اعلامیه صلح جهانی به امضای رهبران دینی و سیاسی میرسد
یکی از شخصیتهای دینی مسلمان در بریتانیا از طرحهای خود برای صدور اعلامیه تاریخی جهانی صلح طی هفته آینده در لندن خبر داد تا اعتراضی نسبت به تروریسم باشد و جهان را نسبت به نژادپرستی ضد مسلمانان و بیگانه هراسی آگاه کند.
دکتر محمد طاهر قادری که قرار است اعلامیه جهانی صلح را صادر کند گفت: ما می خواهیم این پیام را به کل جهان اسلام منتقل کنیم که اسلام بیانگر صلح، هماهنگی، تساهل، میانه روی، عشق و محبت به انسانیت است. این پیام باید به سراسر جهان منتقل شود.
این اعلامیه باید در طول همایش " صلح برای بشریت" قرائت می شود که قرار است شنبه 2 مهر ماه در ومبلی برگزار شود.
در این اعلامیه ضرورت خاتمه تروریسم و حمایت از حقوق بشر در دولتهای درحال ظهور کشورهایی که بیداری اسلامی در آنها رخ داده، مورد تأکید قرار گرفته است.
در اعلامیه شیخ قادری همچنین ضرورت حمایت از مفهوم انسانیت و برادری میان تمام فرهنگها و ادیان و انسانها مورد تأکید قرار گرفته و ضرورت برقراری دموکراسی و حکومتهای عادل در جهان اسلام و مسئولیت پذیری کامل زیست محیطی ذکر شده است.
شیخ قادری از علمای بانفوذ پاکستانی است که ماه می گذشته فتوایی در محکومیت انفجارهای انتحاری صادر کرد و به طور کلی برای صدور فتاوای مختلف خود علیه خشونت، انفجارهای انتحاری و تروریسم شناخته می شود.
آخرین صلح جمعی با حضور پیروان ادیان ، یک دهه پیش از سوی ژان پل دوم پاپ فقید کاتولیکها در شهر آسیسی ایتالیا صورت گرفت.
حمله شهرکنشینان صهیونیستی به مسجدالاقصی محکوم شد
حمله شهرکنشینان صهیونیستی به مسجدالاقصی محکوم شد
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی به شدت حمله به مسجدالاقصی توسط شهرک نشینان افراط گرای صهیونیستی را محکوم کرد و این حملات مجرمانه را نقش آشکار قداست این عبادتگاه و اقدامی برای تحریک احساسات تمام مسلمانان توصیف کرد.
اکمل الدین احسان اوغلو دبیرکل سازمان همکاری اسلامی رژیم صهیونیستی را مسئول این نقض آشکار قوانین بین المللی و کنوانسیون چهارم ژنو دانست و از شورای امنیت و کمیته چهارجانبه خواست برای متوقف کردن رژیم اشغالگر قدس در انجام این جنایتها وارد عمل شوند و هشدار داد که این نوع اقدامات به عدم ثبات منطقه منتهی می شود.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی تأکید کرد که سازمان همکاری اسلامی درکنار مردم فلسطین ایستاده است تا آنها حقوق قانونی خود را به دست آورند و سرزمین مستقل فلسطین را با پایتخت قدس شریف بنا کنند.
نخستین مدرسه دولتی اسلامی در بریتانیا تأسیس میشود
نخستین مدرسه دولتی اسلامی در بریتانیا تأسیس میشود
موافقت دولت بریتانیا با راهاندازی نخستین مدرسه دولتی برای دانشآموزان مسلمان در بریتانیا از سوی بسیاری از مخالفان و متعصبان این کشور مورد انتقاد قرار گرفته است.
تأسیس مدرسه توحیدالاسلام به رغم مخالفتهای شورا و اتحادیه محلی از سوی دولت بریتانیا مورد تصویب قرار گرفت.
