محلی و دانش ها و مهارت های بومی با تاکید بر رهیافت بازارسازی و بازاریابی منطقه ای و ملی و شناسایی، طبقه بندی و برآورد ظرفیت های تولید محصولات فرهنگی و هنری بومی را بخشی از راهکارهای عام ارایه شده در این خصوص اعلام کرد.
 
چراغعلی حمایت و مشارکت در ساخت و یا نوسازی، بازسازی و تجهیز کارگاه های صنایع دستی و حمایت و مشارکت با بخش خصوصی و کارآفرینان جهت تولید و عرضه کالاها، محصولات و خدمات فرهنگی و هنری محلی و همکاری در ایجاد و گسترش اتحادیه های محلی و تعاونی های تولیدی در زمینه تولید و عرضه محصولات، کالاها و یا خدمات صنایع فرهنگی بومی و محلی را بخش دیگری از پیشنهادات مطرح شده در این خصوص عنوان کرد.
 
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیست شهری شورای شهر گرگان همچنین با اشاره به ارایه راهکارهای ویژه اعضای این اجلاس در خصوص تقویت فرهنگ های بومی و محلی تصریح کرد: تقویت و گسترش گردشگری محلی و بازدید از کوچ نشینی، مسکن، معیشت، لباس های محلی، غذاها، آیین ها و مراسم و جشن ها و صنایع دستی و  ... نیز بخشی از راهکارهای وِیژه این اعضا بود.
 
وی در ادامه همچنین از تصویب طرح مدیریت سلامت شهری و اجرای راهبردها، ماموریت و برنامه های بهبود وضعیت سلامت شهری در شهرها در این اجلاس خبر داد.
 
چراغعلی افزود: بر اساس این طرح مدیریت سلامت شهری موظف است پس از ایجاد و سازماندهی لازم برای حمایت و انجام مطالعات و پژوهش در زمینه چالش های سلامت شهری اقدام و نسبت به انتشار آن حسب اهمیت به صورت عام یا محدود اقدام کند.
 
این عضو شورای شهر گرگان تغییر الگوی بیماری ها از شیوع بیماری های واگیردار به افزایش میزان بیماری های غیرواگیردار مزمن ناشی از تغییر در سبک زندگی روستایی به زندگی شهری، ضعف در توجه به شاخص های سلامت در بخش های مختلف توسعه شهری اعم از بخش های زیرساختی و عملکردی و تراکم شدید جمعیت در شهر به خصوص در سکونت گاه های غیر رسمی داخل و حاشیه شهر را برخی از شاخص های این طرح عنوان کرد.
 
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیست شهری شورای شهر گرگان در ادامه عدم توجه کافی به سلامت روانی و اجتماعی شهروندان، فقدان نظام جامع اطلاعات سلامت در شهر، ضعف در سیاست گذاری و مدیریت سلامت شهری و ناعادلانه بودن دسترسی به خدمات شهری و خدمات سلامتی در شهر را بخشی از چالش های پیش روی سلامت شهری دانست.
 
وی یادآور شد: ضعف در نظام یکپارچه ارائه خدمات در شهر، عدم توسعه پایدار فرهنگ سلامتی به عنوان بخشی از حقوق و تکالیف شهروندی، مشکلات بهداشتی، ایمنی و زیست محیط اماکن عمومی شهر و ضعف در امنیت و ایمنی مواد غذایی و تغذیه شهری و عدم توجه کافی به جنبه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی موثر بر شهرنشینی نیز بخشی از چالش های سلامت شهری موجود است.
 
چراغعلی تاکید کرد: سرعت رشد شهرنشینی در جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه، طوری است که شهرها را با مشکلات جدی سلامت مواجه کرده است.
 
وی گفت: با توجه به اینکه در سند چشم انداز 20 ساله کشور یکی از ویژگی های جامعه ایرانی، برخورداری از سلامت، رفاه، امنیت غذایی، تامین اجتماعی، فرصت های برابر، توزیع مناسب درآمد، نهاد مستحکم خانواده به دور از فقر و فساد، تبعیض و بهره مند از محیط زیست مطلوب، ذکر شده است و این جامعه در افق 1404  اکثراً در شهرها زندگی می کنند دستیابی به این چشم انداز نیازمند توجه جدی به حوزه سلامت شهری است که بر اساس این ضرورت طرح سلامت شهری تهیه و تدوین شده است.
کد خبر 1410916

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha