به گزارش خبرگزاری مهر، آیا تاکنون پیش آمده است که به طور ناگهانی بخواهید یک خوراکی شیرین بخورید و به سمت جعبه شکلات یا بیسکوئیت حمله ببرید؟
دانشمندان دانشگاه ییل و دانشگاه کالیفرنیا علت این تمایل ناگهانی به خوردن غذاهای پرکالری و فرآورده های کربوهیدارتی را در کاهش سطح گلوکز مغز یافتند.
این پژوهشگران به منظور دستیابی به این نتایج، به گروهی از داوطلبان گلوکز تزریق کردند و زمانی که به آنها عکسهای غذاهای با کالری کم و زیاد نشان دادند مغز این افراد را اسکن کردند.
این اسکن نشان داد که وقتی سطح گلوکز پایین بیاید، دو ناحیه در مغز که "میل و آرزو" را کنترل می کند تحریک می شود و تمایل خوردن غذا را تقویت می کند.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "کورتکس جلوپیشانی ما یک مکنده گلوکز است. مغز به غذا نیاز دارد و به نظر می رسد که کلید این نیاز در دست خوردن غذاهای سالمی باشد که سطوح گلوکز را در سطح مطلوبی نگه می دارند."
براساس گزارش هافینگتون پست، این غذاهای سالم عبارتند از: میوه های تازه، سبزیجات، برنج و نان است. درحالی که نوشابه های گازدار، کیک و سیب زمینی سرخ کرده منابعی غذایی هستند که سطوح گلوکز را به روش ناسالمی افزایش می دهند و موجب چاقی می شوند.
همچنین این دانشمندان دریافتند که یک رژیم غذایی منظم اما سبک و سالم می تواند به کاهش وزن کمک کند. درحالی که حذف یکی از وعده های غذایی ناهار یا شام و به خصوص صبحانه به شدت سطح گلوکز مغز را کاهش می دهند و همین مسئله موجب می شود که مغز برای تامین گلوکز مورد نیاز خود به خوردن غذاهای پرکالری چون انواع شیرینی ها تمایل پیدا کند.
در صورتیکه اگر وعده های غذایی منظم خورده شوند مغز می تواند سطوح گلوکز را از طریق غذاهای سالم تحت کنترل نگه دارد.
به عبارتی دیگر، حذف وعده های غذایی برای کاهش سطح کالری هضم شده، یک اشتباه بزرگ است.
نظر شما