در بریتانیا تأسیس مدارس دولتی در حوزه اختیارات مقامات محلی نیست چرا که این مدارس بودجه خود را مستقیم از دولت دریافت می کنند و نسبت به سایر نهادهای آموزشی در دستورکار خود از آزادی بیشتری برخوردار است.
این مدرسه قرار است از سپتامبر سال آینده ( شهریورماه 91) اقدام به ثبت نام دانش آموزان جدید کند و براساس اظهارات طرفدارانش، آنها به بالابردن استانداردهای آموزشی این مدرسه کمک می کنند.
این درحالی است که منتقدان این مدرسه اظهار داشتند تأسیس این مدرسه می تواند به انزوا در سیستم آموزشی و بی بهره کردن سایر مدارس دولتی از بودجه کمک کند.
مفتی حمید پاتل مدیر این مدرسه که درخواست تأسیس آن را نیز ارائه داده با تکذیب این انتقاد اظهار داشت که این مدرسه می تواند نقش فعالانه ای در تمام عرصه های اجتماعی ایفا کند.
مسلمانان دانمارک خواستار نظارت مستقل بر شیوه ذبح حلال شدند
مسلمانان دانمارک توسط انجمن ایمان اسلامی دانمارک و 35 انجمن اسلامی دیگر به طور مشترک خواستار فروش گوشت حلال در این کشور شده و بر ضرورت تشکیل یک نهاد مستقر برای نظارت بر ذبح حلال را مورد تأکید قرار دادند.
بن یونس اسابار رئیس کمیته حلال انجمن ایمان اسلامی دانمارک اظهار داشت: برخی شیوه های به کار گرفته شده برای ذبح احشام در این کشور حلال نیست و نظارت بر ذبح حلال در این کشور چندان قدرتمند نیست.
کشتارگاه ها باید پیش از آنکه بتوانند گوشت حلال خود را به فروش برسانند به تصویب برسند. مرکز فرهنگی اسلامی دانمارک تا کنون گواهیهایی را در این رابطه صادر کرده اما براساس انجمن ایمان اسلامی دانمارک چندین کشتارگاه طی سالها گواهیهای خود را تجدید کرده اند به رغم اینکه از شیوه های غیر اسلامی برای ذبح حیوانات استفاده می کنند.
اخیرا مرکز فرهنگی اسلامی دانمارک استفاده از شیوه های غیر اسلامی برای ذبح احشام و فروش آنها به عنوان گوشت حلال را ممنوع کرده است.
بدنبال نشر این اخبار در رابطه با چگونگی ذبح حلال، مسلمانان دانمارک که در شرایط بسیار بهت زده ای به سرمی برند در نخستین گام خود از خرید گوشت خودداری کرده اند.
این درحالی است که دانمارک به برخی کشورهای اسلامی نیز گوشت صادر می کند و مسلمانان با این باور که گوشت با برچسب حلال است آن را خریداری می کنند.
بن یونس اسابار یادآور شد: مسلمانان دانمارک چندین سال است که گوشت غیر حلال را به جای حلال مصرف می کردند. اکنون اعتماد به این گوشت در دانمارک از بین رفته و خطر ازبین رفته آن میان مسلمانان سراسر جهان نیز وجود دارد.
براین اساس مسلمانان دانمارک خواستار تشکیل یک نهاد مستقل برای نظارت بر شیوه ذبح گوشت حلال شده اند.
آیسیسکو حفاریهای صهیونیستها در مسجدالاقصی را محکوم کرد
آیسیسکو حفاریهای صهیونیستها در مسجدالاقصی را محکوم کرد
سازمان اسلامی آموزشی علمی و فرهنگی (آیسیسکو) اقدامات صهیونیستها و حفاری در فضای تحتانی مسجدالاقصی و مناطق اطراف در شرق شهر قدس و نقض قانون بین المللی را محکوم کرد.
سازمان اسلامی آموزشی علمی و فرهنگی (آیسیسکو) با تأکید بر سنگینی سکوت نسبت به تهدید صهیونیستها به معماری مسجدالاقصی خواست که مقامات رژیم صهیونیستی تمام حفاریهای باستان شناختی خود را در قسمت تحتانی باب جنوب شرقی شهر قدس و ساخت کنیسه نزدیک مسجدالاقصی را متوقف کند.
آیسیسکو عنوان کرد: اقدامات صهیونیستها در امتداد این دیوار حائل و ساخت موزه تسامح در زمین قبرستان تاریخی و اسلامی نقض آشکار قوانین بین المللی به ویژه کنوانسیون لاهه مصوب سال 1954 و کنوانسیون چهارم ژنو است.
این سازمان همچنین از شورای امنیت سازمان ملل و کمیته چهارجانبه خواسته به سرعت در این مسئله مداخله کرده و اقدامات لازم را برای حمایت از مسجدالاقصی در پیش بگیرند.
آیسیسکو همچنین از رژیم صهیونیستی خواسته از قوانین و مقررات بین المللی در رابطه با شهر قدس تبعیت کند.
آیسیسکو همچنین از نهادهای بین دولتی در جهان اسلام خواست با اقدامات هماهنگ نسبت به افزایش آگاهی به تهدیدهای صهیونیستی به مسجدالاقصی گام بردارند چرا که حفاریهای آنها تبعات منفی در روابط بین المللی و منطقه ای خواهد داشت.
برگزاری نمایشگاه عکس کودکان در محل ساخت مسجد بزرگ نیویورک
برگزاری نمایشگاه عکس کودکان در محل ساخت مسجد بزرگ نیویورک
نمایشگاه عکس کودکان شهر نیویورک که در محل پیشنهادی ساخت مسجد و مرکز اسلامی بزرگ نیویورک برگزار شده از نظر بسیاری از طرفداران ساخت این مسجد نشان دهنده تنوع فرهنگی نیویورک و چالشهای پیش روی این مرکز در گردهم جمع کردن مردم بوده است.
کاترینا لوکاس از مقامات مسئول در این پروژه اظهار داشت: برگزاری این نمایشگاه گام بزرگی رو به جلو بود. امیدوارم این نمایشگاه نشان دهنده این است که ما شمول گرا هستیم .
این نمایشگاه عکاسی به عنوان نخستین رویداد بزرگی که در محل ساخت این مسجد و مرکز اسلامی برگزار شده است از راه عکسهای ارائه شده نشان می دهد شهر نیویورک از چه تنوع فرهنگی برخوردار است.
این نمایشگاه آثار دنی گولدفیلد را از زندگی کودکان نیویورک که از 169 کشور جهان گردهم آمده اند نشان می دهد . در این تصایر می توان کودکانی را از ژاپن تا زیمبابوه و از افغانستان تا آرژانتین مشاهده کرد. این نمایشگاه از روز چهارشنبه 30 شهریورماه آغاز به کار کرده و تا سه ماه ادامه خواهد داشت.
بیش از 700 نفر به مراسم گشایش این نمایشگاه دعوت شده اند و از سایر افراد نیز استقبال به عمل می آید. مراسم افتتاح این نمایشگاه با روز جهانی صلح که از سوی سازمان ملل نامگذاری و هرساله 21 سپتامبر ( 30 شهریورماه) برگزار می شود همزمان شده است.
مسلمانان آمریکا سال گذشته طرح های خود را برای ساخت این مرکز اسلامی بزرگ اعلام کردند اما از آنجایی که این محل نزدیک محل انفجارهای یازدهم سپتامبر در نیویورک است، طرح ساخت این مسجد و مرکز اسلامی با مخالفتهای شدیدی رو به رو شد و پس از آن مناقشات بسیاری رقم خورد.
جزئیات طرح این مسجد و مرکز اسلامی در ماه اکتبر رونمایی شد و طرح اولیه نمایی از یک ساختمان مدرن 16 طبقه را نشان میدهد که دربرگیرنده باشگاه ورزشی، مهد کودک، زمین بازی، سالن رویدادهای فرهنگی، استودیوهای هنری، گالری، یادبود یازدهم سپتامبر، نمازخانه دو طبقه با ظرفیت 2 هزار نفری است.
از زمان مطرح شدن ساخت این مسجد بحث کلی در آمریکا برسر جایگاه اسلام درمیان ادیان دیگر در این کشور به راه افتاده است. مخالفان، ساخت این مسجد را اهانتی به خانوادههای قربانیان یازدهم سپتامبر دانسته و میخواهند ساخت این مسجد به محل دیگری منتقل شود. این درحالی است که مسلمانان به کرات تصریح کردهاند آنها نیز خانواده، اقوام و نزدیکان خود را در این حملات تروریستی از دست دادهاند و این حملات ارتباطی به جامعه مسلمان ندارد.
محدودیت سنی حضور در کلاسهای قرآن برای کودکان ترکیه رفع شد
در اصلاحیه های جدید قانون ترکیه که اخیرا به تصویب رسیده از حضور کودکان کمتر از 12 سال در کلاسهای آموزش قرآن فصل تابستان جلوگیری نمی شود.
براساس تصمیمهای اخیر کابینه ترکیه که قدرت سازمان دیانت ترکیه را افزایش می دهد کودکان کمتر از 12 سال می توانند در کلاسهای قرآن شرکت کنند.
در بخشی از این اصلاحیه قانون آمده است: کلاسهای قرآنی درفصل تابستان برای دانش آموزانی که در مقطع پنجم ابتدایی هستند تحت نظارت وزارت آموزش برگزار می شود.
براساس این قانون رئیس سازمان دیانت ترکیه می تواند 40 عالم دینی را به مسئولتیهای مختلفی از جمله سازمان خدمات دینی خارج از کشور منصوب کند و شایستگی های این افراد مورد بررسی قرار دهد.
این درحالی است که یک مقام رسمی از سازمان دیانت ترکیه در ماه ژوئیه در گفتگو با روزنامه حریت اظهار داشته بود که محدودیت سنی اعمال شده برای کلاسهای قرآن تنها ظاهری بوده و در حقیقت در سالهای اخیر رعایت نمی شد.
این محدودیت سنی برای اولین بار در سال 1999 در دوره کودتای پست مدرن 28 فوریه در ترکیه اعمال شد.
همایش بین الملی گفتگوی ادیان در دوحه برگزار میشود
نهمین همایش بین المللی همایش گفتگوی ادیان طی روزهای 24 تا 26 اکتبر ( 2 تا 4 آبان) با محوریت "رسانه اجتماعی و گفتگو: یک رسانه جدید" در دوحه قطر برگزار میشود.
این همایش ظهور تکنولوژیک ارتباطی، تاریخ و توسعه با محورهایی، استفاده از بهینه از ارتباطات اجتماعی، موافقان و مخالفان ابزارهای ارتباطی در موزد فعالیتهای گفتگوی دینی، توسعه چارچوبهای دینی و مقررات اخلاقی برای حفظ جامعه از سوء استفاده ابزارهای شبکه های اجتماعی، برخی از موضوعات این همایش را عنوان شده اند.
شرکت کنندگان در این همایش موضوعاتی چون چالشهای اطلاعات و تکنولوژی ارتباطی برای هدف گفتگوی سازنده، چگونگی آماده کردن افرادی شایسته از نظر دینی برای استفاده از شبکه های اجتماعی در رنسانس توسعه اجتماعی، ضرورت وجود اخلاق برای عدم اهانت به مقدسات و ادیان از چشم انداز دینی را به بحث و بررسی می گذارند.
مرکز بین المللی گفتگوی بین ادیان دوحه به عنوان برگزار کننده این همایش در نتیجه توصیه پنجمین همایش بین المللی دوحه در سال 2007 تأسیس شد. مهمترین نقش این مرکز توسعه فرهنگ گفتگو، همزیستی مسالمت آمیز و پذیرش دیگران است. طی 9 سال گذشته 9 همایش گفتگوی ادیان در دوحه برگزار شده است.
نظر شما